17 Kasım 2010 Çarşamba

Termessos Dağ Yolunda Yürüyüş / Termessos Travel

Bugün Antalya'da hava  çok  güzeldi. Biz de ailece Termessos Antik Kenti'nin de bulunduğu Güllük Dağı'nda piknik yapmaya  karar  verdik.

Günün  en  güzel etkinliği  dağ yolunda tam iki saat  süren yürüyüşüm oldu. Minik'le birlikte bu dağ yolunda yürüdük ve bol  bol  oksijen depoladık.







Orası aynı zamanda  bir  Milli Park.  Ormanın belirli  bölümlerinde koruma altına  alınmış alageyikler ve yaban keçileri   barınıyor.   Bu  ağaç kuleler   hem  kaçak avcılar hem de yangın olasılığı için  kontrol amaçlı gözetlemeler için yapılmış.

Güllük Dağı'nın florası ve faunası çok zengin, çok güzel. Ben  ancak yol  kenarındaki bitkileri  görüntüleyebildim. Hayvancıkları çekemedim ne yazık  ki.










Termessos'da  doğa  mükemmeldi .  İnsanlar  doğanın  kucağında  rahat  etsinler  diye  her  ayrıntı  düşünülmüş. Otopark, piknik ve kamp alanları, lokantası, çocuklar için oyun yerleri  vs oldukça  iyi  düzenlenmiş  ama ne yazık  ki değer bilmez  insanımız  yine  yapacağını  yapmış. Özellikle  piknik alanı olarak değerlendirilen  ormanlık alanın  iç kısımlarında pet şişeler,  naylon  poşetler ortalığa  saçılmış. Çöp kutuları  ve konteynerları  olduğu  halde..O  atıkları etrafta  görünce içim  sızladı ...

Yine  de yolunuz  Antalya'ya düşerse bu  muhteşem antik kenti ve ulusal parkı  mutlaka  görmenizi tavsiye  ediyorum. Hem  doğal  güzelliklerle  büyüleneceksiniz hem de antik kentin kalıntıları arasında geçmişe  gizemli  bir  yolculuk  yapacaksınız
ULAŞIM:
Akdeniz Bölgesinde, Antalya ili Korkuteli ilçesi sınırları içinde ve Toros Dağları üzerinde yer alan Milli Parka Antalya-Korkuteli karayolu ile ulaşılır. Milli Park, Antalya'ya 34 km. uzaklıktadır.




13 yorum:

  1. Termessos ilk gittiğimde resmen büyülemişti beni, öyle çok beğenmiştim ki. Ne iyi etmişsiniz bu havada harikadır herhalde, sonbaharda hiç gitmedim, bir denemeli.
    Kalan bayram günlerinizin de bu güzellikte geçmesi dileğiyle sevgiler yolluyorum...

    YanıtlaSil
  2. Yarın Antalya'ya geliyorum.Eski dostlarla hasret igdermekiçin.. di:) Şimdik kimi kandırsam da buraya gitsem diye düşünmekteyim:)

    YanıtlaSil
  3. çok güzel bir yer, siz de oraya yakın yaşadığınız için şanslısınız.
    fotoğraflarda sakız çalısı (çitlembik), kermes meşesi, mazı çamı ve delice (yabani zeytin) tanıdım. son resimdeki çalı burda da var ama ismini bilmiyorum. akdeniz bitkilerine hayranım, hepsi çok özeller.

    YanıtlaSil
  4. Büyülenilmeyecek gibi değil ki Leylak Dalı. Antik kent bölümünü bir başka yazıda tanıtacağım. Sonbaharda da gidin mutlaka, nefis bir havası ve peyzajı var. Size de mutlu bayramlar diliyorum.

    Bence bir gününüzü de Termessos gezisi için ayırın, Boncukçu. Günübirlik turlar yapılıyor.

    Verdiğin bilgiler için çok teşekkürler verago, dağa adını veren yabani güller de var aslında ama ben ancak yol kenarlarını görüntüleyebildim. Ayrıca ilkbaharda ters laleler muhteşem oluyorlar. Yani her mevsim başka güzel Termessos.

    YanıtlaSil
  5. Antalyaya gelmdik ama uzak olduğumuz için Termessos a gidememiştik odur budur içimde kaldı : ) Bidahaki sefere muhakkak! Sevgiler,
    Hülya
    hulyanindunyasi.blogspot.com

    YanıtlaSil
  6. Antalya'da 4 yıl kaldık,güzel doğası,kuru dal parçasını toprağa soksan yeşerten iklimi,kurduğumuz sıcacık dostluklar unutulur mu hiç?Bu güzel gününüzü bizimle paylaştığınız için teşekkürler,sevgiler...

    YanıtlaSil
  7. Yine bekleriz Hülya ve Colette, sevgiler selamlar..

    YanıtlaSil
  8. Ne güzel bir gezinti olmuş ailece.
    Minikde yanınızda.Ağzınızın tadı hiç bozulmasın.Malesef insanlar hep aynı,verilen hiç bir şeyin kıymetini bilmiyorlar.Bende hep aynı şeyden şikayetçiyim.Sağlıklı,mutlu nice bayramlara.
    Sevgiler:)

    YanıtlaSil
  9. Yayımla sen bu fotoğrafları yayımla Begonvil... çarşaf çarşaf hem de :)
    Burada bunalıma giriyorum şu güzellikleri bırakıp geldiğimi düşündükçe :/
    Hepsi birbirinden güzel, teşekkür ederim.
    (Arada işyerinden blog sayfana bakıyorum hatta ve hatta bu da benim arkadaşımın sayfası, bunlar da onun çektiği fotoğraflar, bak burada yaşıyor, bak bu da Minik ve Jane diye anlatıp duruyorum)

    YanıtlaSil
  10. Şanslı'cım, aynı güzel dilekler benden de sizlere olsun.

    Ah Ella'cım görmeni gerçekten isterdim. Termessos harika bir yer. Bir gün birlikte piknik yaparız canım.

    YanıtlaSil
  11. Ne kadar güzel! Jane'giller de gezmekten Minik'giller kadar hoşlansalardı keşke.

    YanıtlaSil
  12. Ah maalesef Jane evde kalmak zorunda. Dönünce onunla da bol bol oynuyoruz.

    YanıtlaSil
  13. Hi, beautiful pictures.. i liked..

    YanıtlaSil

Beğeni ve görüşleriniz benim için çok değerli. Yürekten teşekkürler.