9 Nisan 2010 Cuma

Yaşamdan / Güne İyi Başlayamadık:( Minik'e Sokak Köpeği Saldırdı






Sabah, yine parktaki yavruları doyurmak için yola çıktık. Minik hoplaya zıplaya giderken parkın girişinde iki sokak köpeği ile karşılaştık. Biri son derece sevecen, terbiyeli, diğeri ise agressif iki köpek..Onlara da mama veririm her gördüğümde.. Yine de nedense agressif olan hırlayarak Minik'e saldırdı, bir anda altına alıp bir kaç saniyede dişlerini geçirdi. Epeyce büyük yaralar aldı ve kan kaybetti.Tesadüfen sabah yürüyüşünden dönen arkadaşım Sevgili Hülya'nın yardımı ile veterinerlik kliniğine götürdük. Filmi çekildi, yaraları dikildi. Allah'tan kırığı yok oğluşumun. Çok korktu ve çok ağrısı var.

Şu an veteriner müdahalesinden sonra evde. Sırtının iki yanında dikişleri var. Sakinleşti ama ağrısı var. Dualarınızı eksik etmeyin..

Jane'nin üzüntüsünü görseniz ağlardınız, nasıl ''geçmiş olsun!'' dediğini fotoğraftan görebilirsiniz.

28 yorum:

  1. Çok geçmiş olsun, ne kadar üzüldüğünüzü tahmin edebiliyorum.
    Son fotoğraf da çok düşündürücü, insanlara örnek olması bakımından.
    İyilikler diliyor, sevgiler yolluyorum...

    YanıtlaSil
  2. Çok teşekkür ediyorum. Ben buna yürekten inanıyorum; yani iyilikler dileyip bunu bize bir şekilde ulaştırıyorsunuz ve çok yararı oluyor, inanın.

    YanıtlaSil
  3. hay Allah!!çok geçmiş olsun,jane teselli edercesine nasılda yaklaşmış yavrum...
    inşallah en yakın zamanda sağlığına kavuşur miniğiniz..

    YanıtlaSil
  4. Sağolun. Jane çok üzüldü ve başından ayrılmıyor.Görmesem inanmazdım.

    YanıtlaSil
  5. Ablacığım, canım benim çok geçmiş olsun. Çok üzüldüm :( Jane'nin merhametine hayran olmamak mümkün değil. Minik'e acil şifalar diliyorum, Allah bir daha yaşatmasın böyle bir şey.

    YanıtlaSil
  6. Ahh kıyamam ben ona çok geçmiş olsun baya bi ağır yaralanmış dikiş falan :))
    Jane ye de aferin ne güzel arkadaşına şevkat gösteriyor ...
    Geçmişler olsun...

    YanıtlaSil
  7. Çok üzüldüm, kelimelerle anlatamam. En korktuğum şey... Bu yüzden Bıdıkla sokaklarda gezemiyoruz. Bizimki de cüssesine bakmadan ilk atağı yapıyor ve karşısındaki en sakin köpeği bile çıldırtıyor. Geçen yıl piknikte başımıza geldi aynı olay. O anı birdaha yaşamak istemem. Kaç gün kendimize gelemedik.
    Minik'e çok geçmiş olsun. Jane'ni de içime sokasım geldi o haliyle. Allah insanların içine de aynı karşılıksız merhameti versin.

    YanıtlaSil
  8. Hepinize çok teşekkürler. Yeşim'cim, Yıldız'cım ve Sibel'cim;Allah beterinden saklasın ama ölümden döndük aslında. Neyse ki belediyenin konu ile ilgili birimlerine ulaşıp durumu anlattım. Saldırgan hayvanı kesinlikle uyutmayacakları sözünü aldım; onu alıp barınakta uygun koşullarda bakacaklar. Daha önce de başka bir köpeğe saldırmıştı. Parkta kaldığı sürece büyük tehlike. İlginize teşekkür ederim.

    YanıtlaSil
  9. geçmiş olsun gerçekten çok üzüldüm.bende bir hayvan sever olarak içim cız etti benimde birçok kedim ve köpeklerim var. ama artık bas bas bağıran hayvan hakları savunanlarına daha tepkiliyim.neden derseniz.geçen ay arkadaşımın oğluna sokak köpeği saldırdı.çoçuk 1. sınıfta ve şu an bunalımda.köpeği hemen alıp 1 hafta gözetim altında tutmuşlar aşılarını yapıp yeni hayvan hakları yasalarına göre sokağa salmışlar.ne yazıkkı yeteri kadar barınak da olmadığı için hangi sokak hayvanını toplıycaklar bilmiyorum.ben çok endişeliyim dürüst olmak gerekirse benim çoçuğum sokak köpeklerinden çok daha değerli .zengin bir millet değiliz ki her evsiz hayvana barınak bulalım.ama cocuklar bişiy yapmışdır diye o köpeğe tapınırcasına çoçuğa acımayan sözde hayvan sever ama insan sevmez insanlara da ben tepkiliyim.

    YanıtlaSil
  10. Evet, haklısınız. Ülkemizde sokak hayvanları sorunu çok büyük bir yara. Bütün sorun onların kontrolsüz üremelerinden kaynaklanıyor. Zavallı hayvanlar da çok mağdur durumdalar. Sokaklarda bir lokma ekmek peşinde büyük bir yaşam savaşı veriyorlar. Kısırlaştırma işlemleri düzgün olarak yapılmalı. Elbette insan öncelikli olmalı ama hayvanlar da önemli, onların bir suçu yok.

    YanıtlaSil
  11. Günaydin, Begonvilli Ev!
    Gecmis olsun! Hepinize gecmis olsun! Ne kadar korkmus, üzülmüs ve endiselenmissinizdir. Mutlu köpek Minik de biraz hayalkirikligina ugramistir :-( Iyi ki daha feci bir sey olmadan kurtarabildiniz.Sokak köpeklerinin yasadigi hayat sartlari ve sürekli ugradiklari siddet ve taciz onlari ne yazik ki saldirgan yapabiliyor. Saldirgan karakterli olanlar da olabiliyor. Insanlar gibi. Bizim saldirgan olmamayi secebilecek kadar Duygusal degil objektif ve yapici davranisiniz takdir edilesi. Söylediginiz gibi onlarin bir sucu yok iste...
    Ah, Jane ... Ne demeli bilmem ki... Ikisini birden sarilip sarilip öpmeli...
    Aldiginiz köpek mamalari icin ben de az da olsa ekonomik destek olmak isterim. Hem belki bir mama vakfi kurabiliriz ;-) Burada mamalar biraz daha hesapli, keske Antalya`li arkadasim olsa onunla birlikte dev bir paket yollardim! Bunu bir konusalim, belki sizin bir tanidiginiz vardir bana yakin ;-) Mail adresim sayfamda var.
    sevgiler!

    YanıtlaSil
  12. Sevgili Buket, seninle özel maille konuşalım bu konuyu. Ben az önce belediyenin konu ile ilgili birimi ile konuştum ama maalesef Maviş ve yavruları konusunda destek alamadım. Mail adresine yazarım. Desteğe çok ihtiyacımız var, bir aydır tek başımayım.

    YanıtlaSil
  13. Tamam , Begonvilli Ev. Ben mailime aksam cok gec saatte bakabilirim, muhtemelen. El ele verirsek bir seyler yapabiliriz. Yurtdisindan Western Union ile cok hizli ve gayet kolay havale yapilabilir. Isim vermek istemezseniz Antalya`daki arkadasimla irtibata gecerim. Kücük bir yardim bile bir seyi degistirir bence. Hani su bir tanesinin hayati degisti bile diye düsünülen deniz yildizi hikayesi gibi ;-)
    sevgiler!

    YanıtlaSil
  14. Manevi desteğin bile yeterli:) Çok mutlu oldum. Sana yazacağım.

    YanıtlaSil
  15. Geçmiş olsun. Kıyamam ben ona. Çabucak yileşir inşallah.

    YanıtlaSil
  16. Çok teşekkür ederim neduk. Oğluşum daha iyi şu an.

    YanıtlaSil
  17. geçmiş olsun, umarım bir an önce iyileşir ve üzerinde travma olarak kalmaz. Daha kötü olaylar yaşamamanız dileğimle.

    YanıtlaSil
  18. Teşekkür ederiz Mavi Balon. Sanırım psikolojik etkisi kalacak. Sabah aşağıya indirdim tuvalet ihtiyacı için, hemen eve dönmek istedi.

    YanıtlaSil
  19. çok geçmiş olsun miniğe.canım benim.kıyamam ona ben

    YanıtlaSil
  20. Çok teşekkür ederiz ablası. Daha iyice oğluşumuz.

    YanıtlaSil
  21. Iyi ki Jane var. Hem aralarinda da dertlesir onlar di mi? Belki evinize Minik`in sevdigi bir köpek bir arkadasi gelirse biraz olayin $okunu atabilir üzerinden. Yeniden güvenebilir.
    ---
    Henüz mail alamadim sizden. Sayfanizda mail adresinizi görebilsem ben size atacaktim ama bulamadim.
    sevgiler,

    YanıtlaSil
  22. Evet, yazamadım. Minik pek iyi değil, moralim bozuk. Gerçi düne göre iyi ama bu gün uyurken karnında görmediğim yaralarını farkettim. Kan toplanmış derisinin altına. Feci şekilde hırpalanmış. Maviş'in yavruları da birer ikişer gidiyorlar. Sana ayrıntılı olarak yazacağım canım.

    YanıtlaSil
  23. Of, cok üzüldüm ya. Ben de endi$elendim $imdi. Ben cok anlamiyorum hayvan rahatsizliklarindan ama riskli bir durum mu??
    Firsat bulunca yazarsiniz. Hic stres yapmayayim $imdi size. Minik`ten de yavrulardan da bahsedin zamaniniz olunca , olur mu? In$allah her $ey iyi gider.
    Bir $ey daha vardi dü$ündügüm: Mavi$ eger sokakta yasamaya devam edecekse, kisirla$tirilmasi dogru olur belki de?? Bunun ücreti icin de belki el ele verebiliriz. Ke$ke Antalya`da veteriner bir arkada$im olsaydi !

    YanıtlaSil
  24. Şimdi özel mail yazıyorum. İyi geceler..

    YanıtlaSil
  25. Ay çok geçmiş olsun canım ya!üzüldüm bak şimdi ucuz kurtulmuş yine.Allah korusun daha kötüde olabilirdi.Köpek kuduz felan olmasın baktırmışındır mutlaka...Jane ile aralarındaki bağa bayılıyorum.Umarım minik şimdi daha iyidir.Minikle ilgili haberlendir bizi canım.Allahtan acil şifalar diliyorum.
    Sevgiler:)

    YanıtlaSil
  26. Çok teşekkür ederiz Şanslı. Minik hala şokta, yemiyor ve dışarı çıkmak istemiyor. Zamana ihtiyacımız var. Dualarınıza da...

    YanıtlaSil
  27. Geçmiş olsun. Çok kötü bir tecrübe. inşallah kısa zamanda iyileşir. Saldıran köpeği madem önceden tanıyorsunuz, bence konuşup kızgınlığınızı üzüntünüzü ona ciddi ciddi anlatın. Köpekler duygusal ve anlayışlı hayvanlardır. Bence hatasını anlar bir daha yapmaz.

    Benim çocukluğumda mahallemizde çok sokak köpeği vardı. insanlara saldırmazlardı, o zamanlar o mahallede sokakta serbest yetiştirilen tavuklara da hiç zarar vermezlerdi. Şimdi her şey çok farklı. Eski komşuluk ilişkileri kalmadığı gibi sokak köpekleri de insanların ilgisinden bir hayli fazlaca uzak kalmış durumdalar.

    Neyse, yakında Minik'in sağlığına kavuştuğunu da yazarsınız okuruz inşallah.

    YanıtlaSil
  28. Sokak hayvanlarını saldırgan davranışlara iten yine insanlar maalesef. Sanırım o köpek de çok dayak yedi, itilip kakıldı ve sahipli köpeklere karşı böyle davranışlar geliştirdi.

    Minik daha iyice ama uzunca bir süre fiziksel ve ruhsal yaraları onu üzecek.Dışarı çıkmak istemiyor. Mama yemiyor.

    YanıtlaSil

Beğeni ve görüşleriniz benim için çok değerli. Yürekten teşekkürler.