17 Nisan 2010 Cumartesi

Yaşamdan / Begonvilli Ev Halleri

Bu gün hem Maviş hem de Jane ameliyat oldular. Her ikisi de kısırlaştırıldı. Maviş için çok hayırlı oldu çünkü dokuz yavruyu binbir güçlükle parkta barındırıp sahiplandirdim. Anneliği yaşadı. Bir kaç ay sonra yeniden hamile kalabilirdi. Ayrıca iyi ki ameliyat olmuş, uterusunda bir iltihaplanma varmış, onun da farkına varılmış olundu ve o da giderildi. Jane'e gelince, haftalardır uykumu kaçırıyordu bu konu, onun sağlığını düşünüyordum. Her özel dönemine girdiğinde çektiği acılara üzülüyordum. İlaçla baskılamanın sakıncalarını öğrenince ve veterinerimizin en iyi çözüm kısırlık ameliyatı demesi üzerine karar verdik. Eğer doğum yapması yönünde karar verseydik yavruları sahiplendirmemiz çok sorun olacaktı. Çünkü insanlarda cins pet merakı var. Bizde kalmaları ise olanaksız. Bir süre sonra o yavrular da anneleri gibi sıkıntılı dönemlere gireceklerdi. Sokaklar zaten sokak hayvanları ile dolu. Öyle çok düşündük ki, bu kararı alıncaya kadar..Şu an Maviş de Jane de iyiler. Ameliyatları çok güzel geçti. Maviş klinikte, Jane'yi eve getirdik. Bir an önce iyileşmeleri için elimden geleni yapacağım.

Maviş kliniğe doğru yol almakta, neler olacağını bilmeden..


Maviş ameliyattan sonra



Jane ameliyattan sonra.

15 yorum:

  1. Ayyyy geçmiş olsun çabucak iyileşip sağlıklarına kavuşurlar inşallah benim de pisiciğim var bişey oldu mu ona çok üzülüyorum hayvan sahiplenen aile bireyleri yapan herkesten binlerce kez razı olsun Allah ve yardımcı olsun :)
    Sevgilerimle

    YanıtlaSil
  2. Çok teşekkür ederiz güzel dilekleriniz için..

    YanıtlaSil
  3. her ikisinede geçmişolsun ..bizde şekerimizi seneye aynı işlemlerden geçireceğiz ...çok iyi yapmışsınız ..umarım hemencecik iyileşirler ...

    YanıtlaSil
  4. Sağ olun. Şeker de atlatır inşallah.

    YanıtlaSil
  5. Ablacığım geçmişler olsun. İnşallah çabucak iyileşirler. Maviş için maddi desteğe ihtiyaç varsa elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışırım. İyi ki varsın :) Jane'ye ve Maviş'e acil şifalar diliyorum. Melek ablacığım benim sevgiyle öpüyorum yanaklarından :)

    YanıtlaSil
  6. Çok teşekkürler Yeşim'ciğim. Maviş'in tüm tedavisini karşıladım. Sorun yok. Belki mama desteği isteyebiliriz çünkü kaliteli mama yemesini istiyorum. İlgilenmem büyük incelik.

    YanıtlaSil
  7. Ben, -muhtemelen e$imden de- , balkon ku$lari,arada bir ugrayan balkon faresi -ve muhtemelen bahcedeki tav$anlardan da- gecmis olsun dilekleri geliyor :-D
    Mavi$`e Mama Dernegi kuralim mi? MMD
    sevgiler,
    BBH

    YanıtlaSil
  8. ah ne büyük sevap arkadaşım helal olsun sana 1000 kere.hele maviş için nasıl mutlu oldum anlatamam.tek istediğim senin gibi insanların artması.en içten sevgilerimle

    YanıtlaSil
  9. bu arada jeynin o yatışına da gözlerim dolarak baktım.yüreğinize sağlık

    YanıtlaSil
  10. Teşekkürler arkadaşlar, moral desteğinize ihtiyacımız vardı.

    YanıtlaSil
  11. Ablacığım seve seve destek olurum :) Jane nasıl bugün? Herşey yolunda gider inşallah ve güzel Jane de eskisi kadar sağlıklı olur.
    Sevgiler...

    YanıtlaSil
  12. Jane bu gün çok iyi ablası. Pencerenin önünde dışarıyı seyrediyor. Henüz bir şey yemedi ama ''narkozun etkisi ile midesi bulanıyordur, onun için bir süre yemez'' dedi veterinerimiz.

    YanıtlaSil
  13. Çok geçmiş olsun canım.Acil şifalar diliyorum her ikisinede.
    Ben Şanslı'yı da kısırlaştırmıştım.
    En iyisini yapmışsın.
    Sevgiler:)

    YanıtlaSil
  14. Kıyamam ben onlara kıyamam
    bu hallerını gormek ınsanı uzsede ben de jale ıcın aynı seyı yaptırdım
    cunku gercekten onlar ıcın
    en ıyısı bu
    cok gecmıs olsun hem sana
    hem de bu guzellıklere
    sevgılerımle

    YanıtlaSil
  15. Geçmiş olsun.Ya hu muhalefet gibi olacak ama seneler sonra kedi, köpek nesli korumaya girecek bu gidişle...

    YanıtlaSil

Beğeni ve görüşleriniz benim için çok değerli. Yürekten teşekkürler.