19 Nisan 2010 Pazartesi

Huysuz İhtiyar Adam!


Yaşlılarla ilgili sempati duygum bir anlığına da olsa tuzla buz oldu az önce:(
Minik'le veterinerden geliyoruz. Tasmasının uzatması elimde, muhtemel durumlar için hazır poşetlerim çantamın en kolay ulaşılan gözünde.. Köpekcik yaşadığı korkunç şokun etkisinden yeni yeni kurtuluyor. Sokak köpeği tarafından saldırıya uğrayıp ameliyat geçirmişti, dikiş yerlerini pansuman yaptırmaktan dönüyoruz. Sokağın köşesinde karşıya geçmek için beklerken rastladık ona. Gözlerinden nefret ve öfke fışkıran yaşlı bir adam. Söyledikleri şunlar:
-Lanet olsun köpeğine de sana da...Pis hayvanlar!!
Devamı da vardı ama şoke olduğum için pek anlayamadım. Minik yanına bile yaklaşmamıştı, bu ne öfke! Nasıl bir nefrettir? Çok hızlı düşünme yeteneğim devreye girdi; kim bilir nasıl bir süreçten geçerek böylesine sevgisiz, ön yargılı, nefret dolu olabiliyor bunca yaşın insanı. Hayvanlarla ilgili kötü anıları mı vardı? Belki de çevreyi kirleten duyarsız köpek sahiplerine olması gereken öfkesini yanlış yöne, zavallı köpeklere ve bana yöneltiyordu. Ne olursa olsun dünyanın yalnız insanlara ait olmadığını kavrayacak bilince sahip olamamış bu mutsuz, aksi ihtiyar adam için üzüldüm. Yanıt vermeye gerek olmadığını anladım o dakika.. Sadece üzüldük; çünkü Minik de anlamıştı bu tepkinin kaynağı olduğunu..

8 yorum:

  1. yaşlısı, genci farketmiyor..insanlık önemli...

    YanıtlaSil
  2. Yazık. Böyle insanlara acıyorum ben. Kendini sevmeyen biri başka canları nasıl sevebilir ki?

    YanıtlaSil
  3. canım yaa. ne yazık ki böylesine duygu ve kafa yapısına sahip insanlarla aynı dünyayı paylaşmak zorundayız.cevap vermemek en iyi cevap olmuş bence.

    YanıtlaSil
  4. Yaşlıları farklı şekilde değerlendirmek gerekiyor.Daha bencilleşiyorlar ve yaşları ilerledikçe karakterleri de degişiyor.Bizler için de onlara tahammül etmek zorlaşıyor.Boyle davranmaları icin bir sebep de olması gerekmiyor.:))Sevgiler.Aida

    YanıtlaSil
  5. Maalesef sevgiden yoksun yetiştiriliyoruz toplum olarak,esirgiyoruz ufacık bir sevgi tohumunu karşımızdakilerden....Yazık diyorum....

    YanıtlaSil
  6. yaşlıları seviyorum....

    YanıtlaSil
  7. Onları elbette seviyoruz ama bu davranış biçimini onaylamam olanaksız.

    YanıtlaSil
  8. yaşlılıkla ilgili değil bence kaç yaşında olursa olsun içinde sevgi beslemeyen insanların aksi davranışlarına bende tepkiliyim.sessiz kalmak onları sevgisiz dünyalarına terk etmek en büyük tepki olarak yeterli olmuşdur eminim.
    sevgi dolu güzel günlerde buluşmak ümidiyle...

    YanıtlaSil

Beğeni ve görüşleriniz benim için çok değerli. Yürekten teşekkürler.