18 Kasım 2009 Çarşamba

Begonvilli Ev'in Mutfağında Yenilenme Telaşı Var



Küçük sayılabilecek bir yenileme projesiydi başlangışta. Yani sadece yaklaşık 14 yıllık emektar no frost buzdolabımızı değiştirecektik. Hala taş gibi olsa da biraz daha büyüğü, biraz daha tasarruflusu ve modern tasarımlı olanı gelse iyi olur diye.. Ama yenilerinin boyutları bir hayli farklıydı. Emektar buzdolabı için ayrılan dolap bölmesine sığacak gibi değildi yeni modeller. Eh, beyaz mermer tezgahımız da epeyce yıpranmıştı. Ahşap dolaplarımız ise biraz demode olmuştu doğrusu. Üstelik tasarımlarında hatalar vardı ve çok da kullanışlı olmayan bir çok bölüm vardı mutfakta. Dile kolay 20 yılı devirmişlerdi. Yer ve duvar seramikleri de değişecekti çaresiz, çünkü yeni dolap rengimize uygun olmaları gerekiyordu. Davlumbaz, evye, musluk aksamı kalır mı? Onlar da girdiler sıraya. Yani işim hiç kolay değil. Öncelikle bilgi toplamaya başladım mutfak tasarımları konusunda. Belli markalara yönelmek yerine, oldukça kaliteli iş yapan mutfak imalatçılarını bulmakta gecikmedim. Mutfağımı kullanacak kişi olarak kendim tasarlayıp ısmarlama yaptırmaya karar verdim ve çilem başladı. Çile dediğime bakmayın, evet uğraştırıcı ama zevkli bir uğraşı bu. Üç dört gündür heyecanla oturuyorum ps başına ve bulduğum mutfak modellerine bakıyorum. Yeni mutfak yaptıran eşin dostun mutfaklarını bile inceledim.:)



Benim mutfağıma uygun olanların resimlerini bir dosyada topladım. Hatta işime yarayacak ufak ayrıntıları içeren resimleri bile atlamadım.


Sonunda belli oranda küçülterek bir mutfak planı çizdim. Ütü masamı koyacak bölmeden tutun da içine koyacaklarıma göre belirlediğim çekmece derinliklerine dek her detayı gözden geçirdim. Bu gün mutfağın mobilya kısmını yapacak olan usta geldi ve benim çizimim üzerinde birlikte çalıştık. Onun deneyimlerine göre gerekli değişiklikleri yaptık. Ahşap malzeme seçimini de kısmen yaptık. Büyük olasılıkla beyaz olacak mutfak dolaplarım. İki gün sonra ahşap malzeme örnekleri gelecek. Diğer malzemeleri de yapı marketleri dolaşıp tek tek seçeceğim. Bunları aşama aşama sizlerle paylaşacağım. Fiatları, kaliteleri ve özellikleri hakkında bilgi vereceğim. Olur da benim gibi böyle bir değişikliğe niyetlenirseniz belki bir yararım olur. Bu günlük bu kadar olsun. Daha bu macera epeyce sürecek gibi.

Bittiği zaman önceki ve sonraki halleri ile göreceksiniz.


4 yorum:

  1. Simdiden hayirli olsun.Ben de kendim yapmistim mutfak dizaynimi.Akcaagac kenarli metal kalpli,ve yesil renkte mozaik fayanslar cok sevmistim ama sadece bir yil kullanabildim.Su anda kiraci ellerinde canim mutfagim.Insallah sana agiz tadiyla kullanmak nasip olsun.Sevgilerimle...

    YanıtlaSil
  2. İnşallah istediğin gibi bir mutfak olur
    Sevgiler

    YanıtlaSil
  3. daha mutfak bitmedimi merakla bekliyorumda son halini görmeyi:)))

    YanıtlaSil
  4. Ben de öyle. Bu gün dolap montajlarının bitirilmesi planlanmıştı; hala gelen giden yok. Elektrikçinin ve su tesisatçısının da işleri var biraz.

    YanıtlaSil

Beğeni ve görüşleriniz benim için çok değerli. Yürekten teşekkürler.