12 Mart 2009 Perşembe

Kitap / Melekler ve Şeytanlar / Dan Brown






Da Vinci Şifresi yazarının bu kitabı, daha önceki başarısının devamı olarak gösterilip büyük bir reklam kampanyası ile tanıtılmıştı. Fazlaca reklamı yapılan kitapları okumakta pek de acele etmem nedense. İşte bu kitabı okumak da şimdi kısmet oldu. Yedinci baskısı olduğu yazıyor ilk sayfasında. Tarihle ve romanın yaşandığı var sayılan yerlerin detaylı anlatımı ile ilginizi çekebilecek, zaman zaman gerilimli durumlarlarla sizleri heyecanlandıracak bir yapıt.

Kitabın oldukça iyi bir kurgusu var.Cern'de çalışan fizikçilerden bir tanesi öldürülmüştür ve vücuduna ilginç bir damga vurulmuştur. Cinayetle ilgili bir ipucu bulunmamaktadır ancak katil sadece cinayeti işlemekle kalmamış bomba etkisiyle kullanılabilecek yeni bir icadı da Cern'den çalarak işleri içinden çıkılmaz hale getirmiştir.

Daha fazla bilgi vermek istemiyorum. Kitap, katili ve bombayı bulabilmek için kovalamaca başladığından itibaren kendini bir solukta okutuyor. Şu kadarını söylemeliyim ki; kovalamaca sırasında Roma'nın tarihi mekanları arasında ustaca kurgulanmış bilmeceler, eski yapıların tarihiyle ilgili verilen bilgiler ve Illuminati Kardeşliği'nin Roma haritasının tam ortasına sakladığı gerçek, okuyucuyu sürüklüyor. Akıcı bir polisiye okumak isteyenlere tavsiye edebilirim. Keyifli okumalar.





3 yorum:

  1. filmi de gösterime giriyor canım.umarım
    Da Vinci Şifresi gibi olmaz:-)sevgilerimle...

    YanıtlaSil
  2. Umarım:)
    Kitaplarda yakalanan başarı bazen filmlere yansımıyor. Ben bu konuda romanı aşan film olarak Patrick Süskind'in Koku adlı romanını biliyorum. Film romandan başarılıydı bana göre. Bir de Hemingway’in meşhur Klimanjaoro'nun Karları var tabii ki. Film kitabından daha etkileyiciydi.

    YanıtlaSil
  3. İlk çıktığında okumuştum. Çok sevdim.Tekrar bile okuyabilirim. Kitapta hayal gücümüz sınırsız, karakterleri, ortamı yönetmenden farklı hayal ediyoruz sanırım. Okuduğum hiçbir kitabın filminden hoşnut olamadım. Kitap okumak daha güzel geliyor bana.

    YanıtlaSil

Beğeni ve görüşleriniz benim için çok değerli. Yürekten teşekkürler.