20 Ağustos 2015 Perşembe

Begonvilli Ev Halleri



Her yaz, ağustos ayını yarılayınca biraz rahatlardık buralarda. Bu yıl   öyle olmadı.  Yüksek nem oranı yüzünden  hala çok bunaltıcı günler yaşıyoruz.









Begonvilli Ev'de çok sevilen çay saatlerinde çay yerine artık serinletici içecekler içiliyor.  Tabii ki hepsi ev yapımı.  Böğürtlenden sonra çilek şurubu denedik. Sırada  vişne var.














Bahçemizdeki incir ağacı enfes meyveler verdi. Teşekkürler incir ağacı!  Teşekkürler, bu evin bizden önceki sahipleri Feige çifti. Herr  Feige ve Frau Feige, sizleri sevgi ile anıyoruz.









Sarmaşıklarımız coştular.








Mevsimi gelince bir iki kez pişirdiğim semizotu yemeği artık haftada iki kez pişiyor bizim evde. Yoğurtlu salatası da  sık sık soframıza geliyor. Kalsiyum ve C vitamini deposu bu harika sebze bahçemde bol bol var.
Bu köyde zeytinyağlı, nohutlu ve pirinçli olarak pişiriliyor. Bir kaç diş  sarımsağı da unutmamalı. Ben de denedim, çok  beğenildi.




Begonvilli Ev'de müzik illa ki dinlenir.Şu günlerde Burke dinliyorum. Bu siyahi güzel kız, bizde de benzerleri yapılan bir yarışmada keşfedilmiş, almış başını gidiyor.   Burke dinle!




Jane ve begonvillerimizle veda edelim. Sağlıcakla kalın dostlar...




8 yorum:

  1. "Ülkede güzel olan hiçbir şey kalmadı " diyeceğim sizin çocuklar da olmasa, güzel bahçeniz ,sade ama zengin sofranız ,çiçekleriniz ama illa ki siz olmasanız !

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ülke hallerine üzülmemek olası değil. Daha aydınlık günler görmeyi hak ediyoruz ama bence ulusça yaşanılanları irdeleme, neden-sonuç ilişkisi kurma yetilerimiz yeterli değil. Bu nedenle yaşanılanlardan ders alamıyor, liyakatsiz insanların peşine takılıp gidiyoruz.. Umarım her şey daha güzel olur.

      Sil
  2. Her fotoğraf birbirnden güzel...:) öpüyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler Özgü'cüğüm. Selamlar, sevgiler..

      Sil
  3. Çok güzel fikir semizotuna nohut çok yakışmış hemen yapacağım.
    Turuncu rengin enerjisine çok inanırım bahçenizede çok yakışıyor.
    Çok iç acıcı paylaşım olmuş şu zor günlerde......
    Sevgiler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Şimdiden ellerinize sağlık.. Çimlerimiz kurudu ne yazık ki. Özellikle çimlerle çok yakışan bir renk turuncu. Zor günleri bir an önce atlatmak dileği ile.. Bizden de sevgiler.

      Sil
  4. Yine içimizi açtınız. Gezgin Kovanın dediği gibi turuncular çok güzel görünüyor. Semizotunu ben de nohutla deneyeceğim. Afiyet olsun sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Deneyin seveceksiniz:)) Bizden de sevgiler, selamlar.

      Sil

Beğeni ve görüşleriniz benim için çok değerli. Yürekten teşekkürler.