20 Ocak 2013 Pazar

Salgından Kurtulan Minik Kedimiz

Sitemizdeki kedilerde birdenbire başgösteren virüslerin neden olduğu  salgından sonra  burada durum içler acısı.

Her sabah mama yemek için  kapımıza ve bahçemize gelen onlarca kediden eser yok..

Etrafta arayıp tarayınca bir kaç kedi görebiliyoruz.  Onlar da sağlıklı görünmüyorlar, üstelik o  durumda bile yakalanmamak için direniyorlar.

Dün akşam komşumun balkonuna sığınan bir tanesi için çok geçti. Isıtmaya çalışmışlar ama gece ölmüş.

Cuma günü  hasta olduğunu farkedip acil olarak  veterinere  götürdüğümüz küçük tekir, üç gün küvezde kaldı bugün taburcu oldu. Az önce eve getirdik. Minik'in bebekliğinden kalan  kafese  temiz havlular  koyup yuva hazırladık. Şu an balkonda güneşleniyor. Az sonra içeri alacağız.

Yaramaz, şu an  kafesten çıkmak için miyavlayıp duruyor ve bizimle adeta kavga ediyor:)
Çok şükür, bir tanesini olsun kurtarabildik ama henüz  kritik  dönemi atlatmış değil. 

Yine aynı gün yakalayamadığımız ancak ertesi sabah büyük çabalarla  yakalayıp  kliniğe yetiştirdiğimiz  siyah beyaz uzun tüylümüz ise  şu an komşumun evinde.  

Umarım  bu iki canı  kurtarmışızdır. 

Öte yandan  aşağıda az sayıda  kalan kediciklere  taze su ve mama bırakıyorum. Bakalım  sonları ne olacak.....

17 yorum:

  1. Tekrar çok geçmiş olsun
    İnşallah bu iki kedicik hastalığı çabucacık atlatır ve tamamen iyileşirler
    Sevgiler hepinize

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İnşallah!Henüz kritik devreyi atlatmış değiller. Tamamen iyileşmeleri için çabalıyorum.

      Sil
  2. Kurtarılabilenler için gözünüzaydın, ama diğerlerine insanın içi acıyor değil mi :(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hem de nasıl içim acıyor. Bu miniğin hasta olduğunu farkeder etmez götürdüm ve umarım tamamen iyileşecek. Koyun koyuna yattığı kardeşi ise ortalarda yoktu, dün gece komşunun balkonunda ölmüş.

      Sil
  3. çok geçmiş olsun:(
    aşağıda 12 kedi bakan biri olarak ben de çok korkmaya başladım mama kaplarını sürekli değiştiremiyorum ne yazık ki aşıları da yok.
    Allah hepimizin yardımcısı olsun.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Size de kolay gelsin. Korkmakta haklısınız. Onlarca kediden bir kaç kedi kaldı. Belki onlar da hasta. Kapları çamaşır suyu ile yıkamak, bol temiz su koymak gerekiyor. Ben Koray Bey'in tavsiyesi ile mamalarına antibiotik kapsüllerinin toz halindeki içinden koyuyorum.Virüsü aldılarsa bile dirensinler diye. Siz yine de ne tür antibiotik kullanabileceğinizi veterinerinize danışın.

      Sil
  4. İnşallah başka ölümler olmaz artık, bu minik de o kadar tatlıymış ki ama kıyamam çok hüzünlü bakıyor...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İnşallah! Çok ama çok tatlılar. Keşke onlara yuva bulabilsek.

      Sil
  5. miniş hoşgeldin evine darısı arkadaşlarına inş.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu ufaklığın bizde yaşamasına olanak yok. Zaten evde üç kedi bir köpek var. Ellerimdeki rahatsızlık yaşam kalitemizi zorlayıcı bir hastalık. Bir de evdeki pet sayısını artırırsak hayvan istifçiliği başgösterecek. İyileşince yine ortamına bırakmaktan başka çarem yok.

      Sil
  6. ben istenbul da yaşıyorum ama yazınız beni ürküttü doğrusu 2 yıldır sürekli evde yaşayan bir kedim var birde bu yaz başı sitenin bahçesinde bulduğum tahminen ya evden kaçtı yada atıldı bir kedi buldum başında türlü türlü şeyler geçti uzun hikaye bir gözü ameliyat ettirdim ama kurtaramadım köpek ısırdı tedavi oldu baktım olmadı eve aldım ama çokda zorlanıyorum fakat yeniden bırakmayada kıyamıyorum eve çok uyumsağlamadı daha doğrusu güneşi görünce dışarı çıkmak istiyor evdeki kedim hiç dışarısını bilmiyor tam tersi korkuyor şimdi onu bir içiri bir dışarı bırakmak nasıl olur hastalık taşır diye korkuyorum ne yapcağımı bilemedim doğrusu çıkmassa sitrese girip anormal tüy döküyor temizlikten başımı kaldıramaz oldum 1 aydır bizimle alışırmı dersiniz önerilerinize çok ihtiyacım var şimdiden teşekkürler.Çok acele yazdım hatalarımı bağışlayın.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sibel Hanım, durumunuzu çok iyi anlıyorum. O kıyamama durumu ruhsal çöküntü yapıyor insanda. ancak, dışarıda doğup dışarıya alışan kediyi evde tutmak çok zor. Hayvancık da strese giriyor. Hastalık taşıma riski var tabii ki. Siz kendi durumunuza göre değerlendirin, benimki sadece öneri; her ikisinin de aşılarını eksiksiz yaptırıp ara sıra dışarı bırakmaktan başka yolu yok bence.Benimkiler de aynı durumda. Colette'i parkta kuyruğunun bir kısmı kopmuş olarak feci halde bulup tedavi ettirdim ve kıyamadım bırakmağa ama evde asla mutlu olamadı. Şimdi bahçeli bir eve taşınınca artık iyi havalarda bırakıyorum. Dolaşıp dolaşıp geliyor. Diğer iki kedim de çıkıyorlar.Ancak bizimkilerin aşıları eksiksiz yapılıyor. Lösemi aşıları bile var. Yalnız şu kritik günlerde salmamağa çalışıyorum. Yine de kaçtıkları oluyor. Allah hepimize kolaylık versin..

      Sil
    2. Teşekkürler yanıtınız için.Aşılar konusunda çok titizim çünkü birlikte yaşıyoruz sizin yaşadığınız her alanda dolaşıyorlar hiçbir aşılarını kaçırmadım şimdiye kadar bende hepsini eksiksiz yaptırdım.Ama yinede dışarı salmaktan taraftar değilim inşallah bende kendi bahçesi olan bir eve nasip olur taşınırsam sanırım her şey daha kolay olacak .Sevgiyle kalın.Kolay gelsin.

      Sil
  7. çok geçmiş olsun.ne güzel sizin gibi alakadar bir sahibi olmuş.darısı diğer vicdanlı insanlarla karşılaşacak minik dostlara.takipteyim.banada beklerim...:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Amin!!Bazen bu konularda o kadar yalnız ve çaresiz kalıyorum ki... Neyse ki en yakın komşum da hayvansever.

      Sil
  8. geçmiş olsun,kayıplar için de sabır dilerim size,inşallah çok yayılmaz bu hastalık

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederiz. Genç kediler hep öldüler. Yaşlılar ortalıkta dolanmaya başladı.

      Sil

Beğeni ve görüşleriniz benim için çok değerli. Yürekten teşekkürler.