28 Temmuz 2012 Cumartesi

Levent Kırca'nın Pazar Yazıları



Levent Kırca'nın uslubunu bilenler bilir; öyle zekice dokundurur ki, gülümsetirken içinize oturur taş gibi söyledikleri. Çünkü gerçekleri dile getirir. Zaten zeki olamayanın başarabileceği bir şey değildir bu..
Her pazar gazeteyi elime alınca Aydınlık'ta ilk iş olarak Fikret Otyam'ın ve Levent Kırca'nın sayfalarına atlarım. İçim acısa da ülkenin ahvalini bir de onlardan dinlemek isterim. Tabii ki diğer yazarların da hakkını yemeyelim. Çarpıklıkları, yalanı, yanlışı, haklıyı haksızı, korkmadan, çekinmeden ( Sabahattin Önkibar, İsmet Özçelik ve diğerleri) cesurca dile getirdikleri için minnetle dolup taşarak okurum yazılarını..

Bakın Levent Usta bugün neler yazmış:
''Bundan daha komik bir ülke her halde yoktur. Sorunlar diz boyu değil, gırtlağa dayanmış. Boğulduk boğulacağız anasını satayım. Ne cumhuriyet kalmış, ne Atatürk. Ülkenin ilericisi, aydını hapishanelerde çürütülüyor. Amerika'nın buyruğu üzerine Orta Doğu allak bullak...Suriye'nin toprağı ve petrolü ABD'nin iştahını kabartıyor. Biz de maşacılık yapıyoruz. Atatürk kendi kurduğu meclise giremezken, ordu evlerinde hacılar, şeyhler, hocalar fink atıyor. Onca sorun varken Hülya Avşar Antalya Film Festivali'nde jüri başkanı olsun mu olmasın mı, bu tartışılıyor. Gazeteler korktukları için gerçekleri yazamıyorlar. Malum, çoğu da yandaş medya. ''
Ve uzayıp gidiyor yazı.. Uzunca olsa da sıkılmadan zaman zaman buruk gülümsemelerle okuyor, okurken düşünüyor, düşünüyorsunuz..

Bu giriş parağrafından sonrasını okumak için aydınlık Gazetesi'ndeki yazıya göz atın.. Ama önce söyleyin; sadece giriş cümleleri bile halimizi özetlemiyor mu?

8 yorum:

  1. Bizim evde de Aydınlık ve cumhuriyet okunur.Levent Kırca 'yı ben de çok severek takip ederim.Mizahçılar çok zeki oldukları için mizahçılar.İyi tatiller.

    YanıtlaSil
  2. Yıllarca yaptıkları mizah ülkenin durumu sorunlarına değindiler olmadı. Bir ara Zeki-Metin yasakları delileri izlemiştim Cd'den.Büyük oyuncular 80'lerin ortaların yaptıkları bu oyunlarla Türkiye içine girdiği durumu anlatmışlar.Ama hiç ders alınmış. Levent Kırca'da artık vura vura(cümlelerle) anlatıyor.

    YanıtlaSil
  3. Sevgili Begonvilli hiç okumaz mıyız bu yazıları?Elimizde tek tük gazete,tek tük yazarlar bıraktılar zaten.Geçenlerde çift Aydınlık aldım,bayici uyardı beni iki tane aldım diye.Bende yardım olsun diye alıyorum,hepsi hapiste! dedim çıktım.Perinçek'in yazıları da çok güzel ve düşündürücü.Tüm sevdiğim yazarları İLK KURŞUN gazetesinden takip ederim ve daha kolay geliyor bana.Okuyoruz ama değişen bir şey görüyor musunuz?İki yıl önce her şey bitmişti zaten.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Doğu Bey'in yazıları zaten vaz geçilmezlerimizden. Umutsuzluğa kapılmamalıyız. Okuyup elimizden geldiğince anlatmağa devam!!

      Sil
  4. Yapmayın arkadaşlar, ne üslubu ne düşünceleri mantıklı. Hangi ordu evinde bu dedikleri var allah aşkına. Levent kırcanın skeçlerine hala gülüyorsanız size diyecek sözüm yok, bir kasap muhabbeti gördüm acıdım haline. hiç gelişirilmemiş düşünceler. Kendilerini kültürlü zannedenlerin halleri aslında içler acısı.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bence mantıksız olan ne biliyor musunuz, bir ülkenin silahlı kuvetlerinin üst rütbelilerinin neredeyse tümünün potansiyel darbeci diye tutuklanıp içinden çıkılmaz davalarla süründürülmesidir. Öte yandan bir zamanlar gerçekten darbe yapıp ülkeyi on yıllarca geriletenlerin hesap vermemesidir. Yazarlarının henüz basılmamış kitapları yüzünden yargılanmasıdır. Yapılan her sınavda yaşanan rezaletlerin ardı arkası gelmemesidir. Devletin polisinin suçlu gibi dizilip, milletvekili oğlunun onları aşağılamasıdır. Daha pek çok şey sayabilirim. Levent Kırca'nın mizahını, uslubunu beğenip beğenmemek elbette kişisel beğeninizdir. Burada anlatılan da skeçlerine gülüp gülmemeniz değil.Yazının içeriğinde sözü edilen ülke sorunlarımızdır.

      Sil

Beğeni ve görüşleriniz benim için çok değerli. Yürekten teşekkürler.