5 Temmuz 2012 Perşembe

Begonvilli Ev Halleri

Bu sabah yine erkenden kuş sesleri ile uyandık.

Ve...


Nihayet plajdayız. Manzara olağanüstü



Tesisler hoş görünümlü ve temiz

Su sıcaklığı da uygun.

Ancak ilk kez denize girdiğim Lara Plajları'nı biraz yadırgadım. Çok ince bir kumu var. Bu kum denizin dip kısmında da devam ediyor ve metrelerce gitseniz bile su çok sığ. Ayaklarınız dibe değince su bulanıyor. Diğer evimin yakınındaki Konyaaltı Plajları daha bir pırıl pırıl. Yüzerken neredeyse denizin dibini görebiliyorsunuz. Kumu rahatsız edici değil. Laralılar bana kızmasınlar ama, bana sorarsanız Konyaaltı Lara'ya göre çok daha kaliteli bir yer.

Bugün kahvaltıda sebzeli krep vardı. Sebzeli olduğu için biraz kalınca ve mücver görünümünde oluyor. Çok lezzetli ve sağlıklı, tavsiye ederim:
2 yumurta, iki kaşık un, tuz, karabiber, rendelenip suyu sıkılmış bir kabak, bolca maydanoz, dereotu, yeşil soğan, bir küçük rendelenmiş havuç da koyabilirsiniz ama evde olmadığı için bu defa koyamadım.
Güzelce çırpıp, teflon tavada az yağda, kaşık kaşık döküp mücver gibi pişireceksiniz. afiyet olsun!



Büyük işler yapamasam da oyalanmak için bu tığ işi takı tasarımları ile uğraşıyorum. Pek deneyimli değilim, ilk kez takı yapıyorum. Yazlık giysilerle çok hoş görünüyorlar.




Bu sıcak yaz günlerinde kütüphanemde yıllardır bekleyen bir kitap ilişti gözüme. Rusların dünyaca ünlü mizah yazarı Mihail Zoşçenko'nun ''Limonata'' adlı gülmece öyküleri kitabı.. Hemen başladım, çok keyifli..

10 yorum:

  1. denizin keyfini çıkarın ..sevgiler ..

    YanıtlaSil
  2. Bence de Konyaaltı:) Suyu daha serin ve berrak. Nasıl özledim. Ekimde inşallah oradayım.

    YanıtlaSil
  3. Ben daha çok Side'de denize girerdim.Orası da öyle git git aynı boyda kalır.Küçükken Lara ya gitmiştik pek hatırlamıyorum.Doyasıya gir denize,keyfini çıkar.Hoşcakal...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Konyaaltı ve Alanya'daki Ulaş diyorum. Oraların üzerine plaj yok!

      Sil
  4. lara,karpuz kaldıran,ulaş karayolları kampı,side-agora meydanı,kaş ve kalkan,kemer,konyaaltı plajlarına benden de selam söyleyin.Çok özledim çokkk.Deniz demek-doğa güzelliği demek Antalya demektir.Koş Antalya'ya diyorum.Bu arada sizlere iyi eğlenceler diliyorum.Keyfini çıkarın.Sevgiler.

    YanıtlaSil
  5. Hımmm Lara ya ben de hiç gitmedim.
    Eh doğru karar desene.

    Deniz sever anne Çiğdem

    YanıtlaSil

Beğeni ve görüşleriniz benim için çok değerli. Yürekten teşekkürler.