12 Temmuz 2012 Perşembe

Allah'ım bitsin bu azap!

Bu sabah erkenden şehre gitmek zorunda kaldım,

Hissedilen sıcaklığın 50 derece civarında olduğu bir saatte, 16.00 gibi sağ salim ve işlerimi halletmiş, anneciğimi görmüş olarak döndüm. Siteye adım atar atmaz bitişik köyden gelen yüksek volümlü korkunç elektro sazlı müzik ile şoke olmuş vaziyette eve kendimi attım. Tüm camları kapayıp klimaları açmak da kar etmedi. Bu saat oldu, beş on dakikalık araları saymazsak kesintisiz devam ediyor. Avaz avaz söylenen şarkı-türkünün de ne olduğu belli değil aslında.. Öyle bir baş ağrısına neden oldu ki bende, gözlerimi açamıyorum.

Ama beterin beteri varmış; az önce silahlar da patlamaya başladı. Duyduğumuz seslerden ödümüz koptu. Bir de orada olanları düşünün.. Ne yaparım ne ederim, kimlere şikayet etmem gerekiyor, hiç bilemiyorum.. Evet, mutlu bir gününüzü kendinizce eğlenerek kutluyor, düğün dernek yapıyorsunuz ama bu kadar uzun süre, bunca gürültü ve o sıkılan kurşunlar neyin nesi? Düğünlerde sıkılan kurşunların pek çok can aldığını duyuyoruz. Yine de ders alınmıyor demek ki..Biz ne zaman akıllanacağız?

16 yorum:

  1. Tamamen yasaklanmalı bu tür düğün eğlenceleri. ya şehrin göbeğinde yapanlara ne demeli. geçende bizim arka sokakta biri müziği gece yarısı bangır bangır bağırtıyor uyuyamadım. 112'yi aradım sonra kesildi. Herhalde ilgilendiler. kurşun konusu tamamen cehalet. inşallah bir an öne biter.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet, kesin çözüm bu. Özellikle silah. eminim o düğünde küçük çocuklar da vardı.

      Sil
  2. Gürültü kirliliğine inanın benim de hiç tahammülüm yok. Ayrıca mutluyken veya kızgınken her iki duyguda da silaha sarılanlardan nefret ediyorum. Onca acı kaza ders olmuyor kimilerine demek ki.
    Huzur diliyorum.
    Sevgilerimle.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bir köy düğününe katılmak zorunda kalmıştım yıllar önce. Sabah boş kovanları sayarak övünüyorlardı. Bir de tüketilen aşırı alkolün neden olduğu bahçedeki iğrenç görüntüyü asla unutamam.

      Sil
  3. :(((( Bitti mi bari?

    Biz ne zaman akıllanacağız diye sormuşsunuz? Valla bıraktım akıllanma yönündeki dilekleri; milletçe daha fazla delirmemek için dua etmek gerekir diye düşünüyorum!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sabaha karşı ben yorgunluktan sersemlemişim. Sabah ses seda yoktu ama baş ağrısını nasıl bertaraf edeceğimi bilmiyorum. Daha da kötüsü komşum, ''bu düğünler tüm hafta sonu sürer'' dedi.

      Sil
    2. çok haklısınız..doğru bir tespit

      Sil
    3. Nurdan'a katılıyorum. Tesbit doğru da olsa bu millet akıllanmaz:(

      Sil
  4. Çok kötü olmuş ne yazık ki biz miletçe kendi başımıza gelmeden akılanmıyoruz o silahlar patlarken kendi ailesine zarar verecekler ki ondan sonra bir daha atmazlar oturur dizlerini döverler :(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ah sormayın, şu ana kadar başımın ağrısı geçmedi. Dün o sıcakta şehre gidip gelmemin de payı var ama dönünce o korkunç seslere saatlerce dayanmak, hele o silah sesleri sinirlerimi alt üst etti.

      Sil
  5. aah ah bu komşu ve sokak gürültülerinden benim kadar çeken yoktur heralde :( Bazen sırf kafamı dinleyebilmek için evi barkı köye taşımayı düşünüyordum ama vazgeçtim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kesinlikle çözüm değil. Biz buraya şehrin gürültüsünden kaçmak amacı ile geldik ama bakın karşımıza neler çıkıyor.

      Sil
  6. Ah sevgili komşum! Eğlencesi bile vurdulu kırdılı,ölümlü yaralamalı bir milletiz biz:( Başkalarını rahatsız ederek eğlenilir mi ? Bangır bangır müzik (!) ,Onuncu Yıl Marşıyla göbek atma,Aldırma Gönül diye bağıra bağıra rahmeti Sabahattin Ali'nin kemiklerini sızlatırcasına kadeh tokuşturma bize has bir özellik. Aynı şeyler bizim burada da oluyor ama biz artık düğünün ne zaman biteceğini biliyoruz. Sanatçımızın(!) repartuarını ezberledik :) Allah sabırlar versin sevgili komşum!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Komşucuğum, burada durum daha başka. Halaylar, zılgıtlar ve sloganlar var. Ben ömrümde böyle düğün ne gördüm, ne duydum.. Gürültünün desibeli insanı delirtmeye kesinlikle yeterli. Gece yarısı silahlar hiç susmadı. Çok gerildik..

      Sil
  7. İzmit'te de böyle sokak düğünleri oluyor. Buradakiler durumumuz yok diyorlar ama eğlenceden de vazgeçemiyorlar. sonra gece yarılarına kadar dinle...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. En çok da durumumuz yok diyenler seviyor böyle gürültülü patırtılı gösterişli düğünleri.

      Sil

Beğeni ve görüşleriniz benim için çok değerli. Yürekten teşekkürler.