9 Nisan 2012 Pazartesi

Uyuşturucuya Hayır!



Bugün tesadüfen açtığım ATV gündüz kuşağında Serap Ezgü'nün ''Uyuşturucuya Hayır!''konulu programını izliyorum.(Şuan saat 14.30)

Eğer şu an zamanınız varsa mutlaka izleyin!

Özellikle Antalya'dan katılan bazı konuklar ve bir milletvekili, bu sorunun hangi boyutlara ulaştığını çok çarpıcı bir şekilde gözler önüne seriyor!

İzleyin! Mutlaka izleyin!

Bloğumu  takip edenler  anımsayacaklardır;  haftalardır uyuşturucunun hayvanlara  yönelik işkence  boyutu ile ilgili  gözlemlediğim  sorunları dile getiriyorum ve  kanıtlamağa çalışıyorum. Evimin karşısında bulduğum kesik içindeki kediler bende şüphe uyandırdı. Mart ayı  çiftleşme mevsimi olduğundan  bu tür yaralanmaların olabileceğini  ben de düşünürdüm ancak,  zaten ben ağır  yaralı kedilerden birini 9 Mart'ta kısırlık  ameliyatı yaptırmıştım. Çevremdeki esnaftan bilgi alıp konu ile ilgili dilekçeme imza topladım ve  gerekli yerlere  verdim.  Şu an  ismini vermek istemediğim bazı yetkililerce ( hayvanların durumunu görmedikleri halde)  ortalığı karıştırmakla suçlandım.

İşte bu günkü tv proğramında Antalya'da uyuşturucu kullanımı ile ilgili gerçekten çok  büyük bir sorun yaşandığı kanıtlanıyor.. Konu Türkiye genelinde ele alınıyor ama konukların çoğu Antalya'dan.  Antalya millet vekillerinden biri de konuklardan biri.  Sırf sorunları dile getirdim diye beni ''ortalık karıştırıcı '' olarak nitelendiren sayın  yetkili, umarım kesilmiş hayvanları görmeden yaptığınız yorumlar için utanırsınız. Konuyu bilmeyenler için:
 Parkta Kesilen Kediler İçin ne Yapabiliriz?  

Konuyu bu şekilde dile getirmiştim.
Bu yazımı okuyan ve bazı derneklerden  mail alan o kişi de twitter'da bir başka  sözde hayvansever  hanımla benim göreceğim şekilde yazışarak ''ortalık karıştıranlar var'' demişti.  Daha da ileri  giderek uzak bir akrabama bizzat  söylemiş bu sözü. Dedikodu düzeyindeki bu sözler  konuya nasıl yaklaştıklarının kanıtıdır.
Keşke  ben yanılmış olsam ama  ne yazık ki parklarda uyuşturucu alan, kendini kaybeden  genç  insanlar var!
Şu an  zamanınız varsa  izleyin!

4 yorum:

  1. Ben izledim ve gerçekten şoke oldum. Uyuşturucuya başlama yaşı 8 e kadar inmiş. Bu konu bence çok dikkatlice ele alınmalı 15 yaşında bir kız çocuğu annesi olarak gerçekten çok endişeliyim toplumun nereye gittiği konusunda..... Sevgiler Elif

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Anne babalar çok dikkatli olmalı. Bu sorun sanıldığından çok daha büyük çapta bir sorun. Sevgiler..

      Sil
  2. uyuşturucu konusu önemsenmeye önemsenmeye bu hale geldi.. ben de değinmiştim kendi sayfamda dur demek neden ar zor olur ki.. başlığı ile.. yılmaz özdil de yazmıştı antalya'da uyuşturucu trafiğini ben de o yüzden yazmıştım.. yıllardır yol geçen hanı oldu ülkemiz uyuşturu trafiğinde..kendi gözlerimizle kulaklarımızla gördük dinledik bir doğu illeri sınır illeri gezisinde.. onları anlattım.. ve bugünlere geldik..yaş 8 lere düştü.. bir şeyler yapılmazsa nasıl bir nufüs yetişecek? analar babalar nelerle yüzleşecek? çocukların geleceği ne olacak? sırf birileri nemalansın, pkk ya silah sağlansın diye.. reva mı bu masum çocuklara?

    YanıtlaSil
  3. Öyle çok yönlü bir sorun ki; çocuklara yazık, ailelere yazık, bir de bağımlıların kurbanları var...

    YanıtlaSil

Beğeni ve görüşleriniz benim için çok değerli. Yürekten teşekkürler.