25 Şubat 2012 Cumartesi

Veterinerlik Kliniği'nden Haberler!

Merak eden sevgili arkadaşlar için paylaşıyorum:
Az önce yine klinikteydim. Haberler iyi, İnci az da olsa konserve mama ile beslenmeye başladı, su da içiyor. Vücut ısısı normale dönmüş. Sondası  daha duracak, bir miktar kanaması sürüyor. Veteriner  bu kedinin uysallığına hayran kalmış. Çektiği onca eziyete rağmen hiç ses çıkarmadan hepsine katlanıyor yavrucak! Başka bir kedi olsa o sondayı ve damar yolu açmak için takılan aparatı çıkarırdı. Bu da Allah'tan olacak, sizin için bir fotoğrafını çektim.

Öte yandan dün klinikte tanık olduğum bir operasyon yüreğimi dağladı.  Bir sokak kedisi kuyruğu kopmuş, ön bacaklarından biri  kangrene dönüşmüş halde kliniğe getirilmiş. Dün kuyruğu ve bacağı kesildi. Bugün gidince  hemen onu sordum. ''Olabildiğince iyi'' dedi veterinerimiz. Yalnız bu kedicik  sokakta yaşayamaz. Mutlaka bir yuvası olmalı. Sosyal paylaşım sitelerinde paylaştım.  Lütfen siz de paylaşın. Sahiplenmek isteyen olursa Animales Veterinerlik Kliniği (0242)2432110 'u arayarak iletişim kurabilirler.

Ayrıca, yine sokaktan 1,5 aylık enfes bir füme renginde maviş gözlü yavru erkek kedi de, darbe almış, idrar yolu enfeksiyonu ile getirilmiş. Onun da tedavisi yapılıyor ve yuva arıyoruz! Yukarıdaki numaradan iletişim kurulabilir.

13 yorum:

  1. İnci için sevindim,diğer yavrucaklar için çok üzüldüm! Görür görmez profilimde paylaştım ,şansları bol olsun.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim komşucuğum. İnşallah!!!

      Sil
  2. merhabalar:) emegınıze,yuregınıze saglık:) ben de yıllardır bu mucadelenın ıcınde bırı olarak duygularınızı cok ıyı anlıyorum ama ınanın sona geldık yssam hakkı artık can dostlarımıza da verılecek:) sevgıyle kalın:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bir şekilde birbirimizi buluyoruz. Umarım, bu çileri son bulur. Twetter sayfama da beklerim, daha iyi organize olabilmek için. Sevgiler, selamlar.
      https://twitter.com/#!/begonvilliev

      Sil
  3. İnşallah İnci çok çok daha iyi olacak. Diğer kedişlerin de umarım sevgi dolu aileleri olur.
    Facebook profilimde hemen paylaşıyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederiz. İnci kıl payı kurtuldu. Veterinerimize minnettarız.

      Sil
  4. Haydi hayırlısı. Sevindim. Ama öbür zavallıcıklara çok üzüldüm. Sağlamını kimse almıyor ki sakatını alsınlar. Halbuki sakatlar daha cana yakın oluyor. Benim Sîmasız'ımın da dişleri yok. Alt dudağı sarkık. Kim bilir, ya sakat doğmuş ya da darbe almış:(( Ama nasıl biliyor ona özel davranıldığını. Can cana, ten teneyiz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Haklısınız Nedret Hanım, özürlü kedi ve köpekler çok hassas oluyorlar.

      Sil
  5. İnci'ye çok geçmiş olsun. biraz daha iyi olmasına çok sevindim. umarım tamamen iyileşir, acı çekmez. taş sancısına biz zor dayanıyoruz, kedicik nasıl dayanmış :(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İnci'yi zor kurtardık Hülya Hanım. Kanamadan gidecekti.

      Sil
  6. Önceki yazını okudum konuyu anlamak için.İncinin iyi olduğuna sevindim.Diğerleri yürğimi dağladı.Özelliklede kuyruğu kopana:(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sadece kuyruğu değil, ön bacağı da kesildi:((

      Sil

Beğeni ve görüşleriniz benim için çok değerli. Yürekten teşekkürler.