6 Şubat 2012 Pazartesi

Merhametli ve özverili olmak böyle istismar edilir!

Ben ve Jale geçen yılki  kermeste.

Bu insanı tanıyorum.

Sokak hayvanları ve terkedilmiş sahipliler için yaptığı fedakarlıklar, özveri ile kendini parçalaması ona  başka üzüntüler de getiriyor.
Şöyle ki; bu konuda hassas ve  verici insanlar zaten  hayvanların  maruz kaldığı  durumlardan  fazlası ile etkilenip  diğer insanlardan kat be kat  daha fazla  acı çekerler. Bir de hayvansever olmayan insanların her türlü tepkisi ile karşı karşıyadırlar. En yakınlarından bile eleştiri alırlar,  dışlanırlar, hatta deli gözüyle bakılır  bizlere..Onların yaşadıkları psikolojik  savaş hiç bitmez.  Maddi yönden sürekli zorlanırlar, özel yaşamları  olumsuz etkilenir, vs. vs..

Bunlar yetmezmiş gibi  hayvansever  olduğunu iddia edip, bu tür  özverili insanları kullanmak isteyenler (hatta  kullananlar) var ki; onlara ''sizin gibi hayvansever olmaz olsun!''  diyorum...

Sonunda  Sevgili Jale de dayanamayıp  isyanını  dile getirmiş. Facebook'ta  yazdıklarını okuyunca, yerden göğe haklı olduğunu  bilen biri olarak, hatta ailevi durumum nedeni ile  Jale kadar koşamasam da ben de aynı sıkıntıları daha  küçük boyutta  yaşayan biri olarak, bu konuyu dile getirme ihtiyacı duydum.
Durumun daha net  anlaşılması için Jale'nin yazısını   hiç değiştirmeden, aynen aktarıyorum:
(Başlıktaki ifade kendisine aittir. Kırılmışlığının, yaşadığı sıkıntıların ve  haklı öfkesinin yansımasıdır..)

JALE ÜNSAL'I ARARSIN EŞEK GİBİ GELİR ALIR!!!


 ''2 Gün önce ben Güzeloba'da 3 köpeğe ev ararken telefonum çaldı.. 5M Migrosun önünde hamile bir kedi olduğunu söylediler. Ben de durumumu söyledim ama arabası olduğu halde işe geç kaldığını söyledi. Barınağın numarasını verdim o zaman. Çok yakın bir yerin adresini verdim oraya bırakın dedim ama götüremedi. Ama ben SÜPERMENİM uçarak Antalyanın bir ucundan diğerine anında gelebiliyorum ya. Hatta benim arabam mazot veya benzinle çalışmıyor SUYLA çalışıyor.. Benim numaramı başka birine verip dün gecede o kişi aradı ve ben bugün Bahar Can'la beraber barınağa gidecektik önce Migros'a gidip kediyi aldık geçici bir eve bıraktık.. Toplamda 15 dakikamızı aldı.. Ama JALE ÜNSAL diye bir kadın var, açarsın EŞEK gibi gelir alır diyorsunuz değil mi??AMA YETER GERÇEKTEN BU TARZ TELEFONLARDAN BIKTIM!!!!!!!!!! Ben 1200 tl maaş alan emekli bir bayanım ve başka hiç bir gelirim yok ve ben bu işleri yaptığım için bir yerlerden maaş da almıyorum.. Sadece haber vererek görevinizi yaptığınızı mı sanıyorsunuz???''

10 yorum:

  1. İnsanın insanlık yolundaki garip davranışları hiç bitmeyecek gibi...Jale Hanımı yerden göğe kadar alkışılyorum ,bu düşünceler ışığında kocaman bir roman yazılır; acıma,merhamet etme dediğimiz ama dönüp gittiğmiz yüzlerce, binlerce olay anlatılır. Allah kurtarsın, alo orası tanrının kurtarma adersi mi dediğimiz yetiyor nasıl olsa...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok dertliyim Güven..Jale'nin durumunu yakından bilen biriyim. Dahası benzer olayları ben de yaşıyorum. Zor durumda bir hayvan görünce beni çağırıyorlar. Ameliyat ettirmem, koruma altına almam, yuva bulmam, veterinere götürmem vs.isteniyor. Hatta kapıma yeni doğmuş yavruları atıyorlar Oysa ben dernek görevlisi vs. değilim. Tüm bunları yapmağa çabalayan biriyim ama tek başına uğraşan biriyim. ''Yardım et'' diyenlerden farkım yok. Hatta onların imkanları benden daha iyi. Bu konularda kendilerinin de çabaları olmalı. ''Biz haber verdik, görevimiz bitti'' zihniyeti ile hayvanseverlik olmaz.

      Sil
  2. canım ya maalesef böylelerine ne demeli hangi kelime kullanmalı biliyorum da burada yazmamayım daha iyi.. bu şuna benziyor bir dönem marmara depreminde yazın ortasında kürk, abiye elbise gönderenler gibi Van depraminde de mayo bikini gönderenlere benzetiyorum aklı sıra kendi kendine bir şeyler yaptığını zanneden zavallılar.tabi birde terbiyesizleşenler var..

    YanıtlaSil
  3. Gerçekten duyarlı olanlar kendileri de bir şeyler yaparlar..

    YanıtlaSil
  4. Bunun adı gerçekten istismar!
    Gerçek hayvansever bunu yapmaz diye düşünüyorum. Laf olsun diye yapılan yardımlar bunlar....

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Geçen gün bir komşu hanım bana ''aşağıdaki kediler çok doğuruyor, onları neden kısırlaştırmıyorsunuz?'' dedi. (Hem de eğitimli biri) Beni sokak hayvanlarından sorumlu bir görevli olarak algılamış olmalı! Parkta hiç tanımadığım bir hanım da kedilere mama bıraktığımı görünce aşağıda çok sayıda kedi var, onlara da verin!! ''dedi. Acaba kendileri de bir şeyler yapmayı deneseler, akıl vereceklerine..

      Sil
  5. Akılları sıra vicadanlarını rahatlatıyorlar bu şekilde. Herkes elinden geldiğince bir şeyler yapsa mağduriyetler de azalır. Sanırım sorumluluk almaktan kaçıyor kimileri. Ne de olsa haber verdim gerisi beni ilgilendirmez demek hayvan sevgisiyle veya vicdanla bağdaşmıyor.

    YanıtlaSil

Beğeni ve görüşleriniz benim için çok değerli. Yürekten teşekkürler.