20 Şubat 2012 Pazartesi

Harika Meyve Nar


Narın en önemli özelliklerinden biri genel damar sağlığını özellikle kalbi koruması. Nar damar tıkanıklıklarını yüzde 44 oranında geriletiyor.

Bu açıklamayı Gaziantep Üniversitesi Tıp Fakültesi Klinik Biyokimya Ana bilim Dali Öğretim Üyesi Prof. Dr Necat Yılmaz yapmış.

Ayrıca narın modern  tıp  literatüründe yer aldığını alzheimer hastalığı ve obezite tedavisinde etkili olduğunu belirtmiş.

Zaten çok severdim, şimdi daha bir değerli oldu bu güzel meyve benim için.

Çok sevdiğim Side'nin adının anlamının da nar olduğunu biliyor muydunuz?

Zamanı geçmeden olabildiğince çok tüketelim.. Hepinize sağlıklı günler.

9 yorum:

  1. nefis bir tat narı oldum olası severim hiç üşenmeden de ayıklarım:))

    önceki gün manavımız bolca getirmiş suyunu hemen orda sıkıp satıyormuş duyunca eşime al bakalım şişeyi bardak la yetmez bize deyip gönderdim .
    biraz geç öğrendik ne kadar faydalı olduğunu :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Biz de bu sene fazlaca tüketmeye başladık. Önceleri yılda bir kez aşure süslemek için falan alırdık. gerçekten çok faydalı.

      Sil
  2. Gunaydın

    Blıyorum nasıl sevgı dolu oldugunu onlar ıcın..

    O yuzden lutfen yanımızda ol..

    Yurekten sevgılerımle


    http://beyazkedi-silbastanbaslamakgerekbazen.blogspot.com/2012/02/ben-hepinizi-davet-ediyorum-yureginde.html

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Öykü'm, gelmez olur muyum, yalnız şu günlerde hem sağlık sorunlarım(hastaneye gidip gelmeler), hem de Minik ve Jane'in kulak tedavileri, Colette'in operasyonu yüzünden zaman ayıramıyorum. Bir ayağım veterinerde. Ev işleri de yetişmiyor. Bir yandan da ev arıyoruz. Burada paylaştığım yazıların çoğu da önceden böyle zamanlar için hazırladığım yedekler. Biraz rahatlar rahatlamaz senin güzel sayfanla ilgilenmek isterim. Sevgiler, selamlar canım.

      Sil
  3. ayıklama derdi olmasa dahada çok severim
    ama çaresini suyunu sıkmakta buldum:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Her akşam eşim ''nar yiyelim istersen''diyor ve ''şimdi ayıklaması zor, boş ver'' diyorum. Beş on dakika sonra oturup ayıklıyorum:))

      Sil
  4. Ayıklamaya üşendiğim için suyunu sıkıp içmeyi tercih edenlerdenim :) Bu sen hiç nar almadım ben :( Side'nin anlamının nar olduğunu bilmiyordum bu detay için teşekkürler ablacığım Minik, Jane ve Colette'nin bir an önce iyileşmesini diliyorum. Sana da kolay gelsin ablacığım.

    YanıtlaSil
  5. Narı çok severim sevdiğim içinde ayıklamaya üşenmem nar yerken Anneannem aklıma gelir hep bize Nar'ı yerken bir tek tane bile dökmezseniz dilekleriniz olur derdi halada aklıma gelir yerken sahiden dilesem olurmu diye:)))
    Sevgiler

    YanıtlaSil

Beğeni ve görüşleriniz benim için çok değerli. Yürekten teşekkürler.