22 Şubat 2012 Çarşamba

Dualarınıza ihtiyacımız var!

Geçen yıl sokakta bulup sahiplendirdiğim kör kızımızı hatırlayacaksınız. Onu çok seven bir annesi olmuştu. Adını da İnci koymuştuk.  Bir yıldır çok mutlu bir ev kedisi olmuştu. Sık sık gidip görüyordum İnci'mizi.
Sabah erkenden hastane randevum için hazırlanırken tel. geldi. İnci çok hastalanmış. Annesi ağlıyordu. Hemen veterinerimi aradım ve evinden aldırdım. Ben de hastaneye röntgen çekimlerim için gitmek zorunda kaldım. Röntgen  sıram dokuzbuçukta olduğu için eve gelip veterineri aradım. Kötü bir haber alabilirim diye yüreğim ağzımda durumu sordum. Yaşıyormuş ama ''durumu kritik'' dedi.Şimdi hemen kliniğe gidiyorum.  Ne olur İnci'miz için dualarınızı esirgemeyin.

22 yorum:

  1. çok üzüldüm inş. bu sıkıntılı günleri atlatır sağlığına kavuşur İnci
    sizede çok geçmiş olsun

    YanıtlaSil
  2. Bütün dualarım İnciyle ne olur iyileşsin güzel kızım nooolur güzel allahım iyi haberler duyalım :(

    YanıtlaSil
  3. Merak edenler için;
    hastaneden dönünce kliniğe koştum. çok sıkıntılı bir işlemle idrar yollarını tıkayan taşlar temizleniyordu, epeyce kanaması vardı. Az önce eve geldim. Şimdi sabah yarım kalan tetkiklerim için tekrar hastaneye dönmem lazım.

    Ne yazık ki hayati tehlikeyi atlatamadı(veteriner öyle söyledi). Sonda takıldı ve idrar yolu açıldı ama bakalım düzelecek mi.
    Çileli kızımız eğer atlatabilirse idrar yolları ve kum sorunu olan kediler için içinde ilaç katkısı olan Hills'in c/d grubu mamasını yiyecek ama ne var ki bu mama şu an piyasada yok, araştırıyoruz. Eğer bu mamayı kendi çevrenizde bulabilirseniz lütfen bana haber verin. Alıp gönderirseniz derhal ücretini ve kargo masrafını havale ile gönderirim.

    YanıtlaSil
  4. Çok üzüldüm:( İnşallah Rabbim onu seven ailesine ve tüm hayvan severlere bağışlasın. Dilerim güzel haberlerini paylaşırsınız. Mamayı not aldım, bulursam haber veririm.
    Size de çok geçmiş olsun. Hayırdır, sizin neyiniz var?
    Sevgilerimle.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim. Hastane dönüşü yüne uğradım. Kanaması hafiflemiş, seruma devam.. Bakalım iyiye doğru gidecek mi? Mama arıyoruz burada da. Mama ithal bazen böyle sıkıntı oluyormuş. kızımız yemeye başlasın yeter ki, ne yapıp edip buluruz.

      Sil
  5. Geçmiş olsun,İnci nin iyileşmesi için ,dualarımız sizinle.Mamayı alışveriş yaptığım pet sitelerinde araştırdım malesef bulamadım,inşallah siz bulursunuz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim Reyhan Hanım'cığım. Mamayı bulacağız inşallah.

      Sil
  6. Sevgili komşum,bu sabah bakamadım bloglara şimdi gördüm haberi. İnci kız ne yazık ki kısırlaştırılmış kedilerde sıkça görülen bir hastalığa yakalanmış ama durumu neden ümitsiz onu anlamadım. Çok duyuyorum bu sorunu mutlaka diyet ve uygun mamayla düzelecektir. Telaşlanmayın! Ben mamayı buldum ,şu anda Hills'in mamaları gümrükte beklemedeymiş o nedenle tek bir tane buldum. Size benim alış veriş yaptığım pet shopun numarasını veriyorum. İrtibata geçerseniz kargolayacaklar . Size de çok geçmiş olsun komşum ,sizden de sağlık haberleri bekliyorum. Yeşim hanım 533 481 71 61

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Nilgün Hanım'cığım,
      Ben bu kediciği bulduğumda genel bir kontrolden geçirtip aşılarını yaptırmıştım. Önemli bir sorunu yoktu. Sonra yuva arayışına girdim; bizim evin hali malum. Sonunda, bir kedisi daha olan hayvansever bir arkadaşıma sahiplendirdim. Bir yıldan uzun süredir sevgi yumağı oldular. Ayrıca mamalarını ve aşılarını da üstlenmiştim. Yani bu hayvan ben bulduktan sonra asla kalitesiz mama yemedi, benimkilerden ayırmadım, Hills mamanın veteriner tavsiyesi ile ona uygun olanını aldım hep. Ancak bu hayvanda sokaktaki günlerinden kalma böbrek rahatsızlığı varmış. Belki de yeterince su içmedi, yanımda olmadığı için bunu bilemiyorum. Bu süre boyunca idrar yolları taşla dolmuş. Son olarak kocaman bir taş idrar yollarını tıkamış ve yırtmış. Dün gece çok kötü olmuş. Sabah kliniğe aldırdım ve gereken ne ise yapılsın istedim. Kanaldaki taş ve kumlar temizlendi, sonda takıldı, vücut ısısı normale döndürüldü. Şu an mama yiyecek durumda değil, serumla besleniyor. biraz da kanaması var. Yemeye başlayınca s/d,o da olmazsa hiç olmazsa c/d ile beslenmesi lazım. Sanırım gümrük sorunu bir iki gün içinde çözülecek. Çözülmezse başka çözümler bulacağız. Verdiğiniz numara için çok teşekkürler. Sağ olun..

      Sil
  7. Canım arkadaşım,
    Az önce seni aradım, telefonu açan olmadı, telesekreter devreye girdi.
    İş yerimden 1 saat izin aldım, 3 tane pet-shop gezdim.
    Üçünden de aynı yanıtı aldım :(
    ''Bu mamayı belki veterinerde bulabilirsin ama pet shoplarda bulamazsın'' ve de bir sürü muadil (aslında muadili değil) mama önerisi aldım.
    Söndüm iş yerime geldim, fazladan bir saat mesai yapacağım.
    Çıkışta veterinere gideceğim, dilerim kapanmamış olur :(
    Kapansa da, yarın, yine bir saat izin alır, sabahtan giderim.
    Bulabilirsem muhakkak haberdar ederim.
    Dualarım İnci kız için.. masumum benim.
    Öpüyorum... yalnız değilsin canım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Canım arkadaşım, eksik olma. Durumu yukarıda yazdım. Yarın daha da netleşecek inşallah. Çok teşekkür ediyorum. Sevgi ile kucaklıyorum. Havuç kızı öp benim için.

      Sil
  8. umarım iyi haberlerle dönersiniz sevgiler ve dualar onun için:(((

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederiz. Sabah kliniği aradım, daha iyi olduğunu öğrendim. Hastane dönüşü gidip göreceğim.

      Sil
  9. Inşallah atlatır.
    Geçmiş olsun, hem size hem ona.

    Dua eden anne Çiğdem

    YanıtlaSil
  10. Ah kıyamam yaa:((( Beni de bir endişe bastı şimdi. Ne yedirsek kediciklerimize acaba ki taş olmasın. Peşin peşin rontgen mi çektirsek acaba önlem için. Ben herşeyi karışık yediriyorum. Kuru mama, ıslak mama, evdeki yemeklerden onlara göre olanlarını, doğalarına uygun diye zaman zaman çiğ ciğer, mikodalgada az pişmiş tavuk. Mangal yaparsak ızgaralardan. Özel mamayla başa çıkamayız ki. 3 taneler:(( Ayrıca kapıya gelenleri de boş çeviremiyoruz. Yalnız mineral daha azdır içinde diye artık musluk suyunu kesip, kendi içme suyumuzdan verelim bari. En kolay yöntem bu.

    YanıtlaSil
  11. Nedret Hanım'cığım, bu kedi beslenmesi konusu cidden önemli. Galiba en iyisi sizin yönteminiz. Özellikle kısırlaştırılmış kedilerde özenle seçilmemiş kuru mamalar müthiş kum yapıyor. Bu kediciğin çektiği acıları görseniz dayanamazdınız. Çok şükür iyiye gidiyor. Musluk suyu kesinlikle vermeyin ve olabildiğince bol su içmeleri lazım. Sevgiler, selamlar..

    YanıtlaSil
  12. Ben de kediciyim, çok üzüldüm, geçmiş olsun:(((kuru mamalar kum yapıyorsa acaba kuru mama hiç vermesek mi kedilerimize? Şimdi ben de korktum:((( son yorumda iyiye gittiğini okuyarak sevindim:)inşallah tamamen iyileşir...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sevgili bücürükveben, kuru mamalar konusunda mutlaka veterinerinize danışın. market maması sakın vermeyin. Bir de bol temiz su içmeleri lazım. musluk suyu zararlı.

      Sil
    2. Sevgili begonvilli ev, Hill's kısırlaştırılmış kediler için kuru mama veriyorum ayrıca haşlanmış tavuk seviyor ama ben bu yazıdan sonra sırf tavuğa mı geçsem diye düşünmeye başladım, 18 yaşındaki Prenses'imi de böbrekten kaybetmiştim:((Bücürük yaşlanınca böbrek hastası olmasın tüm amacım .. bu arada kendi içtiğim sudan veriyorum asla musluk suyu içirtmiyorum ama musluktan su akarken bazen canı çekiyor:)))o zaman bir şey demiyorum sadece:)))sevgiler

      Sil
  13. Yalnızca tavuk verirseniz eksik beslemiş olursunuz. Bir sonraki yazım tamamen bu konu ile ilgili, isterseniz bir bakın. Musluk suyu vermemeniz çok yerinde. Kedinize ve size sağlıklı güzel günler diliyorum.

    YanıtlaSil

Beğeni ve görüşleriniz benim için çok değerli. Yürekten teşekkürler.