13 Ocak 2012 Cuma

Doktor ve hemşireye Noel Baba soruşturması!

Mutlaka okuyanlar vardır ama okumayanlar için  bu haberi aynen size aktarmak istedim sevgili okurlar..

Bu bir gazete haberi:

 Ülkemizde  nice sağlık skandalları  oluyor ama çoğunun  üstü örtülüyor. Demek ki bu olay  öyle önemli ki bakanlık soruşturma açmış!
Kaynak: 


Mudanya Devlet Hastanesi’nde görevli hemşire Aysun Kaya’nın 8 yaşındaki kızı Zeynep Sude Kaya bir süre önce rahatsızlandı. Szilver rushel hastalığı nedeniyle çenesinden ameliyat olan ve hortumla beslenen küçük Zeynep’e annesinin mesai arkadaşları sürpriz yapmak istedi. Genel Cerrahi Uzmanı Op.Dr. İlker Şahin, 21 Aralık günü öğle arasında hastanede Noel Baba kıyafeti  giyerek Zeynep’i odasında ziyaret etti. Bursa İl Sağlık Müdürlüğü’ne yapılan şikayet üzerine, doktor ve hemşirelerin  Noel Baba kıyafetiyle hastane içinde dolaşması soruşturma konusu oldu. Hemşire Aysun Kaya ve hasta kızı, soruşturmacılara ifade vermek için çocuğuyla birlikte hastaneye geldi. Sinirleri bozulan hemşire ve çocuğu, hastane görevlilerince sakinleştirilmeye çalışıldı. Cerrahi Uzmanı Dr. İlker Şahin ise sadece bir çocuğu sevindirmek istediklerini belirterek “Sevincimizi üzüntüye dönüştürdüler. Çocuk dostu hastaneyiz. Bu etkinlikte en ufak bir art niyet yoktur. Servisimizde hemşire olarak görev yapan arkadaşımızın hasta çocuğunu sevindirdik. Hastanede Noel Baba kıyafeti giyerek dolaşmakla suçlanıyorum. Ben ayda 100 ameliyat yapıyorum. Sabah 7.30’da mesai başlıyor, gece yarısına kadar çalışıyorum. Ben doktorum, ama aynı zamanda insanım. Hastalara moral vermek de görevim. Bir küçük çocuğu sevindirmekte nasıl art niyet aranabilir? Sağlık için yapmamız gerekenler sadece ameliyat mı?” dedi.

12 yorum:

  1. böyle zihniyetin allah cezasını versin ne günlere kaldık.sonumuz hayırdır inş.canım ülkemin geldiği hale bakın çok rahatsızım çokkkk

    YanıtlaSil
  2. Sevgili Serpil Hanım, ülkede ölümlere neden olan sağlık skandalları olurken. bakanlığın uğraştığı işlere bakın:((

    YanıtlaSil
  3. gündemi değiştirmek amaçlı olsa gerek yoksa bunca soruşturacak olay varken buna takacak kadar boşvakitleri olacağını, veya bunca sorun varken bir dandikleme ile sırf bunu görecek kadar ilgisiz olamazlar.. eğr öyle iseler ne diyeyim..denecek çok şey var ama nasılsa anlayacak birileri yok ki bunları yaşıyoruz..

    YanıtlaSil
  4. Oysa bu kez Noel Baba kapıdan girmiş ama ...

    Soruşturacak olay mı kalmadı canım ülkemde, yazık bize:((

    YanıtlaSil
  5. Yurtdışında hastanelerin sadece bu işler için oluşturulan bölümleri bile var. Pess!

    YanıtlaSil
  6. Değmen benim gamlı keyfime; değmen...

    YanıtlaSil
  7. Soruşturma açacak bir şey kalmamış gibi hasta küçük bir bireyi mutlu etmeyi çok mu görmüşler :( ne var bunda? zaten tesadüfen yaşıyoruz.

    YanıtlaSil
  8. Allahım akıl sağlığımızı korun! Nasıl bu hale geldik!

    YanıtlaSil
  9. skandal bir haber bu , her gün daha da absürd haberler okuyorusz duyuyoruz. sonumuz hayır olsun.

    YanıtlaSil
  10. daha neler ğöreceğiz bilmiyorum.nalet olsun:(((

    YanıtlaSil
  11. canım bu ve benzer o kadar saçmalık çoğaldıki nereye gidiyoruz belli değil:(((

    YanıtlaSil
  12. Bloğunuzda bu haberi atlamışım bir şekilde!
    Yorumlarda yazan arkadaşlar gibi düşünenlerin çok olduğunu hayal ve umut ediyorum.

    YanıtlaSil

Beğeni ve görüşleriniz benim için çok değerli. Yürekten teşekkürler.