25 Ekim 2011 Salı

Yaşam Devam Ediyor


Ulusça çok zor günler yaşıyoruz.



Blog sayfalarına  şöyle bir göz atınca hemen  hemen tüm bloggerlarda  moralsizlik, yazma konusunda  isteksizlik  ve  keyifsizlik  bariz olarak  farkediliyor.  Elbette bu zor günlerde içimizden gelmiyor neşeli paylaşımlar yapmak. Çevremizdeki insanlar da aynı durumda. Taştan birer yüreğimiz olmadığına göre  bu çok doğal..
 Acımızı yaşıyor olmamız yaşamdan kopmamıza neden olmamalı. Elimizden ne geliyorsa yapacağız, yapıyoruz da zaten. Böyle durumlarda dayanışma ruhu fazlaca  gelişmiş bir toplumuz. Biraz duyguları gel-geç insanlar olsak da gereken neyse yapılır bizim toplumuzda.

 Yaşanan acılar, adına yaşamak  dediğimiz süreçte yanlışlarımızı, ihmallerimizi, eksiklerimizi  gösteren en gerçek  göstergeler aslında. Keşke bunları  yaşadıktan sonra gerekli önlemleri eksiksiz alabilsek, lafta kalmasa yanlışların  düzeltilmesi, eksiklerin giderilmesi... Önüne geçilmez  olgular yaşamın  büyük bir parçası olsa da  insana yaraşır bir dünya için çabalamak hepimizin görevi.

Zorlukları aşabilmek, geleceğe daha umutlu bakabilmek için moral kaynaklarımızı kurutmamalıyız. Yaşam devam ediyor, etmeli de..

3 yorum:

  1. Çok güzel yazmışsınız, katılıyorum..

    YanıtlaSil
  2. bizim için hayat elbette devam ediyor fakat bizim hayatımızın dvamı için hayatlarından vazgeçen insanlar var.O insanlar için birşeyler yapmak enazından olup bitenin farkına varmak gerekli bence..

    YanıtlaSil
  3. Doğru söylüyorsun.Bu yaşananlara üzülmemek elde mi?Ama her şeye rağmen evet yaşam devam ediyor.
    Sevgiler...

    YanıtlaSil

Beğeni ve görüşleriniz benim için çok değerli. Yürekten teşekkürler.