30 Ekim 2011 Pazar

Kurbanlıklara Yapılan Eziyetler!



Kurban Bayramı yaklaştıkça, kurbanlıklara çektirilen çileler  tv haberlerinde  gösterilmeye başlandı.

İçimi dağlayan  görüntüler  kurban anlayışımızın ne kadar  sığ, insanlarımızın ne kadar bilinçsiz olduğunun kanıtı.

 Amaç belli de uygulamalar insanlık dışı.

Dün bir  röportajda, ağır çeksinler diye  çimentolu su içirilen danalardan  söz ediyordu, tüylerim diken diken oldu..Zaten  aşırı  dozda  hormon iğneleri  yapıldığı bilinen bir gerçek.

Bu sabahsa yeni  asfaltlanmış bir yolda yürütülmek zorunda bırakılmış  koyunların nasıl perişan oldukları gösterildi. Koyunlar asfalta bulanmış olarak  birbirlerinin üzerinde yığınlar halinde  yarı baygın kurtarılmayı bekliyorlardı.  Üzerlerine  benzin dökülerek  kurtarılmalarından söz edildi.

Geçen yıl Sakarya'da  bir  kamyonetin arkasına iple bağlanıp sürüklenen iki dananın  görüntüleri hala gözümün önündedir.

Zaten işinin ehli olmayanların  kasaplığa soyunmaları nedeni  ile  vahşice  boğazlanan hayvanlar ayrı bir üzüntü konusu.. Yol kenarlarına atılan işkembe, barsak  görüntüleri  de cabası.

Bunca olumsuzlukları gördükçe Kurban Bayramı'nı  bayram değil acımasızlıklar seramonisi olarak  algılıyorum.

 Oysa biraz  duyarlı davranılsa bu  üzücü durumlar yaşanmaz..

14 yorum:

  1. Yine televizyonlarda seyredeceğiz,gazetelerde okuyacağız ve biz hayvanseverlerin içi katılacak ama vahşete devam edecekler ne yazık ki :(

    YanıtlaSil
  2. allahın gücüne gitmesin ama kurban bayramını sadece bu manzaralar yüzünden sevmiyorum hayvanlara bu eziyeti çektirmekten bir türlü vazgeçemedik

    YanıtlaSil
  3. Hayvansever olsun olmasın birazcık vicdanı olan herkes bu tür durumlara tepki göstermeli. Hayvanlara bu işkenceleri yapanlar zaten insanlara da acımasız olan kişiler.

    YanıtlaSil
  4. Bunların amaçları İbadet`ten başka her şey...

    YanıtlaSil
  5. Sırf hayvan oldukları için bunları haketmiyorlar. İnsanların acımasızlığı onlarda yok zaten. En acımasız canlı türü insan.

    YanıtlaSil
  6. Peygamber efendimiz bir hadisinde hayvana eziyet vermemek için bıçak gibi kesici aletlerin kurban edilecek hayvana gösterilmemesi uyarısında bulunmuş. Bu kadar ince düşünülmesi için uyarıda bulunulurken kimilerinin hayvanlara böyle eziyet etmesi inanılır gibi değil. Yazık, günah.

    YanıtlaSil
  7. Cehaletin acimaz ornekleri bunlar.

    Allah akil versin ne diyeyim.

    Sevgilerle..

    YanıtlaSil
  8. Dini cahilce yaşamak ne acı!

    YanıtlaSil
  9. bir süre haber izlemesek olacak gerçekten bitmedi gitti her yıl aynı rezalet.
    sevaba girmekten çok günaha girilen bir bayram oldu vallahi:((

    YanıtlaSil
  10. her yıl aynı görüntüler böyle gelmiş böyle gitmez inşallah

    YanıtlaSil
  11. Offff.
    Çok kötü çok.
    Şu işi bir düzene soksalar, daha çok sevap alsalar.

    Çimento suyu içirmeyi hiç duymamıştım. Fesupanallah diyen anne Çiğdem

    YanıtlaSil
  12. Ne yazık ki her yıl Kurban Bayramı öncesi böyle görüntüler bizi üzer, çaresizce söyleniriz ancak bir süre sonra yani bayram bitince unutulur gider. Ne önlem alınır, ne kalıcı bir çözüm üretilir. Her konuda olduğu gibi gündem değişir gider.

    YanıtlaSil
  13. Duyarlılığınıza katılıyorum, televizyonları izlememeye çalışıyorum. Katlanası durumlar değil, elimden bir şey gelmemesi de ayrıca daha üzücü oluyor.
    Kurban bayramınızı kutlarım, sevgiler.

    YanıtlaSil
  14. çok acıyorum ben bu zavallı hayvancıklara...Eskiden kurbanlıkların ayacıkları acımasın diye anneannelerimiz pamuktan ip yaparlarmış bağlamak için... Zaman geçtikçe canavarlaşıyor muyuz acaba?

    YanıtlaSil

Beğeni ve görüşleriniz benim için çok değerli. Yürekten teşekkürler.