16 Şubat 2011 Çarşamba

Yaralı Sokak Köpeğimiz

Anımsayacaksınız;  15  gün önce  evimin  önünde  vicdansız  bir  sürücü çarpıp  kaçmıştı. Ön  ayağında  iki  kırık  ve vücudundaki ezilmelerle çaresizce ağlıyordu. Belediyenin Sokak Hayvanları Bakım  Merkezi'nde tedavi  yerine  zaman  kaybı  ve  acı  yaşatılmıştı. Bu  kötü  deneyimden  sonra  oradan  aldırıp  kendi  olanaklarımla  ve  komşumun  yardımı  ile  özel  bir  klinikte  tedavisini yaptırdım. Apartmanın boş  kapıcı  dairesinde kaçak  olarak  bakıyorum.  Apartmanda  hayvanları  sevmeyen  insanlar  var. Kısırlık  ameliyatı  ve  aşıları  da  yapıldı. Gitgide  iyileşiyor. Bir  sokak  hayvanının  bu  kadar  uyumlu  ve  eğitime  açık  olması beni  hayrete düşürüyor. Gösterdiğimiz  yere  tuvaletini  yapıyor,  pati  veriyor,  otur  deyince  oturuyor. Alçısı  çıkarıldıktan  sonra  ne  olacağı  beni  kara  kara  düşündürüyor.  Çünkü  bulunduğu  yerde  fazla  tutamam. Tutsam  bile  orada kapalı  kalması  insafsızlık  olur. Bahçeli   evi  olan hayvanseverlerden  yardım  istiyoruz. Eğer bu güzel  hayvanı  sahiplenirseniz  asla  pişman  olmazsınız.

10 yorum:

  1. İnsanların anlayamacağı iyiliklerin, geri dönüşümü bence, Allah sizden ve sizin gibilerden razı olsun, sevgiyle muhabbetle.

    YanıtlaSil
  2. Öyle güzel ve mahzun bakıyor ki!!Dilerim bir sahip bulunur.

    YanıtlaSil
  3. Bu çocuğun gözlerine bakınca Keşkülüm'ü görüyorum.Olanaklarım ancak evdekilere bakmaya yettiği için de çaresizlikten kahroluyorum.İzniniz olursa ben de bloğumda paylaşayım.Facebook ya da diğer sosyal paylaşım sitelerinde yuva arama duyurusu yapılırsa şansı artar mı acaba?

    YanıtlaSil
  4. böyle sevindirici bir haber sabah sabah çok iyi geldi doğrusu. Çok mutlu oldum. Hala hayvan sevmeyenleri kavrayamamakla beraber sizin böylesine fedakar yaklaşımınızı takdir ediyorum. İnşallah bir yuvaya kavuşur. Teşekkürler..

    YanıtlaSil
  5. Hepinize çok teşekkürler.

    Nilgün Hanım, kendi sayfanızda paylaşırsanız çok sevinirim. Ne kadar çok duyurursak şansı o kadar artar.

    YanıtlaSil
  6. Ahh güzelim benimm bahtı açık olsun. Canım melek ablam benim Allah sizden razı olsun :) İnşallah sıcacık yuvası, yürekleri sevgi dolu bir ailesi olur.

    YanıtlaSil
  7. Sizin gibi melekler olmasa ne olrdu bu canların hali ..
    Elleriniz nur olsun.......

    YanıtlaSil
  8. Facebook' a koyun paylaşalım. Belki bir insaflı çıkar.

    YanıtlaSil
  9. iyi olmasına çook sevindim.sizin gibi temiz kalpli,yüreği onlar için çarpan sahibi ve sıcacık yuvası olması dileğimle..

    YanıtlaSil
  10. bloğumda ve twitterda paylaştım umutla.inşallah yakın zamanda bir an önce sahibine sıcak yuvasına kavuşur.

    YanıtlaSil

Beğeni ve görüşleriniz benim için çok değerli. Yürekten teşekkürler.