1 Ekim 2010 Cuma

Ormanlarımızın Yok Edilmesine Seyirci mi Kalacağız?




 Her  yıl çeşitli  nedenlerle  dönümlerce  ormanımız  yok  olup  gidiyor.  Yok  ediliyor  demek  daha  doğru. Blog yazarlarından  Öykü Hanım,  yapılması  planlanan  üçüncü  köprü  ile  ilgili  olarak  bu  konuya değinmiş  iki  gün  önce. Herkesten  destek  istiyor.
 


3 yorum:

  1. canımsın neye uzuldum bılıyor musun

    bız kendı capımızda bu kadar cırpınırken

    basının tvler dahıl

    yeterınce dıyemeycegım nerdeyse hıc
    yer vermemesıne bu konuya
    duyurmamasına
    ınsanları aydınlatmamasına uzuntuyle baktım..
    ıcım acıdı.

    YanıtlaSil
  2. Doğa ile bütünleşemiyor, onu düşman görüp yakıp, yıkıp alt etmeye çalışıyoruz. Bir virus gibi içine işleyip, hastalandırıp, öldürmeyi amaçlıyoruz, o ölünce biz virusler de ölmeyecekmişiz gibi.
    Birkaç başkaldıran ise görmezden geliniyor, halkın ihtiyaçlarını anlamamakla suçlanıyor. Nreye kadar devam edecek böyle?

    YanıtlaSil
  3. Doğa ili ilgili yaşadığımız tüm sıkıntıların sebebi insanlardır. hırsları, bencillikleri ve doyumsuzlukları yüzünden sürekli zarar verip yok ediyoruz. Sonra da yaşanan felaketlerin sorumlularını arıyor, yardım isteyen çığlıklar atıyoruz. Küçük yaşlarda çocuklarımıza doğa bilinci aşılamalıyız ama bunu yapabilmek için önce biz yetişkinler bilinçlenmeliyiz. İnsanlar sistemli olarak dizilerle vb uyduruk tv programları ile uyutuluyor.Hani nerede eğitici filmler, diziler?

    YanıtlaSil

Beğeni ve görüşleriniz benim için çok değerli. Yürekten teşekkürler.