2 Ekim 2010 Cumartesi

4 Ekim ''Sözde Hayvanları Koruma Günü'' Olmasın.



İnsanoğlu bir gün bencilliğinin farkına varıp hayvanların yaşama hakkına saygı göstermeyi öğrenebilecek mi? Evrenin kusursuz zincirinde bir halkadan ibaret olan insan, bir gün dünyanın sadece kendisine ait olmadığını anlayabilecek mi?

 Yarın (3 Ekim Pazar Günü) Antalya'da da sokak  hayvanları  için  bir  etkinlik  olacak. Konyaaltı Sea Lıfe Otel  önünde tüm  hayvanseverleri ve  duyarlı  kişileri  bekliyoruz. Ben  de orada olacağım. Lütfen  petlerinizi  getirmeyin. Onlar  için,  sesimizi duyurmak amacı ile toplanıyoruz. Orada  sıkıntı  yaşamalarını  ve basının  dikkatinin dağılmasını istemiyoruz.

Hayvanları Koruma Yasası olarak bilinen 5199 sayılı kanunun, acilen değişmesini istiyoruz. Hayvana yapılan şiddetin, işkencenin, idari para cezası karşılığı geçiştirilmesini istemiyoruz! Hayvanlara karşı işlenen tüm haksız fiillerin, "ceza hukuku kapsamına alınmasını", şiddet uygulayan suçluların, mahkemelerde yargılanarak gerekli cezaları almalarını istiyoruz.



Not:
İZ TV 4 Ekim Dünya Hayvanları Koruma Günü onuruna, 1-4 Ekim tarihleri arasında özel bir yayın gerçekleştiriyor. ''Zehirlenerek öldürüldükten sonra çöp kamyonlarına savrularak ortadan kaldırılan köpekler; sokaklarda dans ettirilen, köpeklerle dövüştürülen, öd suları sağılan ayılar; havuzlara hapsedilerek gösteri yapmaya zorlanan yunuslar… İnsan elinden çıkma tarifsiz acılara katlanmak zorunda kalan hayvanların ne hissettiklerini hiç düşündünüz mü?
Kangalların sınırları aşan ününden sokak köpeklerinin bıçak sırtındaki yaşamına, atların rahvan adımlarından kuşların kanat seslerine, yuvalarından koparılmış şempanzelerden sürüngenlere kadar sayısız canlının kimi zaman hayranlık uyandıran, kimi zaman yürek burkan hikâyeleri İZ ekranına geliyor.
Bir yanda gözünü  kırpmadan akıl almaz işkenceleri hayvanlara reva görenler; diğer yanda onları korumak için canını dişine takan gönüllüler… Hayvanların hayatta kalma mücadelesinde, insanların merhamet terazisi belirleyici olacak. Zalimin zulmüne inat, siz de vicdandan yana ağırlığınızı koyun!'' cümleleri  ile  tanıtım yapmışlar..

Kendilerini  kutluyor,  teşekkür  ediyoruz.

4 yorum:

  1. Umarım bir ses oluruz onlar için....

    YanıtlaSil
  2. Çıkmayan ses duyulmaz. Kanunların iyileştirilmesi ve uygulamaların düzeltilmesi için sizi destekliyorum.

    YanıtlaSil
  3. Teşekkür ediyorum sevgili Begonvilli Ev,insanoğlunun vicdanının hayvanlara işkence eden ve işkenceye tepkisiz kalanlara karşı galip geleceğine inanıyorum.

    YanıtlaSil
  4. Az önce etkinlikten döndüm. Şimdi çektiğim resimleri ekleyeceğim. Göreceğiniz gibi bir avuç insan.Koskoca Antalya'da, tatil günü olmasına rağmen üç beş kişiydik:(

    YanıtlaSil

Beğeni ve görüşleriniz benim için çok değerli. Yürekten teşekkürler.