Faydaları saymakla bitmiyor.
''C vitamini, kalsiyum, potasyum ve demir kaynağı turp, cildi güzelleştirip, bağışıklık sistemini güçlendirmesinin yanı sıra çok sayıda hastalığa doğal şifa kaynağı olarak gösteriliyor.
Mide ve bağırsağı çalıştıran, sindirimi kolaylaştıran, öksürüğe, romatizmaya ve damar sertliğine iyi geldiği yaygın olarak bilinen turp, bağırsakları adeta dezenfekte ediyor, kabızlığı gideriyor.
Turpun en büyük özelliği ise içeriğindeki antioksidan etki. Bu etki kırmızı turpta, turba rengini veren maddenin içeriğinden dolayı beyaz turptan daha
Turpun içeriğinde
Yüksek oranda potasyum içeren turp, bu özelliği ile yüksek tansiyon hastalarına da şifa kaynağı oluyor.''muş.
Faydalı paylaşım için teşekkürler. Hayırlı iftarlar.
YanıtlaSilSaygılar.
Öncelikle Merhaba!
YanıtlaSilBuralarda yeniyim.Sizin bloga rastladım şimdi. Çok beğendim.
Turbu pek sevmem ama madem bu kadar yararlı yiyelim o zaman :) Seçtiğiniz resim de çok güzel bu arada.
Benim blogum Kontrast'a da uğrarsanız, yorumlarınızla şereflendirirseniz çok sevinirim.
İyi günler!
ay bu postu görünce hem içim hem midem açıldı.ellerinize sağlık şeker...
YanıtlaSilSize de hayırlı iftarlar Fuat Bey.
YanıtlaSilHoşgeldiniz Kontrast. İade-i ziyarete gelmez olur muyum, az sonra blog sayfanıza bakacağım. Sevgiler selamlar Begonvilli Ev'den.
Teşekkürler lady'cim.
Turpu zaten severim ama bu mikiturpa aşık olmamak mümkün değil.
YanıtlaSilMuito bonito! Obrigada pela visita!
YanıtlaSilbeijo.
vovó Baísa