24 Eylül 2010 Cuma

Yeni Diziler / Deli Saraylı



Dizilerle  aram  hoş  değil. Çünkü hangi  kanalda  hangi dizi var  karıştırıyorum. Düzenli takip edemiyorum. Annemden  öğrendiğim  yöntemlerle  önlemler  alıp  izlesem  bile bir  iki  bölüm  sonra  sıkılıp  diziye  ihanet  ediyorum.  İyisi  mi  hiç  başlamamak. Örneğin  bütün  milletin  ayıla  bayıla  izlediği Aşk-ı Memnu, Yaprak Dökümü  vs  benim  belleğimde ortaokul  yıllarımda okuduğum  romanlardır.  Her  birinden  bir  ya  da  iki  bölüm  izlemişimdir  ama  o  kadar.  Geçen  sezon Hanımın Çiftliği’ni  iyi  kötü izledim.  Biraz  da,  '' bu  akşam  dizi  var ! '' diye  beni  uyaran  arkadaşım  sayesinde. Bu  sezon  ona  da  bakmıyorum;  yeni  dizi  Deli Saraylı  ile  aynı  saatlere  denk  geliyorlar. Deli Saraylı,  farklı  konusu ve oyuncu  kadrosu  ile ilgimi  çekti  ve  ilk  bölümünü  ilgi  ile  izledim. Sevimli ve izlenebilir  geldi bana. Perran  Kutman  alıp  götürüyor  diziyi. Çetin Tekindor  da  öylesine. Diğer  oyuncular  da vasatın  üzerinde   oyunculuklar  sergiliyorlar.  Kostümler  hoş,  mekanlar güzel. Ancak  komedi  çizgisinde  olması  mantık  hatalarını görmeme  engel  değil. Örneğin  dizideki  İngilizlerin  neden  kendi  aralarında  bile  Türkçe  konuştuklarını  anlamış  değilim. Aksanlı  da  olsa  eni konu  Türkçe  konuşuyorlar:)  Bazı  sahneler  de  sanki müsamere  sahnesi  gibi  geldi  bana. Kızlardan birinin  kardeşi  rolüne  bürünen  çapkını  tokatlaması sahnesi,  aşçı  hizmetçi  dialogları  iğreti  kalmış. Yalnız  unutmamalı  ki,  işgal  altındaki  İstanbul’u  komedi  unsurları katarak hicvetmek  cesaret  ister. Eğer  bu  bir  komedi  dizisi  olmasaydı  kurgulamalar bu  kadar  göze  batmazdı. Burada  ise  güldürmek  için özellikle yapılmış  abartılı oyunculuklar olarak  algılanıyor.
Yine  de birbirinin  tekrarı  ya  da  yabancı  dizilerden  araklama olan  pek  çok diziden  bıkanlar  için  farklı bir  seçenek.  Gülmece  unsurları  da  hediyesi.  Perran  Kutman için bile  izlemeye  değer bence..

11 yorum:

  1. merhabalar..ben de dün akşam izledim..abartı sahneler haricinde güzeldi..ve dediğiniz gibi oyuncu kadrosu çok iyi..perran kutmanı özlemişiz

    YanıtlaSil
  2. ben ilk bölümünü izleyebilmiştim ..genede beğendim ..son model arabalar çok zengin aileler süper güzel bayanlar ve hep yemek yiyip tlf konuşan tipler yok ..ben öyle dizilerden nefret eder hale geldim ...

    YanıtlaSil
  3. Evet gerçekten İngilizlerin konuşmaları alt yazı olabilirdi belki ama genelde kolay izlenebilirliği düşünmüşlerdir.
    Konuya mizahi bakmak ilginç olmuş,umarım iyi devam eder...

    YanıtlaSil
  4. Çok hazırlamıştım kendimi ama ilk bölümden hayal kırıklığına uğradım. Ortaoyunu-müsamere arası bir çizgide. Esprilere gülünmüyor, sürekli aynı espriler, diyaloglar tekrar tekrar... Perran Kutman da botox falan yaptırmış sanırım, mimikleri yokolmuş kadının. Kadroya yazık olmuş.

    YanıtlaSil
  5. Dizi ve televizyondan uzak durmayı başarabildiğiniz için sizi canı gönülden tebrik etmek istiyorum. Ne yazık ki televizyonu bilinçsizce kullanan bir toplumumuz var.

    YanıtlaSil
  6. καλημέρα πέρνα από το μπλογκ μου να πάρεις το βραβείο σου.

    YanıtlaSil
  7. bu yıl dizi izlemeyeceğim diyordum ki,'öyle bir geçer ki zaman'ilgimi çekti...
    sevgiler...

    YanıtlaSil
  8. Lost bittiğinden beri ben de dizi izleyemiyorum. Ara sıra Ezel.. Fragmanına denk geldiğim Deli Saraylı ise usta isimlerden oluşan oyuncu kadrosu ve Gani Müjde sayesinde sanırım keyifli bir seyirlik olabilir. Fakat çok sevdiğim bir aktris olan Perran KUTMAN'la özellikle kendisinin dizi kariyeri ile ilgili çözemediğim bir husus var.. Yıllardır Perran Hanım; "erkekler tarafından peşinden koşulan, cazibeli, son derece yakışıklı yahut sempatik adamların neredeyse kendisi için kavga ettiği kadın" rolünde. Şevket ALTUĞ, Erdal ÖZYAĞCILAR, Levent ÖZDİLEK, Rutkay AZİZ gibi adamlar; Perihan Abla, Şehnaz Tango, Hayat Bilgisi gibi dizilerde ne hikmetse sırılsıklam aşık oluyorlar Perran KUTMAN'a. Bu kervana şimdi de sanırım Çetin TEKİNDOR katılıyor. Artık senaristlerin ve casting sorumlusu yapım ekibinin Perran KUTMAN'ın statüsünü bir gözden geçirmesini umuyorum :)

    YanıtlaSil
  9. Ben de bu yıl dizi izlemeyeyim diyenlerdendim ama ister istemez birine takılıp kalıyoruz dolayısı ile seçmek zorunda kalınıyor .. deli saraylıyı bende bir sürü aksaklığına rağmen severek izliyorum belki Perran Kutman hatırına belki Gani Müjde hatırına ama komedi olduğu içinde devam etmek istiyorum.Bizi daha çok oyuncular etkiliyor sanırım kadro iyi oyunculardan kurulu ise ben izlemek istiyorum sonuçta onca insan bir emeği sergiliyor diye düşünüyorum. Begonvilli arkadaşım blok arkadaşları olarak yeni bir blok yada var olan bloklardanda yapabiliriz bunu kitap, film yada dizi film olabilir bunlarla ilgili bir eleştri köşesi yapsak ne dersiniz özellikle kitap konusunda .. bunu bir düşünsekde hayata geçirsek...sevgiler...

    YanıtlaSil
  10. Kızım büyürken bırakmıştım dizi izlemeyi, çocukların dizilerden etkilenişi daha fazla oluyor diye. Kızım büyüdü ama ben de dizi izleme yeteneğimi kaybettim. Olayların tek bölümde bittiği bir kaç yabancı diziyi izliyorum, onlar da denk gelirse. Hangisinin hangi gün olduğunu bile aklımda tutamıyorum. Bu durumumu Alzheimer'in erken belirtisi olarak da görmüyorum, izlenmeye layık dizi olsa aklımda tutardım diyorum. Sizin daha önce önerdiğiniz bir filmi çok zevkle izlemiştim. Yeni önerilerinize de açığım, denk gelirsem bu diziye bir göz atacağım. Sevgiler

    YanıtlaSil
  11. Ablacığım ben de beğendim seyredlebilir bir dizi :) Mantık hatalarını görmezden gelmek şartıyla tabii :) Spartacus başladı cnbc-e'de orda da bütün Romalılar ingilizce konuşuyor mesela :)

    YanıtlaSil

Beğeni ve görüşleriniz benim için çok değerli. Yürekten teşekkürler.