7 Ocak 2010 Perşembe

Yaşamdan / Blog Yazarları Dostluğu


Begonvilli Ev'i yayımlayalı, şık ve özenli blog sayfaları aracılığı ile tanıdığım bir çok blog yazarı arkadaşım oldu. Farklı yerlerden(hatta yurt dışından bile), yaşları, eğitim düzeyleri, zevkleri farklı olan olan pek çok hanımefendi ile zevklerimizi, gözlem ve izlenimlerimizi, ürettiklerimizi paylaştık. Daha da paylaşacağız. Günümüzde her alanda sıcaklığını kaybeden insan ilişkilerinin aslında o kadar da vahim durumda olmadığını gördüm bu blog sayfalarında. Bazen sıcak bir selam, bazen bir kutlama ve çoğunlukla da deneyimlerin ve üretilenlerin paylaşımı şeklinde çok hoş iletişim yöntemleri ile ufkumun genişlediğini hissettim. Yapılan güzel işlerden, nefis yemeklerden etkilenip bir şeyler yapma isteği duydum; bana bu isteği veren sevgili becerikli ellere ayrım yapmadan teşekkür ediyorum. Ayrıca güzel fotoğrafları ile, kitap tanıtımları ile, film eleştirileri ile, gezi ve anı yazıları ile yaşamıma sanatsal ve kültürel yönden zenginlik katan blog yazarlarına duyduğum hayranlık ve minnet duygularımı da belirtmek istiyorum. Dünyanın yalnızca insanlara ait olmadığını bilen, güzel yazıları ile hayvan sevgisini ve onlar için neler yapabileceğimizi anlatan sokak hayvanları temalı blog yazarlarını da yürekten kutluyorum. Kısacası emek veren, özenle bu güzel sayfaları hazırlayan ve paylaşan tüm arkadaşlara sonsuz teşekkürler.

Sayfalarınıza her konuk oluşumda içimden geçen duygular bunlar. Ne var ki bu güne dek dile getirme şansım olmamıştı. Bu sabah tam da evden çıkmak üzereyken, izleyicisi olduğum Sevgili Yeşim (Ojeli Parmaklar adlı bloğun yazarı) tarafından yazılmış bir yorum mesajı ile karşılaştım. Blog yazarları arasında yaşanan hoşluklardan biri olarak algıladığım sempatik bir uygulamadan söz ediyordu. Sanırım bir blog yazarı, sempati duyduğu bir grup arkadaşını kendi blog sayfasında açıklayarak ''Dostluk Bildirgesi''adı ile beğeni ve sevgilerini ifade edip başlatmıştı bu etkinliği. Sevgili Yeşim beni de listesine alma inceliğini göstermiş. Kaynaşma ve daha yakından tanışma açısından çok hoş bir uygulama. Ayrıca blog sayfalarının tanıtımı ve daha çok okuyucu kitlesine ulaşması yönünden de yararlı olabilir.

''Bu bildirimin kuralları : Dostluğumuzu ilan etmek için bir yazı yaz ve on arkadaş seç. Onların bloglarını ziyaret et ve bilgi ver.'' diye de belirtilmiş. Ne var ki on blog yazarı belirlemek gerçekten çok zor. Hepsi birbirinden değerli ve ilgiyi hakeden pek çok arkadaşımız var. Ayrıca bizim seçtiğimiz kişiler daha önce başka blogcular tarafından seçilmiş olabilir. Bu seçimin sembolik bir şey olduğunu düşünerek, on arkadaşın adını veriyorum. Diğerlerini kesinlikle ayırdedemediğimi belirtmek istiyorum. Kısacası hepinizi çok beğeni ile izliyorum. Antalya'dan selamlar, sevgiler..

Onlar

Ulaşmak İçin Buraya Tıklayın


Gelincik

Ulaşmak İçin Buraya Tıklayın


Bir Demlik Sohbet

Ulaşmak İçin Buraya Tıklayın

Notes From My Moleskine

Ulaşmak İçin Buraya Tıklayın

nehircce

Ulaşmak İçin Buraya Tıklayın

Pembe Tatlar

Ulaşmak İçin Buraya Tıklayın


Her Yönüyle Gelibolu (All About Gallipoli)

Ulaşmak İçin Buraya Tıklayın

DEKORATİF

Ulaşmak İçin Buraya Tıklayın

Papatya

Ulaşmak İçin Buraya Tıklayın

Birileri Anlatsın

Ulaşmak İçin Buraya Tıklayın

15 yorum:

  1. Selam arkadaşım tekrar burdayım, ve iyi ki burdayım, öyle güzel yazmış ve anlatmışsınız ki, böyle düşünen herkesin hislerine tercuman olduğunuzu bilmenizi isterim, başta benim.

    Aslında bu mim ve bilmem kaçıncı izleyicime şu şu hediyeleri gönderiyorum olayına karşıyım, yani ben sıcak bakmıyorum, bu yalnış olduğu anlamında değil elbet, ama mimlemek yada hediye göndermek biraz bana ayrımcılığa giriyor, aslında organize eden kişinin asla böyle bir niyeti yok, biraz daha tanımak ve daha çok kitlelere ulaşmak, ama seçilen ve seçilmeyen arkadaşlar arasında ister istemez hayıflanma yada gücenme olabiliyor. Hediye meselesinde ise bu bana metazori geliyor, yani izleyici toplamak adına zoraki bir davet olarak görüyorum, yani bana gelen hediye için değil, benim için gelmeli diye biraz radikal düşüncem var, içinden gelirse, istiyorsa, ona hitab ediyorsa sayfam ve düşüncelerim bu zaten olacaktır, ama bu böyle yapanlar yanlış yapıyor demek değildir, her düşünce ve eyleme saygım vardır, bunlar benim şahsi düşüncelerim. ama bu dostluk ve arkadaşlık adına bir eylem olunca yakınlaşmak ve daha iyi tanımak için güzel bir adım diye düşündüm, inşallah bu adımla yola çıkan herkesin buluştuğu yerde dostluklar daim olur, hepinizi sevgiyle selamla öpüyorum.

    YanıtlaSil
  2. Bu konuyla görüşlerimden sonra, dostluk ağacınizda bir meyve olmak beni çok mutlandırdı ve sevindirdi, bu tşekkür ve onurlanmayı ayrı olarak sunmak istedim. Her zaman sıcak ve samimi duygulara tercuman olan bu camiada yerimiz ve hislerimiz daim olsun temennisiyle tekrar sizleri sevgiyle selamlıyorum.

    YanıtlaSil
  3. Baştan sona yazdıklarınıza katılıyorum. Elbette çok çok iyi niyetle olsa da bu tür uygulamaların yüzde yüz amacına uygunluğu tartışılabilir. Hediyeleşme konusunda gerçekten hiç bir bilgim yok, olmaması daha doğru olur diye düşünüyorum. Yine de dediğiniz gibi ''dostluk adına atılmış bir adım''değerlendirmesi ağır basıyor bende. Üretmek, paylaşmak, paylaşılanı başkalarına da ulaştırmak adına, blog adresini veremediğim diğer yazarlardan binlerce kez özür dileyerek hiç olmazsa bir kez katılmakta sakınca görmedim.

    YanıtlaSil
  4. Canım buradaki herşey çok güzel bunlar harika paylaşımlar ne mutlu bizlere...

    YanıtlaSil
  5. ismet'cim uzun zamandır konuşamıyoruz...yoğun bir iş temposuna girdim..bu nedenle blogumdan ve senin gibi blog arkadaşlarımdan ayrı düştüm...blog dünyası bana da senin gibi değerli dostlar kazandırdı..açıkçası blogumun adının senin sayfanda yer alması beni çok mutlu etti..hayata bakışının,sürekli birşeyler üretmenin,üretebilmenin daimi takipçisiyim..arkadaşım çok teşekkür ederim..

    YanıtlaSil
  6. Güzel olan sizlerin özden paylaşımları. Çok teşekkürler Pembe Tatlar.

    YanıtlaSil
  7. Sevgili Gülgün,
    Bloğuna yazdım ama buradan da yinelemek istedim;
    Senin sayfalarına girince bir duygu seline kapılıyorum. Onlara yeteri kadar değer veremediğimiz için içim acı ile burkuluyor çoğu kez. Dile getirdiğin konularda Onlar için çabalarını ve müthiş sevgini görüyorum. İyi ki varsın Sevgili Arkadaşım. ..Bu güzel blog sayfanın daha çok okura ulaşması dileği ile sevgi ve selamlarımı gönderiyorum.

    YanıtlaSil
  8. Canım çok teşekkür ederim, beni çok mutlu ettin.
    Yazını da o kadar güzel yazmışsın ki, bana anlatacak birşey kalmamış. Değer vermek, değerli olduğunu bilmek çok güzel. Tekrar teşekkür ederim, kocaman öpüyorum. Bende en kısa zamanda yazımı hazırlayacağım.

    YanıtlaSil
  9. Merhaba, bu sabah güzel yorumunuzu okumak beni çok mutlu etti. Hele bir de böyle hoş bir seçime dahil edildiğimi görmek nasıl sevindirdi ve şevk verdi anlatamam. Çok çok teşekkürler, sevgiler...

    YanıtlaSil
  10. Yazınızı okuduğum zaman yüreğim dolup taştı ve sizin gibi zarif bir hanımefendi tarafından seçilmek beni hem çok gururlandırdı hemde çok mutlu etti....

    Gerçekten çok nazik ve naif bir hanımefendisiniz...

    Dekoratif blogumdan çok diğer bloğumu güncelleyebiliyorum çünkü orası hayatımı yansıtıyor...

    Dostluğunuz ve inceliğiniz için milyonlarca kere teşekkür ederim...

    Sevgiyle ve dostça kalın!!!

    YanıtlaSil
  11. Güzel paylaşımlarınız için tekrar teşekkürler. İyi ki varsınız ve blog arkadaşım olmanız çok mutluluk verici.

    YanıtlaSil
  12. Merhaba,
    Onur duydum bu listede adımı görünce,sizin gibi keyifli bir blog yazarı tarafından beğenilmek ne güzel..Size ve tüm dostlara başarılar dilerim güzel paylaşımlarımız katlanarak artsın.sevgiler...

    YanıtlaSil
  13. MERHABA ;
    ASLINDA İSMİNİ BİLMİŞ OLSA İDİM HAKIMDA KISMINA ÇOK BAKTIM İNCELEDİM AMA MALESEF BULAMADIM :)) KISACASI MERHABA CANIM
    SAYFANDA BANDA YER VERDİĞİN İÇİN VE BU GÜZEL DOSTLUK ÖDÜLÜNE LAYIK GÖRDÜĞÜN İÇİN ÇOK AMA ÇOK TŞK EDERİM .
    ELİMDEN GELDİĞİNCE TÜM BLOG YAZARLARI İLE İLETİŞİM KURMAYA VE ZİYARET ETMEYE CALIŞIYORUM
    sİZİDE BÖYLE BİR VESİLE İLE TANIMIŞ OLMAKTAN ÇOK MUTLU OLDUM .
    TEKRAR VERMİŞ ÖDÜLE TŞK EDERİM
    SEVGİYLE KALIN DEVAMLI GÖRÜŞEBİLMEK ÜMİDİYLE..
    SEVİL

    YanıtlaSil
  14. Sevgili Begonvilli Ev, bu özel ve güzel sürpriz için çok teşekkür ederim. Yoğun geçen bir kaç günün ardından bu haberi almak ve Ojeli Parmaklar yazarının bu anlamlı girişiminden haberdar olmak harika bir sürpriz oldu. Dostluğunuz ve inceliğiniz için de ayrıca teşekkürler... Hep sıcacık ve hoş kalın.

    Nice keyifli paylaşımlarda buluşmak dileğimle...

    YanıtlaSil
  15. Sevgili Begonvilli Ev,cok cok cok tesekkur ediyorum zarifliginizden dolayi.Dile getirdiklerinizin uzerine soyleeyecek kelime bile yok.Dostluk ve arkadaslik icin baslatian bu kampanyaya benide davet ettiginiz icin bir kez daha sonsuz tesekkurler...
    Afrika´dan kocaman sevgiler...

    YanıtlaSil

Beğeni ve görüşleriniz benim için çok değerli. Yürekten teşekkürler.