2 Ocak 2010 Cumartesi

Sinema / Duygusal Bir Şölen / Stella

Haftalar sonra bu öğleden sonra, yeniden keyifli bir film izleme fırsatını buldum ve Digitürk kanallarından bir film seçtim; Stella. Bu filmi seçmemdeki en büyük etken hayranı olduğum, bayıldığım Bette Midler'in oynadığı bir film olmasıydı.



Bette Midler Hakkında Bilgi İçin Burayı Tıklayın

Yönetmen : John Erman
Senaryo : Olive Higgins Prouty, Robert Getchell
Oyuncular : Bette Midler, John Goodman, Trini Alvarado, Stephen Collins, Marsha Mason
Filmin Türü : Drama
Orijinal Adı : Stella
Yapım Yılı : 1990
Yapım Ülkesi : ABD
Orijinal Dili : İngilizce
Filmin Süresi : 109 dakika
Konusu bildik sayılabilecek ve bizim Yeşilçam filmlerinde bol bol suyu çıkarılmış bir ana kız öyküsü. Ne var ki Amerikan tarzı yaşam ile pek bir renklenmiş. Örneğin anne bir barmaid ve dünyayı umursamaz tavırlı bir o kadar da dediğim dedik bir kadın. Müşterilerden biri olan yakışıklı doktora önce yüz vermese de birliktelik ve hamilelik durumları olur. Doktor üzerine düşeni yapacak ve evlenme teklifinde bulunacaktır ama gururlu Stella kabul etmediği gibi kızının yetiştirilmesi için tüm sorumluluğu üstlenir. Maddi destek de istemez. Kızı Jenny'i kendi başına yetiştirmeye karar verir. Kızı ile ilişkileri zaman zaman gerginleşse de sımsıcak bir bağ vardır aralarında. Stella, kızının kendisininki gibi bir hayatı olmaması için her fedakarlığı yapar..

Bette'nin harika oyunculuğu ile (diğer oyuncuların da hakkını yememek lazım)çok hoş film kareleri oluşmuş ve özellikle finaldeki kızının düğününü izleme sahnesi unutulacak gibi değil. Kısacası çok sevdim bu filmi. İzlemeyenlere öneririm.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Beğeni ve görüşleriniz benim için çok değerli. Yürekten teşekkürler.