14 Ocak 2010 Perşembe

Begonvilli Ev'in mutfağından / Kestaneli Pasta




Oldukça hafif ama bir o kadar da lezzetli bir pasta tarifim var. Yoğun kestane tadı ile tam bir kış pastası.

Ayrıca denemeyenler için mutlaka öneririm;
Tatesal'in Köstebek Pastası ve

Birsence'nin Nar Ekşili Kuru Patlıcan dolması harika oluyor. Kendilerine bu tarifler için teşekkürler.

Malzemesi
5 çay fincanı un
5 çay fincanı şeker
2 paket vanilya
yarım kg kestane
ıslatmakiçin bir fincan likör(tercihen kestane likörü ama yoksa diğer meyve likörleri de olabilir) ve şekerli su karışımı
Kreması İçin:
750 ml. süt
3 kaşık un
2 kaşık şeker
2 yumurtanın sarısı
Yapılışı:
5 yumurta,5 fincan un ve 5 fincan şeker ile pandispanya hamuru hazırlanır ve orta büyüklükteki pasta kalıbında 125 derecede yaklaşık yarım saat pişirilir. Soğuyunca ikiye kesilir

Kestaneler soyularak üzerini örtecek kadar sütle ve biraz şekerle kısık ateşte pişirilir. Sekiz on tanesi üzerini süslemek için ayrılıp kalanlar rondodan geçirilir.

Sütün kalanı, üç kaşık un, iki kaşık şeker ve 2 yumurtanın sarısı iyice çırpılıp kısık ateşte karıştırılarak pişirilir. Koyulaşınca ocaktan alınıp vanilya eklenir. Kremanın bir fincan kadarı pastanın üzeri için ayrılıp kalanı rondodan geçirilen kestane ile karıştırılır. Likörlü su ile ıslatılan pandispanyaların arasına kalınca sürülür. En üstü kestanesiz krema ile kaplanarak, kestanelerle süslenir. Kakao ya da granül kahve serpilerek renklendirilir. Buzdolabında dinlendirilir. Afiyet olsun.

3 yorum:

  1. sevgili begonvili eminim sen yaptığın için çok lezzetli olmuştur..ellerine sağlık....

    YanıtlaSil
  2. Canım ellerine sağlık. Nefis görünüyor.

    YanıtlaSil
  3. Güzel arkadaşım, harika görünüyorlar hepsi, hele kestane olan herşeye balıklama atlarım ya, makinam bir gelse neler yapıcam da , sinangil unları geleli bir ay oluyo hala paylaşamıyorum, çekemiyorum. Yorum ve ziyaretlerin için teşekkürler canım, yine beklerim, güzel bir hafta sonu diliyorum, sevgiyle kal.

    YanıtlaSil

Beğeni ve görüşleriniz benim için çok değerli. Yürekten teşekkürler.