5 Kasım 2009 Perşembe

Begonvilli Ev'in Mutfağından / Deniz Ürünleri ve Portakallı Karışık Salata




Bu gün pazardaki balıkçı tezgahı taptaze deniz ürünleri ile doluydu. Biraz barbunya, bir kaç tane çinekop, mercan, kalamar ve Akdeniz karidesi aldım. Balıkları tava, karidesi ızgara ve kalamarı da sütte bekleterek yine tava olarak pişirdim. Karışık salatada domates, salatalık, marul, roka, maydanoz ve dereotu kullandım. Dere otu ile çok yakıştığı için limon suyuna ilave olarak bir de portakal sıkıp salatamı lezzetlendirdim. Biraz tuz ve sızma zeytinyağını da unutmamalı.
Barbunyalar biraz küçük olsalar da çok taze oldukları için almadan geçemedim.

Karidesler gerçekten çok taze ve etliydi bu hafta. Ayıklayıp vermeleri de çok büyük kolaylık. Yıkayıp kuruladıktan sonra biraz tuz ve çok az sızma zeytin yağı ile harmanlayıp ızgara yapacağım bu defa..
Temizlenip güzelce yıkanan ve halka olarak doğranan kalamarlar sütte bekliyorlar. Üç dört saat sonra kurulanıp, önce biraya sonra una batırılıp kızgın yağda çıtır çıtır kızaracaklar ve kağıt havluda fazla yağları süzdürülecek.

Sezonun ilk portakallarını da almış olduk, salatamız için. Tatları oldukça iyi.


Bir tür kabak olan bu sebze dilimlenip kızartılıyor ve cevizli tarator ile servis yapılıyor. Deniz ürünlerine çok yakışan bir meze.


5 yorum:

  1. Ohh canım herşey harika...
    Sevgiyle kal...

    YanıtlaSil
  2. selam..ben evde hiç kalamar pişirmedim ...çok güzel anlatmışsınız birde ben deneyeceğim bakalım restoranlardaki gibi güzel olacak mı ??teşekkürler ..

    YanıtlaSil
  3. Ellerinize,yaratıcılığınıza sağlık...

    Bunları yemesi kısmet olanlara imrenmemek,elde değil gerçekten...Şanslılar,hem de çok şanslılar.....
    Sağlık ile kalın.

    YanıtlaSil
  4. Teşekkürler Sevgili Dostlar. Hepinize mutlu yuvalarınızda, sağlıklı ve çok daha güzel sofralar diliyorum. Sevgiler, selamlar.

    YanıtlaSil
  5. Aaaa:((
    Demek dikenli kabağı biliyorsunuz...Çocukluğumda komşumuzun ağacında olurdu sarkar aşağıya doğru..bir adıda et kabağııdır..mutfakta kategorisinde neler var bakayım deyince bu postu gördüm..Antalya'da hangi pazarda var acaba bu kabaktan..Eşim yarın dönüyor Antalya'dan..Çallı'daki pazar pazarına gidecekti..Kereviz istedim,mantar istedim:)))Neyse size afiyetler şekerler olsun..

    YanıtlaSil

Beğeni ve görüşleriniz benim için çok değerli. Yürekten teşekkürler.