1 Temmuz 2009 Çarşamba

Yaşamdan / Perge Antik Kenti Yanıyor



Fotoğraflar Flickr'dan alıntıdır.



Şu an tv. den izlediğim bir yangın haberi yine içimi yaktı. Perge yanıyor..

PERGE HAKKINDA BİLGİ İÇİN BURAYI TIKLAYIN
Her yaz bu acıları yaşıyoruz zaten. Bu kez dünyaca ünlü Perge Antik Kenti yanıyor cayır cayır. Binlerce yıllık tarihi kalıntılar geri dönüşü olmayacak şekilde kararmış. Bölgenin karakteristik bitki örtüsü olan makilik alan tutuşmuş ve tabii ki bölge faunası da içler acısı durumda yanmakta. Dayanılır gibi değil..Umarım fazla yayılmadan kontrol altına alınır. Evet, mevsim olarak orman yangınlarının neredeyse olağan olduğu bir zaman dilimindeyiz ama hiç mi engelleme ya da önlem alma şansımız yok? Her konuda ve her alanda olduğu gibi orman yangınlarında da önlem ve müdahale açısından yetersiz olduğumuz görülüyor.. Özellikle insanların bilinçlendirmeleri konusunda daha fazla gayretli, daha etkin bir yönetim ve eğitim proğramı gerekli. Bizler de daha duyarlı olma ve otokontrol bilincimizi geliştirme yönünden çaba göstermeliyiz. Yalnızca üzülmek işe yaramıyor..

4 yorum:

  1. Canım benim işte herkes aynı duyarlılığı göstermiyor maalesef binlerce ağaçla beraber milyonlarca canlı ölüyor tabi tarihi yapılarda gidiyor üzülmemek elde değil ama bu konuda hiç kimse hassasiyet göstermiyor....
    Sayfanda böyle bir konuya değinmen çok güzel canım yüreğine sağlık...

    YanıtlaSil
  2. Çok üzüldüm şimdi senden okuyorum..

    YanıtlaSil
  3. Sevgili hocam, bunu yapan insanlar bir ağaç dikmişler midir acaba? Bir ağacın kaç senede boy verdiğini bilmişler midir? Onun gölgesinde serinlemek için oturduklarında bunu hiç düşünmüşler midir?
    Yapamadığı şeyi yıkan bir insanı yetiştiren de bir anne değil midir? Bu sorular insanın canını çok yakıyor...
    Vaktiyle yanan Çanakkale'deki ormanların hali halen simsiyah bir yer iken insanların bu kadar dikkatsiz olması en hafif tabirle cahillik değil mi?
    Herşey evde başlıyor, eğitimde. Anneyiz, bunu önce biz öğretelim, çevre bilincini önce biz verelim ki, evlatlarımız bizden güzel bir dünyada yaşasın.
    Sevgiler,

    YanıtlaSil
  4. Güzel yorumlarınız için teşekkürler. Daha bilinçli bir Türkiye için sizler çok gereklisiniz. Sevgiler

    YanıtlaSil

Beğeni ve görüşleriniz benim için çok değerli. Yürekten teşekkürler.