14 Aralık 2019 Cumartesi

Kış Gelse de Bahçe Güzeldir

Biraz hüzün, biraz umut, çokça emek ve sevgi...

Her şey bir yana nefes aldığımız süre boyunca çabalamaya devam.. Dünyanın yaşanılası olması için önce kendi yaşam alanlarımızın bizi huzurlu kılması, yanımızdaki yakınımızdaki  canların bizden hoşnut olması  gerekli, öyle değil mi..

Bahçem benim terapi alanım. Görselliği ve  sundukları ile...  Ama bu işin ustası olmak diye bir şey yok.

 Henüz  istediğimiz hale getiremedik. Galiba bu hiç bir zaman gerçekleşmeyecek. Adım adım  ilerlemeye çalışıyoruz. Bir de bakıyorum ki, yanlış yere yanlış bitkiler dikilmiş. Bazıları  tahmin edemeyeceğim kadar  büyümüş, kontrolden çıkmış.  Kimileri de zaten bu iklimin bitkisi  değilmiş. İşte böyle.. Deneye yanıla bize en çok  huzur verecek hale getireceğiz. 

Bu fotoğrafları  az önce, yağmur sonrası çektim. Bu  gülümüzden başka bir de turuncu açan  bodur gülümüz var; kümeler halinde her mevsim açıyor.


Güller, dikkatli seçilirse her zaman  sizleri mutlu edebilen  bitkiler. Donlara dayanıklı olmaları, yedi veren olurlarsa  uzun süre açmaları artıları. Mantara yatkın olmaları, kara leke pas hastalığı gibi dikkat edilmesi gereken hastalıkları ise  eksileri. Yine de  emek vermeye değer bence.







Yaşamınızda size huzur veren bir şeyler hep olsun. Sağlıcakla kalın.


4 yorum:

  1. Aliye Karakaş14 Aralık 2019 04:56

    Çok güzel arkadaşım.. Emek verildikçe her mevsim güzeldir bahçeler.. Senin de emeğine sağlık.. Hayatınızda hep güzellikler olsun..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim. Burada görmek sürpriz oldu:))

      Sil
    2. Mevsimler değilmidir hayatımıza tat katan, onlar aynı zamanda bize yaşamı anlatır, her bir renkte içimizdeki duyguları ruh halimizi sembolize eder ama önemli olan mevsimler ne olursa olsun hayatın güzelliklerini görebilmektir işte o an ruhlarda beşinci mevsimi yaşamış gerçek anlamda hayatı yaşamış insan olabilmenin erdemine ulaşmış olabiliriz.Sevgilerimle Emine Çelik

      Sil

Beğeni ve görüşleriniz benim için çok değerli. Yürekten teşekkürler.