15 Aralık 2018 Cumartesi

İlham Verici İnsanlar / Tasha Tudor





O, eşi benzeri olmayan bir yaşam ustası ve bir filozof olarak yaşamış. (Amerikan) 1915-2008 yılları arasında masal diyarlarını anımsatan yaşam tarzı ile bir çok doğallık aşığı insana ilham vermiş. 
Çoğumuz gibi ben de  fotoğraflarına sosyal medyada rastladım. Yaşam tarzını  yansıtan fotoğrafları görünce içimde bazı titreşimler oldu. Biraz araştırınca bu mütevazı  yaşamın bana ne kadar çok hitap ettiğini gördüm.  Elbette onun gibi doğa aşığı yiğit bir kadın olmak  çok zor. Elektriksiz, susuz, odunlarını kendi kırıp  sobasında yakıp ısınan, yiyeceğini kendisi ekip biçen, hatta mumlarını bile kendisi yapan, kedisi, köpeği, kazları, tavukları, keçileri ile mutlu olan, akşama doğru verandasında papatya çayı  içerken kendisine eşlik eden ardıç kuşuna  minnet duyan harika bir kadının emek ve sevgi dolu yaşamına  kaç kişi kolayca uyum sağlayabilir? Ancak ondan ilham alıp  yaşamımıza sığdırabileceğimiz kadar  güzellikleri  fark edip, doğadan bize  akacak huzura küçük  küçük de olsa kapılar ve pencereler açabiliriz.

Tasha, modern dünyada da huzurla yaşanabileceğinin kanıtı olmuş. Kendisi bir yazar ve illüstratör. 100 den fazla çocuk kitabı yazmış ve resimlemiş. Ne yazık ki bu kitaplar Türkçe'ye çevrilmemiş.
''Hayat  yapabileceğiniz her şeyi yapmanıza yetecek kadar uzun değil. Ama canlı olmak bile ne büyük ayrıcalık. Tüm bu kirliliğe ve korkuya rağmen bu kelime nasıl da güzel!'' İşte bunları söyleyen Tasha Tudor, bahçesi, hayvanları ile renklendirilmiş  sade bir hayatın çağımızdaki örneği.
Sade  yaşamın güzelliğini ve arınmanın en güzel örneğini  sergilemiş. Keşke onu kanlı canlı tanıyabilseydim.





Yaşamı ile ilgili daha fazla bilgi burada(tık)



8 yorum:

  1. Evimize astığımız tablolar bile yaşam tarzımızı etkiliyor.Özellikle çocuklar bu resimlere bakarak rol model alıyor.Eğer tablolarda yanlız(tek)insan varsa çocuklar içe kapalı oluyor.Yada mutsuz yüzlü bir resim ise....
    Anne ile çiçek toplayan kız çocuk resmi harikaymış.Eve veya işyerine asılabilir.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O fotoğraftakiler anne kız değiller. Bayan Tasha Yaşadığı yerde yaşam tarzı ile ve yazdığı çocuk kitapları ile özellikle çocukların çok sevdiği bir insanmış.

      Sil
  2. Ne güzel bir hayat. Pekçoğumuzun özleyip de gerçekleştiremediği...Yalnız papatyalarla çocukluğuma gittim. Arnavut amcamızın bahçesinde papatyalar arasında koşuştuğumuz günlere... iyi ki yaşadım o günleri. Böyle bir insanı tanıttığınız için teşekkürler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de çok etkilendim. Sizinle aynı duyguları hissettim.

      Sil
  3. Kimseye muhtaç olmadan, ayakta durmak. Hatta istediği işi yapmak... Çok özendim...

    YanıtlaSil
  4. aaaa bilmediğim bir şey öğrendim çok teşekkür ederim :)

    YanıtlaSil
  5. Gerçekten de ilham alınası çok zarif bir kadın portresi.. Teşekkürler paylaştığınız için, instagramda Tasha Tudor etiketini takibe aldım :)
    Sevgiler...

    YanıtlaSil
  6. Yaşamın içinde insanın yaşama dair varoluşunun önemli öerneklerinden biri, ilham verenlerden.

    YanıtlaSil

Beğeni ve görüşleriniz benim için çok değerli. Yürekten teşekkürler.