18 Aralık 2018 Salı
Perişan Kurabiyeyi Denediniz mi?
Adı biraz hüzün verici olsa da, yapımı kolay ve çok nefis! Denemediyseniz cevizli perişan kurabiyenin tarifini not alın, pişman olmayacaksınız.
1 çay fincanı eritilmiş tereyağ
1 çay fincanı zeytin yağı
2 yumurta
1 çay fincanı şeker
1 çay fincanından 1 parmak eksik iri çekilmiş ceviz.
2 çorba kaşığı pirinç unu
1 paket vanilya, 1 paket kabartma tozu, 1 tutamcık tuz.
2 çorba kaşığı yoğurt
2 su bardağı un
Sıvıları ve şekeri mikserle ya da elde şöyle bir çırpıyoruz. Unu, pirinç ununu, kabartma tozunu, vanilyayı iyice karıştırıp sıvı karışıma ekliyoruz. Mikserde yapıyorsanız çırpma ayağını çıkarıp yoğurma ayağını takmamız gerekiyor. Ya da bir kaşık kullanarak elle karıştırabiliriz. Son olarak cevizleri karıştırıyoruz. Yağlanmış tepsiye hamurdan koparılan parçaları yuvarlamadan yerleştiriyoruz. Kurabiyeler çok da düzgün olmamalı. 180 derecede üzeri pembeleşinceye dek pişiriyoruz.O dağınık görüntüleri ve enfes tadı ile bizim mutfağın vazgeçilmezlerinden olacağa benzer. Deneyecek olanlara şimdiden afiyet olsun.
Etiketler:
Begonvilli Ev Halleri,
Mutfağımdan
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Geçen haftada ben yayınlamıştım aynı kurabiyeden,gerçekten çok lezzetli oluyor,sizin kurabiyeler de şahane ellerinize sağlık,afiyet olsun...
YanıtlaSilPerişan kurabiyeyi yiyememek beni perişan etti canım...Ne leziz olmuştur şimdi o...
YanıtlaSilEline sağlık
kolay geörünüyor ve de lezetti elinize sağlık
YanıtlaSilÇayın yanında ne güzel gider, emeğinize sağlık.
YanıtlaSil