18 Aralık 2018 Salı

Perişan Kurabiyeyi Denediniz mi?






Adı biraz hüzün verici olsa da, yapımı kolay ve çok nefis! Denemediyseniz cevizli perişan kurabiyenin tarifini not alın, pişman olmayacaksınız.

1 çay fincanı eritilmiş tereyağ
1 çay fincanı  zeytin yağı
2 yumurta
1 çay fincanı şeker
1 çay fincanından 1 parmak eksik iri çekilmiş ceviz.
2 çorba kaşığı pirinç unu
1 paket vanilya, 1 paket kabartma tozu, 1 tutamcık tuz.
2 çorba kaşığı yoğurt
2 su bardağı un

Sıvıları ve şekeri mikserle ya da elde şöyle bir çırpıyoruz. Unu, pirinç ununu, kabartma tozunu, vanilyayı iyice karıştırıp sıvı karışıma ekliyoruz. Mikserde yapıyorsanız  çırpma ayağını çıkarıp yoğurma ayağını takmamız gerekiyor. Ya da bir kaşık kullanarak elle karıştırabiliriz. Son olarak cevizleri karıştırıyoruz. Yağlanmış tepsiye  hamurdan  koparılan parçaları yuvarlamadan yerleştiriyoruz. Kurabiyeler çok da düzgün olmamalı. 180 derecede üzeri pembeleşinceye dek pişiriyoruz.O dağınık görüntüleri  ve enfes tadı ile bizim mutfağın vazgeçilmezlerinden olacağa benzer.  Deneyecek olanlara şimdiden afiyet olsun.

4 yorum:

  1. Geçen haftada ben yayınlamıştım aynı kurabiyeden,gerçekten çok lezzetli oluyor,sizin kurabiyeler de şahane ellerinize sağlık,afiyet olsun...

    YanıtlaSil
  2. Perişan kurabiyeyi yiyememek beni perişan etti canım...Ne leziz olmuştur şimdi o...
    Eline sağlık

    YanıtlaSil
  3. kolay geörünüyor ve de lezetti elinize sağlık

    YanıtlaSil
  4. Çayın yanında ne güzel gider, emeğinize sağlık.

    YanıtlaSil

Beğeni ve görüşleriniz benim için çok değerli. Yürekten teşekkürler.