9 Nisan 2017 Pazar

Özlenen Bahar Geldi

Bizim buralarda bahar bir vardır, bir yoktur. O yüzden ''Bir varmış, bir yokmuş''  diye başlayan masallar gibi büyülü, renkli ve inanılmazdır...

Kış boyunca özleyip hasretini çekersiniz. Öyle bir gelir ki; renkleri, kokuları, sesleri ile gözünüzü gönlünüzü şenlendirir.
Ne var ki
daha güzelliklerine doyamadan, takvimler yazı göstermeden bunaltıcı sıcaklar başlayıverir.

 Şu an buralarda bahar kırlarda, ormanda ayrı güzel, bahçede bir başka güzel.. Size bu satırları bahçedeki açık mutfakta, yemek masasının üzerinde yazıyorum. Hemen sağımda mor ve beyaz Bodrum papatyaları koca gözler gibi gülümsüyorlar. Az ötedeki andız ağacının dallarında onlarca serçe şakıyor.  Havada hoş bir esintinin taşıdığı portakal, limon çiçeği kokuları var.  Sardunyalar coşmuş durumdalar. Güllerin hepsi tomurcuklarla dolu. Gazanyalar görsel bir şölen sunuyorlar. Beyaz Allisiumlar yeşil çimlere doğru  küme küme akıyorlar sanki. Yıldız çiçekleri de açtılar. Hele bir koyu pembe beyaz çizgili var ki... Kısacası bahar tüm güzelliği ile teşrif etti.




















 Baharın gelmesi ile  patililerimiz de  bahçeyi tercih ediyorlar.




Bu papatyalar doğanın bize armağanı.  Yürüme taşlarının arasında kendiliğinden çıktılar.  Bahçıvana sıkı sıkı tembihledim. ''Bir tanesini bile  ziyan etme'' diye.



















































Son olarak sizlere, aramıza yeni katılan Kara'yı tanıtmak istiyorum. Kara bize sokaktan geldi. Bizim köpek kızlar ve Minik onun varlığına aşırı tepki gösterip avazları çıktığı kadar havladıkları için çareyi, ona bitişikteki boş evin bahçesinde bakmakta buldum. Ev sahipleri yazları geliyorlar. Yine de izin aldım.  Bu arada yan evde tadilat başlayınca bizimkiler havlasa da bizim bahçeye, Badem'in  kulübesine yerleştirdim. İki gün önce kısırlık operasyonu geçirdi. Aşıları yapıldı. Yalnız, bu kara kızın inanılmaz iyi huylu bir köpek olduğunu gördüm. Meğer ben bizim delilerden neler çekiyormuşum.. Kara'cık, sanki eğitim almış gibi tasmaya hemen alıştı, bütün komutlarıma anında uyuyor. Yürüyüşlerde tasmasını çıkarınca, bir an bile yanımdan ayrılmıyor. Hiç havlamıyor. Her fırsatta mutlu mutlu kuyruk sallayıp gözlerimin içine bakıyor. İşte böyle dostlar. Veterinere çok güvenilir bir aile çıkarsa Kara'yı yuvalandıralım dedim ama  bu kız çok ama çok özel bir köpek.  Nasıl ayrılırım bilemiyorum.

Bugün sanki sizlerle hasret giderir gibi uzun uzun yazdım. Umarım sıkılmadan okunmuştur yazdıklarım. Hepinize  esenlikler ve güzelliklerle dolu günler diliyorum. Begonvilli Ev'den sevgiler, selamlar.

26 yorum:

  1. Bahar hiç gitmesin. Çiçekler saksıdan çok toprağı seviyorlar. Cennetten bir köşe diyoruz böyle mekanlara. Güzel görmeye alışmış gözler bakımı da hiç ihmal etmemişler.
    Kaplumbağa bile ziyarete geldiği yeni mekanını sevmiş.Kara da buradan biraz zor ayrılır gibi.
    Sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet, ben de sık sık bunu dile getiriyorum . ''Bahar hiç gitmesin!' Bizim buraların kavurucu sıcakları çok bunaltıcıdır. Bu günlerin değerini bilmek gerekiyor:)Kaplumbağamız, arılarımız, kuşlarımız, kelebeklerimiz var Allah'a şükür. Bir defasında kirpi bile gelmişti. Bizden de sevgiler.

      Sil
  2. Özlenen bahar... Bu sene çok beklendi çok uzun ve ağır geçen kışı boyunca.

    Çok güzel bahar tabloları gördüm sayfanızda. Keşke gitme hep kalsa dedirtti :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Öyle oldu. Kış uzun ve soğuktu. Zaman ayırıp sayfamı ziyaretiniz ve zarif yorumunuz için teşekkürler:)

      Sil
  3. Çiçeklerin kokusu yayına bile sinmiş;mis gibi bahar kokuyor ♥♥♥
    Kara ne güzelmiş; masaya 1 tabak daha konuyor onun için;gitmesin ♥♥♥

    Sevgi ve selamlar

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sevgili Nurdan Hanım, sesinizi duymak ne hoş:) Özlemişim sizi. Kara anlatılmaz, yaşanır. evet, kalacak bizimle:)

      Sil
  4. siteniz çok güzel teşekkürler, bende beklerim :)

    YanıtlaSil
  5. Fotoğraflara bayıldım. Hele Kara ne tatlı öyle? Ah bir de mor salkımlar ne güzel kokar onlar ve mor salkımları ne zaman görsem aklıma Halide Edip Adıvar'ın Mor Salkımlı Ev kitabı gelir anarım yazarı.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim. Lise yıllarımda okumuştum. Sevgiler,selamlar.

      Sil
  6. Yine şahane resimlerle karşıladık baharı burada.
    Kızlar da alışırsa bu sakin güzelliğe hepten zor olur ayrılmak hoş bana pek ayrılabilecekmişsiniz gibi gelmiyor:) Kızlara da Karaya da kocaman öpücükler.
    Sevgiler canım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim sevgili Hatice. Kara'nın kalmasını ben de çok isterim ama biz fazlası ile kalabalığız. Sağlığım bu kadar patili dosta bakmama izin vermiyor. Çok güvenli, ona iyi bakacak bir aile bulursak vereceğiz bu harika kızı.

      Sil
  7. Akdeniz'in en tatlı günleri tıpkı Kara kız gibi uysal, çiçek çiçek kokan zamanlar şimdi. İyilikle karşılaşsın tüm doğa. Öpüyorum tüm pati dostlarımı.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Biz de sizi kucaklıyor ve öpüyoruz. Yürekten sevgiler gönderiyoruz.

      Sil
  8. Hepsi birbirinden güzeller, kışın dinlenen tabiat baharda tüm güzelliklerini sergiliyor. Bazıları nazlı ve kırılgan, bazıları ise dayanıklı. Okurken ve resimlere bakarken insanın içi açılıyor. Bizlerle paylaştığınız için teşekkürler. Sevgiyle ve mutlulukla kalın

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Siz de yorumunuzda baharı çok güzel betimliyorsunuz. Begonvilli Ev'den sevgiler, selamlar.

      Sil
  9. Gözümüz gönlümüz çiçek açtı, çok teşekkür ederiz...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Konuk olduğun için ve zarif yorum için ben teşekkür ederim. Hep öyle olsun,çiçekler,renkler yaşamımızdan eksik olmasın sevgili Bolat.

      Sil
  10. Kara çok tatlı bir köpek, bahtı açık olsun. Fotoğraflar yine harika, sayenizde gözüm gönlüm açılıyor :) Sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kara anlatılmaz yaşanır. Gerçekten de harika bir köpek:)Bizden de sevgiler.

      Sil
  11. Ben sıkılmadım! Uzun uzun geç gelen baharınıza baktım. Patili dostlarınıza, en çok Kara ya. Güzel kalbiniz bana iyi geliyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkürler:)Sevgiler, selamlar Begonvilli Ev'den

      Sil
  12. Ne güzel anlatmışsınız ve fotograflamışsınız ülkenin şu kasvetli havasında uzaklaştım bir an. Çiçekler nefis keşke ilkbahar biraz daha uzun sürse. Kara da çok şeker inşallah kıymetini bilecek biri sahiplenir.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Zarif yorumunuz için çok teşekkür ederim. Kara galiba bizim kızımız olarak kalacak:)

      Sil
  13. Siz onu bırakmayasınız diye sesini çıkarmıyordur Kara.. Ne güzel anlatmışsınız :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de öyle düşünüyorum. Eyvah, bu kızdan ayrılmam zor:))

      Sil

Beğeni ve görüşleriniz benim için çok değerli. Yürekten teşekkürler.