7 Mart 2016 Pazartesi

Bodrum Papatyalarım Coştular

Baharın gelmesi ile bahçede renkler çoğalmaya başladı. Şimdi diğer renkleri bir yana bırakıp, cömertçe açan Bodrum papatyalarından söz edeceğim.
Geçen yıl  bahar başında  bir çiçek serasından üç dört fide alıp dikmiştim. Yeri gelmişken, bol ışık  alan  yerleri seviyor. Toprak ise gevşek, suyu  geçirgen, çiftlik gübresi ile  zenginleştirilmiş  olmalı. Güzelce kabartıp tırmıklıyorsınuz ve fideleri yarım metre ara ile dikiyorsunuz.  Sonra da dibi kurur gibi oldukça düzenli olarak sulamayı unutmayın. İlkbahar gelince de bakın nasıl  bir papatya tarlanız oluyor! Abartmıyorum, bizim arka bahçenin büyük bölümü böyle bir görüntü  aldı.

Donların geçmesi ile yani üç hafta kadar önce  hafif bir budama yaptım. Diplerini özenle kabartıp  iyice yanmış çiftlik gübresi verdim ve suladım. Sanırım çok yararı oldu. Geçen yıl, koyu kırmızı, turuncu ve beyaz olanları da vardı ama onlar dona dayanamayıp kurudular. Demek ki bu eflatun olanlar dayanıklıymış.

Son bir hatırlatma, kış sonunda köklerden ayırarak kolayca üretebiliyorsunuz. Ayrıca  bahçesi olmayanlar üzülmesinler, balkonlarda ve teraslarda saksıda gayet güzel yetişiyorlar. Kokuları yok ama  açtıkları zaman  tam bir görsel şölen. Yetiştirmek isteyenler  havalar ısınmadan alıp dikmeliler. Kolay gelsin..























9 yorum:

  1. Müthiş bir güzellik, bayıldım;) baharı, çicekleri çok seviyorum.Nasıl sevilmesin ki insanın yüzünde tebessüm oluşturuyor kendiliğinden;)
    Kocaman gülücükler ve sevgiler;))

    YanıtlaSil
  2. Şahane tıpkı çiçek serası gibi..

    YanıtlaSil
  3. Ne güzeller. Elinize sağlık.

    YanıtlaSil
  4. Bayıldım nasıl canlı güzel rengarenk:)

    YanıtlaSil
  5. Ah! Bunlar ne kadar güzeller böyle :)) Bayılırım papatyalara. Bu rengi de çok güzelmiş. Amcamların dağ evinde de beyazları var. Sonbaharda tohumlarından almıştık. Henüz dikmedik ama. Sizinkileri görünce aklıma geldi. Sevgiler...

    YanıtlaSil
  6. Nasıl bir güzellik bayıldım bayıldım. Çoştukca coşmuşlar emeğinize sağlık.

    YanıtlaSil
  7. Hızlı yayılan bir çiçek. Yerini de çok sevmiş belli.

    YanıtlaSil

Beğeni ve görüşleriniz benim için çok değerli. Yürekten teşekkürler.