9 Mart 2016 Çarşamba

Begonvilli Ev Halleri


Begonvilli Ev'de balkon ve bahçe günleri başladı. Havalar ılık ve mis gibi  olunca her fırsatta dışarıdayız. Aslında balkonu düzenleyip, şezlonglara kurulup kitap, çay keyifleri yapmış değiliz. Ancak çiçeklerin bakımı,  bahçe düzenleme, yakında dikilecek  fidelere  hazırlık gibi işler yüzünden sürekli aşağılardayız.




Soğuk günler geride kalınca balkondaki çiçekler söz birliği etmiş gibi hep birlikte açtılar.
Özellikle sukkulentler..














Geçen yıl mantar hastalığına yakalanan  kalanşoleri iyileştirmeyi başardım. İlaç çok basit, uygulama pratik; karbonatlı su püskürtmek. İki tatlı kaşığı karbonatı 1 litre su ile karıştırıp sabah akşam püskürtüyorsunuz. Beyaz mantar görünümü kaybolunca da devam edin  bir kaç gün. Çünkü mantar inatçı bir canlı.




Biber Hanımefendi  merdivenden  beni izliyor.



 Enginar güzeli Colette  daha çok bahçeyi tercih ediyor. Bu fotoğrafta  ne kadar da Jane'ime benzemiş.  İçim sızladı.






Fırında muhallebi sever misiniz? 2,5 litre süt  için 2 çorba kaşığı buğday nişastası, 2 çorba kaşığı mısır nişastası, 2 çorba kaşığı un, bir buçuk  su bardağı şeker, vanilya, 2 yumurta kullandım. Süt kaynarken, diğer malzemeye, biraz soğuk süt ekleyip mikserle güzelce çırptım ve kaynamakta olan  süte azar azar ama hızlıca karıştırdım. Bu arada pişerken karıştırmaya devam..Göz göz olup koyulaşınca, fırın tepsisine su koyup muhallebi  kaplarını yerleştirdim. Fırını önceden ısıttığım için on beş dakikada üzerleri kızardı. Denerseniz afiyet olsun.









Begonvilli Ev'den şimdilik bu kadar. Yaşamınızda harika renkler, harika lezzetler olsun. Her şeyden önce sağlığınız yerinde, keyfiniz bol olsun.

29 yorum:

  1. Bayılıyorum çiçeklerinize. Onlara verdiğiniz emeğin karşılığını almanız da çok güzel. Biliyor musunuz kızımın Çeşme'den getirdiği begonvilim çiçek vermeye başladı ama benim yetiştirdiğimin henüz çiçeği yok. Ve dalları dağınık. Ne kadar araştırsam da galiba ona bakmayı bilemiyorum. Gelip gidip sizin çiçeklerinizi maşallahlarla seviyorum. Elinize sağlık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim. Begonvilinizi benim yerime de sevin:)Bakmayı bilemediğinizi düşünmüyorum. Güneş görmeli. Suyu pek sevmez ama dibi kuruyunca sulamayı da unutmayın. İlk bir kaç yıl narindir, iyice tutunca dayanıklı bir bitki olur. Hadi kolay gelsin.

      Sil
  2. Bahar bir başka;) Bahçedeki işleriniz bitince keyif yapma dönemi başlar artık.
    Muhallebi de iştah açıcı görünüyor, afiyet olsun..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Umarım öyle olur sevgili Billur. Şu günlerde işler bitecek gibi değil. Dün sabahtan akşama dek beş dakika oturamadım. Sadece bahçe değil,ev, hayvanlar, mutfak, bahçe vs. Çok uğraşsam da tam bir düzen sağlamaya olanak yok. Sağlık olsun diyelim.

      Sil
  3. Yaşama sevinci canlılar bayıldım çok güzel görünüyorlar. Biber ve Colettein maşallahı var.sevgiler canım

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim sevgili dost. Bizden de sevgiler..

      Sil
  4. ah bayıldım sukulentlerine,benim balkonumda da var istanbul olduğu için mi bilemedim bu kadar güzel değiller.
    içim açıldı fotoğraflarından.
    sevgiler çok.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim sevgili Havva. Senin Saros görüntülerin de beni heyecanlandırdı, emin ol! Çoook güzel:) Geniş geniş oturup yazacak vaktim olmuyor, köpek kızlar bekliyor, eşim kahvaltı bekliyor.İşler de kıyamet gibi. Akşam üzeri inşallah tekrar bakıp yorum yazacağım. Yazamasam da kalbim seninle. Bizden de sevgiler.

      Sil
  5. enfes olmuş çiçekler bayıldım Allah ağızs tadıyla yayılmayı kitap okumayı da nasib etsin inşallah ,pispisini çok şeker bu ara keşke bahçemiz olsa da kedimiz olsa oğlum sevse yuvarlansalar beraber diye dşünüyorum ben de hayal işte :) muhallebinin fırında yapılabildiğini bilmiyordum oğlanlara denmem lazım ama ben süt şeylerini hiç sevmem pişirip önlerine koymak ıdşında bir ilişkimiz yok sütle ) keyifli günler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim. ''Hayal işte''demeyin, biz de öyle diyorduk. Olur inşallah. Oğullarınızla, ailenizle gönlünüzce yaşamlar diliyorum. Sevgiler, selamar..

      Sil
  6. Begonvilli Ev'in bahar halleri içimi açıyor. Çiçekler, bahçeyi, minik dostlarınızı ilgiyle takip ediyorum.
    İç Anadolu'da bahçe işleri için biraz daha sabırlı olmamız gerekecek :)
    Sevgilerle...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederiz. Gönlünüz ve ufkunuz hep açık olsun. Evet, karasal iklimde baharı biraz daha geç yaşasanız da oraların da ayrı güzellikleri oluyor. Hem yazın bizler gibi sıcaktan kavrulmuyorsunuz:) Tüm güzellikler sizin olsun. Bizden de sevgiler

      Sil
  7. harika içim açıldı benim de.. o tüylü çocuklarda bahçeye neşe katmışlar tüm kareler şahane..
    sevgiler yolladım size..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sevgili Sebuş, o tüylü çocuklar olmasaydı yaşantımız eksik olurdu, öyle değil mi:)Biz de size sevgilerimizi yolluyoruz.

      Sil
  8. begonvilli ev...harikalar maşallah...bayıldım..sevgiler emel.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim sevgili Emel. Bizden de sevgiler, çok çok selamlar..

      Sil
  9. Muhteşem görüntüler akşam akşam bana huzur verdiler ....karbonatlı ilacı öğrenmem çok iyi oldu bayılıyorum bilmediklerimi duyup öğrenmeye sağolasın cnm. Muhallebiyi hiç fırında yapmadım denemk lazım pisilerini de sevgiyle kucaklıyor öpüyorum aynı şekilde seni de mutlu akşamlar.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sevindim o duyguyu yaşamanıza. Karbonat su karışımı mantar türü bitki hastalıklarına iyi geliyor. Toprağın ve bitkinin düzensiz asit-baz oranını dengeliyor ve böylelikle mantar ürelar üreyecek ortamı bulamıyorlar. Biz de sizi kucaklıyoruz.

      Sil
  10. Çiçekleri ve patili dostları sevip okşadım, muhallebinin de tadına baktım muhteşem olmuş, ellerinize sağlık diyor kucak dolusu sevgilerimi bırakıyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim. Bizden de sevgiler, selamlar..

      Sil
  11. Sukulentlerin çiçek açtığını ilk kez görüyorum desem:)) Kolonçeler ise hep aldıklarımda çiçekli oluyor, bir daha açtıramıyorum ama yeşillikleri bile yetiyor buralarda:) sevgiler (fotoğraflara bayıldım)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Öyle farklı türleri var ki. Evet, pek çoğu çiçek açıyor:)Bizden de sevgiler.

      Sil
  12. çiçekler, kediler diye bakarken birden o muhteşem tatlı karşıma çıktı. sütlacı fırına veririm ama muhallebiyi denemedim. afiyet olsun size.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Keşke ikram edebilseydim..Denerseniz size de afiyetler olsun.

      Sil
  13. Sevgili öğretmenim merhaba.Beni merak edip , mesaj bırakmışsıniz..daha yeni gördüm ne yazik ki..Cok zarifsiniz , teşekkür ederim. Sağlık problemleri yaşadım ama çok şükür şimdi iyiyim.Tam iyileşme donemimde anneme kemik iliği kanseri teşhisi konuldu.Şu amda Antep de onun yanındayım. İnşallah o da iyi olacak. Umarım şifa bekleyen herkes sifa bulur.Kocaman sariliyoeum size ,kediciklerinize ,çiçeklerinize..Teşekkürler sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu benim elimde değil. Sizleri uzunca bir süre göremeyince merak ediyorum. Evet, biliyorum blog yazarlığı yaşamımızın önceliklerinden değil ama yine de önemseyen, özellikle blog dostluğu bağını kurabilmiş olanlar için kolay ihmal edilen bir uğraşı değil. Bu nedenle aklıma ilk gelen sağlık sorunları oluyor. Anneniz için çok üzüldüm. Acil şifalar diliyorum. İyi ki senin gibi bir evladı (ya da bilmiyorum evlatları)var. İyi olacağını düşünüyorum. Yanacıklarından benim için öper misin. Dediğin gibi şifa bekleyen herkese yürekten şifa diliyorum ben de. Lütfen bizleri habersiz bırakma, kısa da olsa yaz. Sevgiler, selamlar.

      Sil
  14. Çok teşekkür ederim. Ilettim selaminizi , o da size söyledi..
    Haklısınız, biriktirdigim konular var , hemen yazacağım söz 😀😊 Sevgiler

    YanıtlaSil
  15. Ne güzel fotoğraflar bunlar. İçim açıldı. Şimdilik biz buralarda sadece bahar dallarını görüyoruz. Biber ve colette çok tatlı maşallah. İlk bakışta ben de janenin eski fotoğrafı sandım. Fırın sütlacı çok severim. Ama benim fırınım sadece turbo özellikli. Turboyu kapatma şansım yok. Bu yüzden sütlaç fazla katılaşıyor. Size afiyet olsun, sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim. Bahar dalları da çok zarif ve güzeldir. Biber ve Colette bizim evin şımarıkları. Bir de çok yaramaz olmasalar:) Özellikle Colette'in huyları çok değişik. Ne sevdirir, ne de bir yerde beş dakika oturur.Ama çoook tatlıdır benim kızım.Bizden de sevgiler..

      Sil

Beğeni ve görüşleriniz benim için çok değerli. Yürekten teşekkürler.