26 Ekim 2015 Pazartesi

Begonvilli Ev'de Sonbaharın Renkleri


Sevgili dostlar, ruh halimi anladığınızı biliyorum. Hala Jane'imin yokluğuna alışamadım. Bugün kendimi zorlayıp bir kaç kare resim çektim,  belki sizler de özlemişsinizdir diye.  Sizlerden uzak kalmak istemiyorum  ama  buralarda olmak da pek içimden gelmiyor. Yine de  acısı ile, tatlısı ile yaşam devam etmeli.  Başka ne yapabiliriz ki..


Ve işte sonbaharın bizdeki renkleri.




Kadife çiçekleri, kaprissiz, sade, cıvıl cıvıl açmaktalar.







Sarı begonvil, tırmanma demirine uyum sağladı, neredeyse balkona ulaştı.









Güllerin bazılarını budadım. Hala açmaya devam edenler budanmayı bekliyor.




















































Kasımpatılarımız açtılar. Bunlar geçen yıl diktiklerim. Bu yıl farklı renklerde olanlardan da diktim ama henüz çok küçükler. Galiba  seneye açacaklar.







Meyveler komşulardan birinin  bahçesinden armağan.







Komşudaki anne köpeği ve yavruları anımsayacaksınız. Anne  bilmediğim bir yerde. Yavrular dört tane kaldılar. Adam yine günlerdir ortalıkta yok. Allah'tan bahçe kapısı kilitli değil. Düzenli olarak besliyor, taze su veriyorum. Böyle, gelip bahçe çitlerinden bana bakıyorlar.  Bazen bizim tarafa alıp  oynamalarını izliyorum.




Bu güzel bebeklerin şansları da güzel olsun diyorum..




Şimdilik bizden bu kadar. Tüm dostlara sevgi ve selamlarımızı gönderiyoruz..

26 yorum:

  1. senin acın var ama,iyi ki de paylaşmışsın, benim gözüm gönlüm açıldı:)
    sevgiler canım

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim. Umarım tüm dostlar ve ben daha çok güzellikleri paylaşırız. Bizden de sevgiler.

      Sil
  2. Kendi güzel gönlü güzel komşucuğum neler neler söylemek isterim size... Jane ahhh Jane ! Meleklere yoldaş olan Jane , biz ne çok seviyoruz bağlanıyoruz bu çocuklara ...
    Yavru köpekcikler nasıl güzeller nasıl. İyi ki siz varsınız , her şeye rağmen şanslılar. Bizim bahçeye yavrularını taşıyan anne kedinin dört çocuğu da bize katıldı ama hala kıhhh pısss! Ya insaf sabah akşam taze mama su servisi yap, havalar soğudu diye polar döşekli evler yap , sana iki mırmırı çok görsünler :(
    Çiçekler ise kocaman bir maşallahı hakediyorlar. Ben de diktim bir şeyler ama ben dikiyorum onlar eşeliyor komşucuğum ya!
    Neyse bende çene çok , iyisi mi siz ara vermeyin bakın ara açılınca benim de çenem düşüyor.
    Sevgiler bizden...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sevgili dost, anlıyorsun sen, ne diyeyim. Bahçeye yavrularını taşıyan anne kedi akıllı bir anneymiş. Yavruları için güvenli bir yer bulmuş. Kedilerin huyları ne kadar da farklı oluyor. Kimileri insana daha yakın olurken, bazıları da kıhh pıss durumları ile uzak kalıyor. Canları sağ olsun. Benim buradaki veteriner, Jane için yana yana yas tuttuğumu görünce, ''size ölen kedinize benzeyen bir yavru bulalım'' dedi. Doğrusu yadırgadım ve biraz da ticari kaygı sezdim. Antalya'daki veterinerimiz sevgili Murat'ı çok arıyorum. O günlerde yanımda olan annem ise özlü söz gibi bir yanıt verdi:'' Tüyü benzeyeni bulursunuz ama huyu benzeyeni nereden bulacaksınız?'' İşte böyle komşucuğum.
      Çiçekler konusunda benzer sıkıntılarımız oluyor. Kediciklerimiz sağ olsunlar, ellerinden geleni yapıyorlar:)) Bizden de kocaman sevgiler, tüm ev halkına..

      Sil
  3. Begonvilli ev....canım ellerine sağlık,her günümüz inşallah o güller gibi güzel geçsin. hepsi harika kadife çiçekleri görünce annanem aklıma geldi. nur içinde yatsın.bağ evimiz hep ondan idi.Ş u hayatta mutlu olabilmemiz için çok çabalıyoruz.sevdiklerimizin arkasından epey üzülüyoruz. ama hayat ....gönül dostum anneme daha alışamadım.bitişik komşularına o canlara su aş verdiğin için allah razı olsun senden nasıl da güzel bakıyorlar bebeler büyümüşler.yazını görünce sevindim.sevgilerimle emel.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Canım Emel, senin acını taa içimde hissediyorum. Anneciğin nurlar içinde uyusun. Bağ evlerine bayılırım. Hala duruyor mu? Artık kadife çiçeklerimle ilgilenirken aklıma hep sen ve annen geleceksiniz. Sevgili arkadaşım, inşallah bir gün konuğum olursun, uzun uzun dertleşir, yürüyüşler yapar, patilileri severiz. Sevgiler, selamlar.

      Sil
    2. Başınız sağolsun Emel Hanım. Bir süredir sizi göremeyince merak ettim. Umarım yorumumu görürsünüz. Ve umarım sevgili komşum sizin için de bu yorumun sakıncası yoktur. Emel Hanım artık ziyaretime gelmiyor. Burada görünce başsağlığı dilemek istedim. İkinize de sevgiler...

      Sil
    3. Sakıncası olur mu hiç sevgili komşum. Bizler, burada gerçek dostluğu, arkadaşlığı bulan insanlarız. Umarım Emel yorumunuzu okur.

      Sil
  4. Bizim gibi betona köle edilmeyenlerden olmanız ne büyük nimet' İsmet hanım. Doğanon içinde olmak bile yeterli; herşeye rağmen! böyle içten sevilenler gidince, acıları gitmiyor ama külleniyor zamanla;; sabır diliyorum.

    Bebekler ne kadar güzeller, dilerim şansları da güzel olur...Anneleri de umarım tez zamanda geri getirilir...


    Sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Nurdan Hanım'cığım, buralarda da hızla betonlaşma var. Köyde eski tarz bir kaç ev kalmış. Onlarda da oturan yok. Bahçeler ve ormanlık alanlar küçüldükçe küçülüyor, yerine üç, dört katlı ucube apartman benzeri yapılar yapılıyor. Alt yapıları çok kötü, görüntüleri rahatsız edici. Bizim evin de öyle aman aman güzel bir görüntüsü olmasa da küçük bahçesi ve çatısı ile biraz daha köy evi tarzına sahip. Her aile çocuk sayısı kadar ev edinme derdinde ama doğa elden gidiyor.
      Az önce bebekleri doyurdum, sularını tazeledim. Yaşadıkları yer oldukça kirlenmiş. Bir el atmak gerekiyor. Dediğiniz gibi şansları güzel olur umarım. Nursun Hanım'a ve size sevgi ve selamlar. Keşke fırsatınız olsa da buraları görebilseniz.

      Sil
  5. sonbaharın herşeyi güzel de arkasından kış gelmese :((
    oyy minikler de pek şirinmiş..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ne yapalım, sevgili NarÇelen, sağlıklı ve huzurlu olalım yeter ki, her mevsim bizim için, öyle değil mi:)) Sevgimle..

      Sil
  6. Jane için çok üzgünüm ve sizi çok iyi anlıyorum. ben de 2 ay önce kedim Bıdık'ı köpek saldırısında kaybetmiştim. Onların yeri çok ayrı, günlerce ağladım. Sadece 10 gün sonra Limbo'yu sahiplendim. Hala Bıdık'ımı çok özlüyorum ama hayat işte... Bu arada bahçeniz de bir harika. Sonbahar çok yakışmış :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sağ olun, eksik olmayın.. Size de sabırlar dilerim. Bıdık mutlaka sizinle çok mutlu yaşadı. Elimizden ne gelir? Güzel anıları ile yaşayıp diğerlerine sevgi vermeye devam edeceğiz. Benim iki kedim daha var. Yine de Jane'imin yeri asla dolmayacak. Sevgiler, selamlar..

      Sil
  7. Kasımpatılarınıza bayıldım.İçimi açtılar.Jane ile ilgili yazdıklarınızı okuyunca gözlerim doldu.Bazı akşamlar eve geldiğimde Minnoş kapıya gelmiyor ve ben hemen panik olmaya başlıyorum.Onun başına birşey gelse ben de sizin gibi olurdum sanırım.Ne çok bağlanıyoruz onlara.Yerleri dolmuyor başka bir şeyle.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kasımpatılar sonbaharın en güzel çiçekleri:)) Çocukluğumda 10 Kasımlarda Atatürk büstünü süslemek için kucaklar dolusu kasımpatı götürürdük okula. Bu yüzden bana Atatürk'ü anımsatıyorlar ve ayrı seviyorum.
      Evet, dediğiniz gibi, yanımızda olmalarına alıştığımız zamanlarda göremezsek panik oluyoruz. Minnoş' la birlikte sağlıklı ve güzel yıllarınız olsun. Benim yerime de onu bir güzel okşayıp sevin. Sevgimle..

      Sil
  8. Her zaman gözümüzü gönlümüzü açıyorsunuz.Kocaman bir kalbiniz var,herkese yetecek kadar.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim. Sizin gibi harika insanlar tanımak en büyük şansım. Kalben de olsa hep benimle olmanız dileği ile. Sevgiler, selamlar..

      Sil
  9. Hüznünüz biraz bana da yansıdı. Ama iç karartan bir hüzün değil; bir şeylerin bittiği yerden başka şeyleri başlatabilen, sürdüren ve güçlü olunduğunu bildiren bir yazı olmuş. Velhasıl bana kuvvet veren, git mücadele et dedirten bir hüzün bu. Sonuna kadar okumadan geçemedim anlayacağınız. Elinize sağlık...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ah bunları duymak ne güzel! İstesek de istemesek de yaşamda hüzünler var. Onların bizi dibe sürüklemesi yerine güçlendirmesi, yaşama bağlanma basamağı olması doğru bir seçim. Bunun için çaba gerekiyor ama değer bence. Sevgiler, selamlar..

      Sil
  10. gülleriniz çok güzel, zaman herşey için zaman, kalbinizde hep yaşayacak.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim. Evet, her zaman kalbimde özel bir yeri olacak melek kızımın.

      Sil
  11. Her kare ayrı bir güzel ama beni sarı begonvil mest ediyor :) çok zevk aldım izlerken. Minikleride izlerken yinede şanslılar sizin gibi bir komşu anneleri oldukları için yoksa ne zor olurdu onların yaşamları diye düşündüm.
    Sevgiler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sarı begonviller, morlara göre biraz daha dayanıksızlar.Kışın fazla don olmaması için dua ediyoruz.
      Yavrular her ne kadar benim yakınımda olmakla koruma alanıma girseler de psikopat bir insanın evinde yaşıyorlar. Evcil bakımından hiç anlamayan, vicdanı olmayan biri. Bir yavru daha hastalık belirtileri gösteriyor. Dün fark edildi ama komşu adam hemen onu da kliniğe götürmek yerine bekliyor. Aslında dördünü birden götürmeliydi. Demek ki, bulaşıcı hastalık söz konusu.Çok üzülüyorum sevgili Kova, çook..

      Sil
  12. Çocuk ve gençlik çağımda bahçeli bir evde yaşardık. O zaman kardeşimle birlikte pek çok kedi yavrusu sahiplenip, bakmıştık. Dediğiniz gibi hepsinin huyu farklıydı. Ama iki üç yıl sonra gittikleri zaman çok üzülürdük. Onlar evden biri gibi oluyor ve kayıpları çok acı veriyor. Bahçeniz yine çok güzel olmuş maşallah. Tüm çiçeklere bayıldım. Ama sarı begonvili ilk kez gördüm. Sizi buralarda daha sık görmek dileğiyle sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aynen dediğiniz gibi komşucuğum.Şu an evimiz eksik, tadımız kalmadı... Bahçeyi biraz toparladık. Biliyorsunuz, geçen kış mor dışında tüm begonvillerimizi don vurmuştu. Üstelik onlar daha gelişmiş, gösterişli bitkilerdi. Bakalım bu kışı atlatabilecek miyiz.. Bizden de sevgiler.

      Sil

Beğeni ve görüşleriniz benim için çok değerli. Yürekten teşekkürler.