8 Haziran 2015 Pazartesi

Yıldız Çiçeklerimiz (Dahlialar)

Geçen yıl daha fazla renk seçeneği sunan yıldız çiçeklerimiz bu  sezon kırmızı ağırlıklı olarak açtılar.  Oysa aldığımız yumru paketlerinin üzerinde değişik renkte çiçek resimleri vardı. 

Bir kaç  kök sarı tomurcuklu  fide olsa da  belli ki eflatunlar,  beyazlar bu yıl  bahçemizde olmayacak.





































Çiçek formu farklı tek  dalyamız da renk olarak diğerleri gibi kırmızı çıktı.




Sevenler için gelelim  yıldız çiçeği yetiştiriciliğine;

biz, büyük marketlerde  görür  görmez yumrularını aldık. Şubat sonuydu. İyice kabartılıp keçi gübresi ile zenginleştirilmiş, ışık alan yarı gölge yerlere diktik. Dikim talimatı paketlerin üzerinde yazıyordu. Bir kaç günde bir suladık. Çok ıslak ya da çok kuru kalmamalarına dikkat ettik. Hemen hepsi çıktılar. Ara sıra diplerini dikkatlice çapaladı bahçıvan. Yumruları parçalamamaya dikkat ! İşte şimdi gördüğünüz gibi bol bol açıyorlar. Büyük saksılarda,  balkonlarda da yetiştirebilirsiniz. Ancak  fazla büyümeyen, bodur türleri tercih etmelisiniz. Bu harika  çiçekler kadar iç açıcı, güzel günleriniz olsun.  Begonvilli Ev'den sevgiler, selamlar.

6 yorum:

  1. yıldız çiçekleriniz çok güzeller.papatyalar ayrı güzel:)çiçeksiz bir ev düşünemiyorum zaten,bol bol çiçek açan bir bahçeniz var ne hoş.
    sevgiler..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yıldız çiçeklerini çok seviyorum. Papatyaların ise kültür bitkisi olmayanı daha sevimli geliyor bana:) Yine de tüm çiçekler değerli benim için. Bahçe düzenleme konusu deneyim ve emek istiyor. Biz daha yeteri kadar bilgili ve deneyimli değiliz. Sanırım ilerde daha güzel bir bahçemiz olacak. Bizden de sevgiler.

      Sil
  2. Çiçekler, renkler, bahçe... Hepsi şahane...bu arada biz çarşamba günü Selma Teyzeye gidiyoruz annemle.. Gelebilirsen görüşmüş oluruz. Sevgiler...:))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aldım o haberi ben. Pazar günü oy kullanmak için oradaydık. Artık çarşamba günü gidemem. Siz benim yerime de bol bol sohbet edin. Annem de olur mutlaka. Zehra'ya çok selamlar. Bizden de sevgiler.

      Sil
  3. Yıldız çiçeğini bende çok severim. Çok zengin bir görünüşleri var, bakınca gözü doyuruyor değilmi?
    Sevgiler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok dekoratifler. Renkleri de şahane. En sevdiklerimden.. Bizden de sevgiler.❤

      Sil

Beğeni ve görüşleriniz benim için çok değerli. Yürekten teşekkürler.