26 Şubat 2015 Perşembe

Limon Aromalı Kek ve Balkonumdan Güzellikler

Bahçemdeki cömert limon ağacından söz etmiştim.  İşte bu kek onun ikramı!

Limonlu bir cheescake yapmaktı niyetim ama  son anda  fikir değiştirip kek yapmaya karar verdim.


Çok da lezzetli oldu. İçi  kaymaksı ama kesinlikle iyi pişmiş, limon kabuğu aromalı kekimin çok lezzetli, limonlu bir kreması var ancak  henüz buz dolabında. Çünkü bir görünüp bir kaybolan güneşi kaçırmadan görüntülemek için krema ile süsleme aşamasını atladım.  Artık kremayı hayal edin:)






Denemek isterseniz tarifi en altta .




Sabah yürüyüşünde yine dayanamayıp bu anemonları topladım. Aradaki maydanoza benzeyen yapraklar anemon yaprakları. Diğer yeşillikler farklı bitkiler. Yaprak formlarını beğendiğim için bukete dahil ettim.


Balkonumdan sevgili ormanımın bir bölümünü  görebiliyoruz.  İşte mis gibi çam  ağacı kokulu balkonumuz:



Sarı çiçekler açan sedum, balkonumun en neşeli bitkilerinden biri.


Sümbüllerim  de coştular. Pembe ve sarılardan sonra beyazlar da açtı.


İlk kez sarı nergis yetiştirdim.


Limon Aromalı Kek

(12 cupcake için)
Malzemesi:3 Yumurta, 3 çay fincanı elenmiş un, yarım çay fincanı sıvı yağ, yarım çay fincanı eritilmiş tereyağ, yarım çay fincanı süt, 1 çay fincanı şeker, 1 limonun rendelenmiş kabuğu, 1 paket kabartma tozu.

Kreması: 1 çay fincanı labne peynir, 2 kaşık pastörize tereyağ(oda sıcaklığında), yarım çay fincanı pudra şekeri, yarım limonun suyu.

Yapılışı:
Önce krema malzemesini pürüzsüz olacak şekilde iyice çırparak buzluğa koymak gerekiyor. Ara sıra karıştırıp düzgün soğumasını sağlamalıyız.
Diğer işlem basamakları şöyle:
Un kabartma tozu ile birlikte elenir, içine rendelenmiş limon kabuğu eklenir.

Karıştırma kabında yumurtalarla şeker  çırpma teli ile hızlıca çırpılıp diğer  sıvılar eklenir ve bu kez kaşıkla  karıştırılır. Sonra unlu karışım olabildiğince çabuk ve pürüzsüz  hale gelinceye dek yine kaşıkla yedirilir.

Çok fazla karıştırılınca yeterince kabarmıyor. Önceden ısıtılmış (175 derece) fırında yarım saatte pişti benim kekler. Siz kendi fırınınıza göre ayarlayın.

Soğuyunca  krema sıkma torbası yardımı ile süsleyebilirsiniz. Benimkiler gibi sade olarak da yiyebilirsiniz. Afiyet olsun!

26 yorum:

  1. Bayıldım...Begonvilli ev ..Bize bu güzellikleri ..gördüğümüz için teşekkürler...ayyy süper tam doğa içiçe...güle güle sağlık günler diliyorum. çiçeklere,sümbüller,sedum'um çiçek açtığını yeni gördüm.her şeye size evinize çiçeklere MAŞALLAH diyor. kek harika gözüküyor afiyet olsun.sevgilerimi gönderiyorum.emel.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sevgili Emel, sizin bu içten yorumlarınız bana hep moral veriyor:) Çook teşekkürler..

      Sil
  2. Bayıldım bayıldım... Yine gözüm gönlüm açıldı. O Anemonların güzelliği, sümbüller... Aslında maşallah bütün çiçekler çok güzel. Köpişinizi de kızımla beraber sevdik buradan. Tabii birer tane de kek aldık kendimize :) Elinize sağlık, afiyet olsun sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kızınız da hayvan seviyor demek:)) Onu öpüyor sevgilerimi gönderiyorum.

      Sil
  3. Hangi güzellikten başlayayım bilemedim. Limonlu kek lezzetli , çam ormanı missler gibi , evin çocuğu öpülesi, sevilesi ama en şahanesi zarif ev sahibesi. Gözlerim Colette'i aradı kim bilir ne yaramazlık peşinde yine:)
    Sevgiler bizden ...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sevgili komşum, zarif yorumunuza teşekkürler. Hazır sizi bulmuşken özlendiğinizi anımsatayım.Colette aynen dediğiniz gibi. Kuş avlıyor teyzesi:( Bizden de sevgiler..

      Sil
  4. offf limonlu her şeye bayılırım, kek olsun, dondurma olsun, cheesecake olsun!:) ellerinize sağlık, tarifi deneyeceğim mutlaka ve çiçekler! ne demeli ki onlar için bilemedim!:) içim açıldı vallahi!:) çiçekleri çok seviyorum ama bakamıyorum ne yazık ki:( ne yapıp edip soldurmayı başarıyorum:( çiçeklerin beni sevmediğine kanaat getirdim en sonunda!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aaaa, öyle demeyin. Çiçekler sizi mutlaka sever. Biraz sabırla bakmak gerekiyor.

      Sil
  5. Ayyy sanki limonlu kekin kokusu geldi burnuma:):):)İçim açıldı sayenizde,o ne güzel bir balkondur öyle:):)http://hobidelisii.blogspot.com.tr/

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim. İade-i ziyarete geleceğim.

      Sil
  6. Ohh mis gibi koktu ! Fotoğraflardan resmen huzur çarpıyor yüzüme :) Hepsi birbirinden güzel tabii ama baykuşlu aksesuarlar beni benden aldı :)
    Huzurunuz daim olsun, sevgilerimle ve dört patili dostlara öpücüklerimle...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Son günlerde bende de bir baykuş merakı var ki anlatılmaz:) Çok seviyorum ve bol bol da kullanıyorum evimde:) Güzel dilekler için teşekkürler. Sizin için sevdim hepsini de:)

      Sil
  7. kek çok lezzetli görünüyor. Bir de sümbüller tek açımlık mı oluyor? 2 kez sümbül aldım bir kez açtıktan sonra hemen kuruyup ölüyorlar.:(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ne yazık ki öyleler. Sümbüller bir sezonda bir defa açıyorlar. Soğanları saklayıp bir dahaki yıl ekebilirsiniz.

      Sil
  8. oh içim açıldı, şu kırmızı anemonlardan bizim bura da yok. kekin kokusu nasıl da sarmıştır evi... oh! miss. afiyet olsun.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Anemonlar Akdeniz sahillerinin bitkisi. Soğanlı bir çiçek. Teşekkürler..

      Sil
  9. içim açıldı ne kadar güzel fotoğraflar
    ellerine sağlık deneyeceğim bu keklerden

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler Mavianne:) Deneyin, umarım seversiniz.

      Sil
  10. Ellerine sağlık canım.
    Blogun yine şifa kaynağı gibi geldi bana,Ruhumuzu karartan haberler sonrası içim açıldı canım benim teşekkürler güzelliklerin içinde sonsuzda dek sağlıkla yaşa.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sevgili Hatice, yüreğimizi acıtan içimizi karartan pek çok durum ve olay var. Umarım daha yaşanılası bir dünyamız olur. Güzel dileğin için çok teşekkürler.

      Sil
  11. Anemonlara bakmaya doyamıyorum nedense bana renk renk giyinmiş okul müsamerelerindeki çocukları anımsattı:)))
    Limonlu kek enfes görünüyor afiyet olsun.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Anemonlar olağanüstü zarif, çok güzel renkli çiçekler. Ne hoş bir benzetme yapmışsın:))

      Sil
  12. Merhaba;
    Her biri ayrı güzel çiçeklerin. Limon ağacını da çok severim. Bahçemde bir limon ağacım olsun dalına uzanıp alayım limonlarımı diye hep hayal kurarım. Henüz ekemedik ağaçlarımızı ama yakında inşallah. Kek de harika görünüyor, ellerinize sağlık. Limonlu keke bayılırım. Sümbülleri de anneannem çok sever ben de ondan ötürü sevmeye başlamıştım, burada hiç görmedim. Anemonlara da bayıldım, harikalar. Evde çiçek olması da ayrıca insana mutluluk veriyor.
    Sevgilerimle

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba:) Baçede limon ağacı hayalinizin en kısa zamanda gerçekleşmesini diliyorum.Özellikle son günlerde, bahçem, çiçeklerim, minik patililer ve sevgili ormanım bana moral vererek pek çok zorluğa katlanma gücü veriyor. Bizden de sevgiler.

      Sil
  13. Nasil şahane bir blog bu böyle ruhuma ışık ve sevinç verdiniz :) yüreğinize sağlık. Fotoğraflar renkler bir harika, paylaşımlarınız hep daim ve gönül gözünüz hep açık olur dilerim!
    Sevgiler yürekten...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim. Siz de bana moral verdiniz. Bizden de sevgiler selamlar.

      Sil

Beğeni ve görüşleriniz benim için çok değerli. Yürekten teşekkürler.