17 Kasım 2013 Pazar

Bu bebeğe umutsuzca yuva arıyoruz!


Bu hafta sonu, hayvan sever dostlarım sevgili Yasemin, Zuhal ve eşi Sinan Bey  bizi ziyarete geldiler.



Bu ziyaret  çok ama çok değerliydi bizim için..

Çünkü  bu  buluşma, arabaya atlayıp geliverme olayının çok ötesinde bir çaba  gerektiriyordu. Her iki arkadaşım da ''hayvan sever'' nitelemesine tam  ve gerçek  anlamıyla  uyan çok fedakar insanlar. Yasemin'in evinde  her zaman, sokakta zor durumda bulunmuş kedi köpekler olur. Kendisinin de ciddi sağlık sorunları olduğu halde onların tedavisi, bakımı, kısırlaştırılmaları için  çırpınır durur. Onun rastlayıp da kaderine terk edemediği kedi ve köpeklere umutsuzca yuva arayışları beni derinden  yaralıyor. Ben de defalarca yardımcı olmaya çalışsam da  daha bu güne dek bir tanesine bile yuva bulamadık ne yazık ki.. Hatta bu gün, geçtiğimiz günlerde parkta ölmek üzere iken bulduğu bebek kediyi evde yalnız bırakamadığı için yanında getirmiş. Onu sıcak tutup biberonla beslemeye çalışıyor.

Bu bebeğe umutsuzca yuva arıyoruz!

Yine sokakta  bulduğu küçük ırk çok sevimli bir köpeğe uzun süre yuva aradık. Çünkü komşuları  dört köpeği olduğu için şikayet ettiler. Zaten apartman dairesinde çok sayıda hayvanın bakılması olanaksız  ve o da bunun bilincinde. Sonunda parkta bir kulübede bakmaya başladı. Ama köpek orada da istenmedi. Mecburen geçici olarak özel bir çiftliğe yerleştirdi. Ancak  maddi gücü yeterli değil. Bir kaç gün sonra oradan da çıkaracaklar. Zaten  köpekçik çok mutsuzmuş ve ağlama sesleri çıkarıyormuş.

Evinde baktığı  hasta ya da yaşlı kedi ve köpeklere rağmen her zaman pırıl pırıl ve düzenlidir. Yorgunluktan ölecek kadar koşturmaca içinde olduğu halde parktaki kedi evinde de gönüllü annelik yapıyor. Komşularından şikayet almamak için azami dikkat  gösteren, laf söz olmasın diye asansörü dahi kullanmaktan çekinen bu hanımın yine de apartmanda incitici davranışlara maruz kaldığını tahmin edersiniz.

Zuhal de benzer özellikleri olan biri. Onu  da bir başka  gün anlatırım.

Bizde ancak  üç saat kadar kalabildiler ve tahmin edeceğiniz gibi sokak hayvanlarından başka  konumuz olmadı. Ancak ''kelin merhemi olsa...'' sözü bizler için çok uygun. Bireysel çabalarımızla bu sorunları  çözemeyeceğimizi biliyoruz. Toplumsal duyarlılığın artmasını  diliyoruz. Hiç olmazsa, petshoplardan kedi ve köpek satın almaktansa  zor durumdaki hayvanları tercih etme yaygınlaşmalı. Barınaklar, mahalle araları, siteler ve parklar istenmeyen  kedi ve köpeklerle dolu. Çoğu aç, hasta ve korunmaya muhtaç. Onların yaşam savaşlarını, çilelerini sadece bir avuç gerçek hayvan sever görüp umursuyor. Farkındalık! biraz daha farkındalık lütfen...


10 yorum:

  1. Neler neler söylerim ama siz zaten biliyorsunuz .

    Allah'ım bize güç kuvvet ver ve tabii bu canlara yetecek kadar da para!
    Mutlu bir hafta sizin ,bizim ve buraya uğrayan herkesin olsun!

    YanıtlaSil
  2. Ah komşucuğum ahhh.. Kulaklarınızı çınlattık dün.

    YanıtlaSil
  3. Sanıyorum ki bu sorunların bir çözümü olmayacak :(
    Ben bireysel olarak fazlasıyla çabaladığımı düşünüyorum. Bunu siz de yapıyorsunuz, bir diğeri de yapıyor sonrası yok... STK'ların öncülük etmesi gerekiyor böylesi durumlarda. Ama onlar da reklam peşindeler maalesef ki...
    Bu bebegin fotograflarını, hikayesini, il-ilçe ve iletişim bilgilerini bana mail olarak gönderirseniz Facebook'taki Kedi sayfasında ilan açabilirim. Orada adminlik yapıyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kesinlikle katılıyorum. Gerçek anlamda organize bir sistem oluşturulmadıkça sorun çözülmeyeceği gibi, sırf duyarlı olduğu için bu konulara kafa patlatıp çaba gösteren ve bir arpa boyu yol alamayan bizlerin ruh sağlığı bozuluyor.

      Sil
  4. Benim 2 kedim var evde yoksa anında alırdım. Evlat onlar yuva bulduğunuzda lütfen bilgilendirin yine çok üzülüyorum ben. Dostlukla

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Üzülmeyin, illa ki bulacağız yuva. Kedi Butik de ilgileniyor sağ olsun. Aslında Yasemin'in sokakta bulduğu ve komşularının şikayeti yüzünden evinde bakamadığı köpekciği Badem çok zor durumda. Parkta bakmaya çalıştı ama orada da eziyet gördü. şimdilik barınak gibi bir yerde ama öyle mutsuz ki.Zaten oranın ücretini karşılamakta çok güçlük çekiyor. Keşke ona bir yuva bulabilsek.

      Sil
  5. Aah dedim şöyle yürekten. :(
    Benim kendi kardeşimin hanımı ki kedileri filan henüz elleyemiyor. Oğlu bir kedi istediği için Van kedisi ısmarlamış! Fesubhanallah yani!
    Oğlan anne baba çalıştığı için hep yanlız evde, yaz tatilini bende geçirdi. Hep oynadığı, sevdiği, bu yazın bebesi var bende. Bir de güzel, tatlı. Ev diye de ölüyor. Ne olur onu alsanız değil mi?
    Üstelik biliyorum o müthiş titizliği ile asla dayanmıyacak, sokağa gitmesine de biz kıyamayacağımız için muhtemelen bizim başımıza kalacak. :(
    Gerçi "para vereceğim için atmam muhtemelen" diyor.
    Sokaklar kurtulmayı bekleyen can dolu. İnsanlar süs, güzellik, cins derdinde. :(
    Allah'ım hepimize kolaylık versin.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet, duygularımız, düşüncelerimiz örtüşüyor. Güzel dileğinize yürekten katılıyorum.

      Sil
  6. Dilerim en kısa sürede yuva bulunur ve huzurlu bir yaşamı olur.
    Keşke sizler gibi kişilerin sayısı artsa. Toplumsal olarak bilincin sanki eskiye göre daha arttığını düşünmekle birlikte tabi yeterli bulmuyorum. Sizler gibi bu konuları işleyen blog yazarları bu konuda bence çok güzel bir iş yapıyorsunuz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim. Umarım yararımız oluyordur..

      Sil

Beğeni ve görüşleriniz benim için çok değerli. Yürekten teşekkürler.