14 Ağustos 2013 Çarşamba

Aaa, Bu Biber'e Ne olmuş?

Bu sabah anlatmıştım; okumamış olanlar için kısaca tekrar edeyim;
Dün  Biber'i bahçe salıncağında  keyif çatarken görünce gözlerime inanamadım. Upuzun tüyleri tamamen gitmiş,  kısacık tüyleri ile yalanıp duruyordu.  Sonra da mama yemeye başladı.


Burnunun üzerindeki  açık renkli çizgi, zümrüt yeşili gözler ve gerdanındaki  sarı tüyler olmasa  başka bir kedi  gelmiş diyeceğim. Hepsi tastamam yerinde. Hem öyle olsa benden kaçardı.

Tüylü halini anımsamanız için:

Böyle birden bire tüylerinden arınmış olarak karşımıza çıkması çok şaşırttı. Kim, neden traş ettirmiş olabilir diye  epeyce düşündük. Daha önce onu sokağa bırakan komşular arayıp sormuyorlar. Bir yıldır ise aşılarından sağlık sorunlarına dek her şeyi bizim tarafımızdan karşılanıyor. Zaten Biber de bizi benimsedi ve evimizin sevgili kızlarından biri oldu.  Başka bir komşu da olamaz. Bırakın Biber'i,  Sokaktan gelip doğum yapan Pofuduk'a ve yavrularına  bile bizden başka bakan yok.
Neyse, biz tüylü de olsa, traşlı da olsa sevip bakacağız. Nasıl olsa bu  durumu çözeceğiz dedik.Yine her günkü gibi  mamasını, suyunu  verdik ve eve girmesi için kapıyı açtık. Diğer zamanlarda ok gibi  içeri dalan Biber kapının önünde oyalanmaya başlayınca ve bacaklarımıza  sürtününce bu işte bir gariplik var dedim. Yine de nazlanarak içeri girdi, holü ve  odayı kolaçan edip merdiven altına yattı. Epeyce orada kaldı. Daha sonra üst kattan minik  pati sesleri geldi ve bir de ne görelim, bizim Biber tüylü hali ile merdivenlerden iniyor! Yani orijinal Biber yukarıdaymış. Meğer bizim Biber'in, tüy uzunlukları farklı da olsa tıpatıp aynısı olan bir başka  kedi daha varmış sitede. Nedense bu güne dek hiç görmediğimiz bu kedinin dün bize geleceği tutmuş. Bir de Biber gibi uyumlu ve  sakin olması, sanki bizi tanıyor gibi çağırınca gelmesi, yanımızda oturmasına ne demeli? Üstelik biz onu Biber sanarak   eve aldık, mama verdik. Yani kedicik kısa sürede bize alıştı ve artık gitmiyor. Eee  şimdi ben ne yapayım? Zaten nüfus kalabalık.. Siz söyleyin, bu Tanrı misafiri kedicik ne olacak???

22 yorum:

  1. :)))
    Ne mi olacak ? Anlaşılan bu kısa tüylü Biber de ekibe katılacak :)

    YanıtlaSil
  2. Aman Allah'ım! Yoksa benim sonum da???
    http://begonvilliev.blogspot.com/2011/04/hayvanlara-yonelik-istifcilik-animal.html

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yok canım daha neler?
      Sizinkiler -bizimkiler kısırlaştırılmış,her türlü aşıları tamamlanmış hayvanlar ama şaka bir yana artık duralım komşucuğum.
      Bizim Halime'nin tek iyi yönü bahçeye başka kedi sokmaması yoksa benim helim ne olurdu ? Evdekileri bile kovmaya çalışıyor zilli...

      Sil
    2. Kesinlikle durmalıyız. Bizim kısırlaştırılacaklar listemiz bir hayli kalabalık bu günlerde. Daha Nazmiş ve bebekler vardı, bir de bu Biber'in ikizi çıktı:((
      Aferin o Halime'ye:))

      Sil
  3. Sevgili Begonvil ve Colette,
    Bence KESİNLİKLE durmalısınız artık.
    Hayvan sevgisi başka, bakabileceğinizden fazlasına bakmaya çalışmak ve hatta bunun için kendi özel hayatınızda kısıtlamalara gitmek bambaşka.
    Neler hissettiğinizi çok iyi anlıyorum...yine de kendi hayatınıza bir adım geri çekilip uzaktan-bir yabancı gibi bakmanızı rica edeceğim.
    Dünyanın tüm sahipsiz kedi ve köpeklerini sahiplendirmek veya hepsine kucak açma imkanınız ne yazık ki yok :(
    Bu kadar hassas, duyarlı olmak -korkarım- bir süre sonra gerçekten sizi sağlığınızdan edecek gibi geliyor bana.
    Her gün ayrı kedinin-köpeğin sahiplendirilmesi, barınması, iyileştirilmesi, kısırlaştırılmasını düşünmekten ve de duyarsız insanlarla yaşadığınız sinir harbi yüzünden kendinizi düşünecek halinizin kalmayacağından korkuyorum.

    Not: Ah o Halime var ya Halime; cadının dik alası :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ellacığım farkındayım canım.
      Kendime zaman ayıramaz oldum ama ahhh bu vicdan!
      Bu arada 1 tane eksiliyor bizim kadrodan ,Küdük bundan böyle abisiyle,gelincikle yaşayacak. Nasıl ayrılacağız bilmem :(

      Sil
    2. Küdük kabullenebilecek mi bu durumu?

      Sil
    3. Küdük zaten oğlumun kedisiydi,Amerika'ya giderken mecburen bana bırakmıştı. Şimdi döndü,ev tuttu,yerleşir yerleşmez kedisini alacak. Küdük alışacak mı sorusunun yanıtı ise "evet" zaten o oğluma aşık :) Belki biraz sıkılabilir evde yalnız kalacak .O zaman da" Tagaddi'yi de alırım "diyor oğlum ama Tagaddi özgür bir kız biraz zor vallahi :( Vermem O'nu ! Kaçar gider sonra bulamazlar.

      Sil
    4. Şimdi durum netleşti. Siz babaanne olarak bakmışsınız ama yine de size daha çok alışık olduğunu düşünüyorum. Ne diyeyim, hayırlısı oldun.Bence de Tagaddi kalmaz orada.

      Size mail yazdım.İlginize tekrar teşekkür ederim. Selamlar..

      Sil
  4. Doğru söze ne denir?

    Beş dakika sonra tetkiklerimin sonucunu öğrenmek için hastaneye gideceğim. Bana şans dileyin.

    YanıtlaSil
  5. Çok geç oturdum PC başına, dilerim geç kalmamışımdır. Şans sonuna dek yanında olsun elbette Begonvil'cim.
    Haberlerini bekliyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sağol Ella'cım. Paylaşırım mutlaka. Sen de dikkat et kendine.

      Sil
  6. Ben de aynı durumdayım, sokaktaki yavru kedileri hele anneleri yeni bırakmış, salına salına arabaların altında yollarda dolaşmıyorlar mı, dün birini az kalsın kucaklayıp eve getiriyordum. Dur dedim kendi kendime, artık durmalısın. Sonra sitenin içine doğru gönderdim minik tekiri ama aklım da onda kalmadı değil. sevgili Begonvil sağlık haberlerini bekliyorum. Dualarım seninle

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Zaten bu durumdaki hayvancıkları ancak bizler görüyoruz. Durmayı nasıl başaracağız bilmiyorum. Az önce kapımın önünde anne ve yavruları başta olmak üzere sekiz on kedi bekliyordu. Öyle acıkmışlar ki, sabırsızlıkla mama bekliyorlar. Verdiğim sürece de gelecekler. Hem de çoğalarak:(( Çok zor durumdayız!
      Dualarınız için çok teşekkürler.

      Sil
  7. En iyi karar sen de canım:) iç sesini dinle derim:)
    Çok tatlılar amaaa:)
    Sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ne yaparsam yapayım tüm aç, hasta ve çaresizlere çözüm olamam. Kapıya gelenlere bakmaya çalışıyorum ama sayıları çoğalıyor... Çok ama çok üzülüyorum. Sitedeki tüm sahipsizlerin kısırlaştırılması lazım.

      Sil
  8. İsmet Hanımcığım Kardeşler herhalde,ikiz gibi çok benziyorlar.Gerçekten çok kediniz oldu,beslenmeleri,tedavileri, Bu gibi işler çok zaman istiyor.Komşularım anlatıyor,Tüm kış bizim balkonda kedicikler barınmış.Yemek vermişler ama sokak hayvanları için başka güzel çözümler gerekiyor.Kolaylıklar dilerim.Sevgiler:))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kesinlikle köklü çözümler gerekiyor. Bir kaç hayvan severin başarabileceği bir şey değil. Sistemli bir kısırlaştırma ve aşılanmaları şart.

      Sil
  9. Şaka gibiymiş:) ben kafayı yerdim heralde kim kestirdi diye:)

    YanıtlaSil
  10. :))))
    Çok hoş... :)
    Bence bir Tanrı misafiri daha kabul etmek gerek. Hem belki de, şansıyla ve uğuruyla gelmiştir. Bence bu yeni Biber, bir hediye. Bir sebebi vardır. Adı Şans bile olabilirdi :))
    Dilerim yeni bahçe sakini sizlere ve bahçeye şans getirsin...
    Sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çoktan yerleşti zaten. Verandada ve bahçede yaşıyor. Bir de aşılarını yaptırırsak içimiz rahat olacak. Diğerlerinin aşı gününü beklemek zorundayız. Çünkü şehir dışında yaşıyoruz. Farklı tarihlerde aşı olurlarsa çok zorluk çekeriz. Adı kendiliğinden Boncuk oldu. Neden bilmem Kara Boncuk diye sevdim ama Şans da çok hoş:)

      Sil

Beğeni ve görüşleriniz benim için çok değerli. Yürekten teşekkürler.