2 Ocak 2013 Çarşamba

Begonvilli Ev Halleri

Balkonumuzdan




Colette Hanım'ın şekerleme keyfi:)



Kestane dolgulu muffin;3 yumurta, bir çay bardağı sıvı yağ, bir çay bardağı süt, yarım paket kabartma tozu, birbuçuk su bardağı un, kakao, bir tutam granül kahve ile çırpılıyor, kağıt  kek kalıparına üstten biraz boşluk kalacak şekilde paylaştırılıp 180 derece sıcaklıkta pişiriliyor.
Kreması:1,5 bardak süt, iki,buçuk kaşık buğday nişastası, üç kaşık şeker, vanilya ile sürekli karıştırılarak koyuca pişiriliyor. Ocaktan alınınca bir kaşık tereyağ eklenip karıştırılıyor. Bu kremayı ikiye ayıracaksınız. Yarısına, rondodan geçirilmiş, pişmiş ve  iç kabukları soyulmuş kestane püresi  ve tarçın, diğer yarısına bir minik tutam gıda boyası karıştırılıyor. Kestaneli krema  muffinlerin ortasına krema sıkma torbasının  uygun ucu ile dolgu olarak konuluyor. Renklendirdiğiniz  krema da tırtıklı uçla  üzerine sıkılıyor. Afiyet olsun!!

8 yorum:

  1. O nasıl bir keyif öyle :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ah sormayın, onların keyfi bana öyle iyi geliyor ki:))

      Sil
  2. goruntuleri kiskandim:))))
    pastanizdanda bir catal tattim:)
    guzel seneler diliyorum

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sevgili Cihan, gerçekten de burada bu mevsimde ilkbaharı aratmayacak güzellikte görüntüler var. Gerçi bir kaç gündür yağışlı ama yine de ılık bir hava. Bir çatal olur mu, hele siz konuğumuz olun ne pastalar yaparız. Size de mutlu yıllar diliyorum.

      Sil
  3. Ben geldim.Colette ne güzel uyuyor,yanına uzansam da biraz dinlensem.Kek nefis olmuşa benziyor.Biliyor musunuz,sizin Dulce de Luceden yaptım.Harika oldu.Teşekkürler.Sevgiler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hoş geldiniz:)) Kızlarımın ve Minik'imin keyifleri yerinde maaşallah ama sokaktakileri düşündükçe üzülüyorum. Gerçi bizim sitedekilere elimizden geldiğince bakıyorum. Çok şükür durumları da fena değil ama geçen gün bir blogger arkadaşımız resim koyarak sitelerindeki kedilerin açlıktan kırıldıklarını anlatmış. Gerçekten de yavrular feci görünüyordu. Ben ancak buradakilere yetebildiğim için mama gönderemedim ama içim parçalandı.
      Tariflerime gelince, emin olun, tümü denediğim ve başarılı olduğum tariflerdir. Afiyetler olsun!

      Sil
  4. sen hangi cennette yaşıyorsun ya ... 2 ay bloguna bakmadım gene kıskandırıldım. maşşallah allahım saglık huzur versin

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Biz Antalya'dayız. Evimiz şehir merkezine oldukça uzak. Komşu kasabaya daha yakın. Sağlık dilekleriniz için ''Amin''diyorum.

      Sil

Beğeni ve görüşleriniz benim için çok değerli. Yürekten teşekkürler.