14 Ekim 2012 Pazar

Pazar Pazar Begonvilli Ev Halleri

Antalya'nın en güzel halleri..

Ne kavurucu sıcaklar kaldı, ne de o nemli nemli sinsi soğuklar başladı..

Bahçelerde balkonlarda keyif yapmanın  tadına doyulmuyor.

Begonvilli Ev'de de sakin ama keyifli  günler yaşanıyor. Böyle  dediğime bakmayın abartılacak bir  durum yok aslında ama bizler  küçük  mutluluklardan keyif alan insanlar olduğumuz içindir bu halimiz..  Kendi çapımızda  mutlu  oluyor işte:))

Bakın şu kızımın keyfine ve söyleyin, haksız mıyım?  Baba  arka planda uzanmış  klasik müzik dinliyor, Jane de müziğin tadını çıkartıyor.



Komşum bu rengarek motifleri örmüş. Her bireri ayrı ayrı  güzel.  Arşivimde bulunsun diye bana hediye etti..  Şu ellerim bir iyileşse!!!



Bu  güzel bakır buhurdanlık ve mumluğu  bir kaç hafta önce aldım. Çok sevdim.



Bir kanalda ''Kek Savaşları'' adlı bir şow izliyorum. Kağıtlı keklere bir imrendim ki sormayın. İşte bu da benim kağıtlı kek tarifim; fındıklı glazür kaplı cup cake. Kısaca tarif edelim: 2 bardak  beyaz un, yarım paket kabartma tozu, üç yumurta, bir bardak iri dövülmüş fındık, toplam 3/4 bardak tereyağ sıvı yağ karışımı, bir bardaktan bir parmak fazla şeker. ı çorba kaşığı  granül kahve,1 paket çikolatalı glazür, 1 çay bardağı süt.
Glazür ve süt hariç diğerleri klasik  sıralama ile  çırpıldı. 180 derecede 20-25 dakikada pişti benim kekler. Soğuyunca glazür paketinin üzerindeki  tarifi uyguladım ve ince dövülmüş fındıkla süsledim.
.


Ve bu da ''ne alaka !'' dedirtecek türden bir fotoğraf. Bahçemizde her türlü mahlukat var Allah'a şükür. Bu yarasa yavrusu yolunu şaşırmış, sabahın kör karanlığında yere düşmüş. İtinayla alıp  ağaçlıklı  bir yere  götürüldü.

Atatürk'lü kitap ayracım ince zevkli bir arkadaşımın hediyesi. Anıtkabir'den alınmış.. Okumakta olduğum kitap; Ayşe Kulin'in ''Gizli Anların Yolcusu''.

Ve son olarak şu an dinlemekte olduğum müzik Natalie Cole'in ''Stardust'' albümü..  Çok  hoş  şarkılar var..

Hepinize keyifli  pazarlar!

34 yorum:

  1. İyi pazarlar.Jane ve klasik müzik birarada olursa keyfin tadı çıkarılır.Hele de topkek ve çay da varsa değmeyelim keyfinize.Şimdi havalar da güzeldir.Doğrusu bahçeleri özledim.Keyfiniz daim olsun.Buhurdanlık ta gözümden kaçamadı:))Çok güzelmiş,beğendim.Güle güle kullanın.sevgiler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bizden de size sevgiler Nilgün Hanım'cığım. Kısmet olsa da birlikte yapabilsek bu keyifleri. Sizi, sevgili komşum diğer Nilgün'ü, Nurdan ve Nursun Hanımları ve adını sayamadığım blog yazarı arkadaşlarımı ağırlamayı çok isterdim.

      Sil
  2. Bugün her evden farklı renkler ve kaleyi içten fetheden güzellikler fışkırıyor; hangi eve misafir gitmek lazım karar vermek zor doğrusu ;)

    En iyisi her köşede az az soluklanmak!

    Jane ve babanın keyfine imrenmemek mümkün değil. Acaba hangi klasik eser tınılanıyor orada?

    Buhardanlık ve mumluk birbirinden çekici. Güzel bir antika avı olmuş sizinki; imrenmedim desem yalancı olurum.

    Kek sizin deyiminizle " fevkaladenin fevkinde - şaka değil canım çok çekti " size afiyet bal şeker olsun.

    Yarasa yavrusu tam piyango kuşu gibi düşmüş umarım bıraktığınız yerde yaşayabilir. Bunlar sürü hayvanları neticede - hayırlısı- ama çok şeker görünüyor. Görünce aklıma Avustralya' lı bir hanımın bu kadarcıkken bulup baktığı "Külkedisi" isimli yarasa geldi. Onu, yolunu kaybedip bulunan kendisi gibi 20 kadar yarasanın arasında sürüye ve doğaya alıştırıp salıvermişlerdi.

    Natalie Cole' un Stardust' ı da güzeldir ama ben hala Klasik müziği merak etmekteyim!

    Sevgi ve selamlarımızı bol keseden postaladım oraya az sonra sizinki de varmış olur .)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Zarif ve özden yorumunuz için teşekkürler. Umarım bir gün yüz yüze hoş sohbetlerimiz olur.

      Yarasacık için üzüldüm ama gerçek ortamını bilmediğim için bu yanlışı yaptım. Acaba evlerin çatılarında mi yaşıyordu? Terasa bırakmadığıma çok üzüldüm..

      Eşimin dinlediği klasik müziğin ne olduğunu şu an anımsamıyorum. Çünkü Digitürk'ün 430 nolu kanalını açıyor ve enfes manzaralar eşliğindeki klasik müzik yapıtlarını dinliyor şekerleme yaparken. Artık şansına ne çıkarsa. Bazen merak edip info tuşuna basıyoruz, böylelikle eseri ve yorumcuyu öğreniyoruz.

      Bizden de sizlere sevgiler, selamlar.

      Sil
  3. Atatürk ayracı ayrı yorumu hakediyor. O nedenle ayırdım!

    Ona gözünüz gibi bakın emi!

    YanıtlaSil
  4. Sevgili komşum keyfinizin yerinde oluşuna pek sevindim. Biz de aynı durumdayız,kavurucu sıcaklar gitti çok şükür hava hala sıcak ama tatlı tatlı esinti var.

    Kıvrılacaktım bir köşeye ama karar değiştirip dışarı çıktık. Az önce seradan çiçek alıp geldik. Şimdi biraz mola verdim birazdan dikeceğim ama önce size uğradım yorgunluk kahvesine. Güzel kızlarımı sevdim öptüm kokladım...

    Güzel bir pazar günü dileklerimle;
    Size kucak dolusu sevgiler , değerli eşinize selamlar.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sağolun komşucuğum. Hep birlikte keyifli olalım inşallah.

      Çiçekleriniz hayırlı olsun, güzel güzel büyüsünler. Bu mevsim neler dikilebilir diye ben de araştırıyorum. Geçen hafta kasımpatı ve bir köşeye de maydanoz ektik, büyüyorlar. Başka ne olur bu mevsimde bilemiyorum.

      Kuyruklu dostlarımıza sevgiler, sizlere de sevgi ve selamlar.

      Sil
  5. Bol bol Syklamen dikin komşucuğum ben kırmızı kırmızı aldım. Kasımpatı da doğru seçim. Kış bahçesine de eşimin çok sevdiği çiçek olan Gardenya aldık. Ayy ben yarasacığa bir şey dememişim değil mi? Bizim buralarda da pek çoklar ama ben korkuyorum işte nedense (kimseye söylemeyin ama olur mu?)
    Tekrar selamlar...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim bilgi için. Zaten çok severim o çiçekleri.. Yarasadan korkmak lazım aslında. Biraz risk taşıyan memeliler çünkü. Allah korusun kuduz mikrobu taşıyıcısı olabilirler ama ölmelerine de dayanamıyoruz işte.

      Sil
  6. antalyada falezlerin üzerinde oturduğum dönemde, evime iki kez gece yarasa girmişti..onu dışarı çıkarmayı düşünün bi de:))

    YanıtlaSil
  7. aaa ne güzel bir paylaşım olmuş.içim açıldı doğrusu.her gününüzün pazar tadında geçmesini dilerim.sevgilerrrrr

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler sevgili gül. Hepimiz için inşallah!

      Sil
  8. Arkadaşım,yaşamın renklerini ne güzel anlatmışsın.Yeter ki sağlık,huzur olsun.Birde bakmayı bilen gözler için her şeyde bir güzellik vardır zaten.Ben de,yarasadan çok korkarım,galiba flimlerde çok kötü gösterildiği için,etkilenmiş olabilirim...Yakınlaşmamız da hiç olmadı zaten:)....Hoşcakal.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok haklısın sevgili Sibel, sağlık ve huzur her şeyden önemli.. Aaa evet, yarasalar filmlerde çok kötü yaratıklar olarak tanıtılıyor.

      Sil
  9. Maşallah pazar saadeti tamamlanmış kekle birlikte:)
    ellerine sağlık.
    iyi ki paticanlardan önce buldunuz size denk geldiği için çok şanslı:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çook teşekkürler sevgili Hatice. Çok doğru, kedicikler hiç affetmezlerdi.

      Sil
  10. Pisicik minnağı yerim bennnn! :)))
    Atatürk'lü kitap ayracı süper!!!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Jane evimizin prensesidir ablası:)

      Ayracım süper gerçekten de. Anıtkabir'e giderseniz mutlaka alın.

      Sil
  11. Gerçekten buralarda eylül,ekim muhteşem yaşanıyor..İnce ayar yapılmış bir yaz mevsimi diyelim şuna.İlk defa bahçede oturabiliyorum gündüz vakti,adam gibi giyinebiliyorum vs.
    Yarasa bolsa sinek var demektir ve sineklerin hakkından anca yarasalar geliyor.Bu yüzden seviyorum onları.Bahçede ölü bir yarasa bulmuştum hala saklıyorum atmaya kıyamadım.Zamanla kurudu zaten
    Tığ motiflere hayran kaldım çok güzel görünüyorlar..Size ve kedişlere sevgilerimi yolluyor huzur dolu keyif dolu ekim günleri diliyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Antalya'nın eylülü ekimi gerçekten de muhteşem..Antalya'da mısınız? Görüşelim isterseniz. Sevgiler.

      Sil
  12. kediler gerçekten klasik müziği seviyor benim pofu da öyle bir sakinlik geliyor üstüne...kitap ayracına ayrıca bittim...sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İnanmıyacaksınız ama kedimiz Jane klasik müzik, köpeğimiz Minik de jazz seviyor:)

      Sil
  13. Ayraca bayıldım, yarasayı sevimli buldum ,kek enfes:))
    Sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler:) Size ve annenize sevgiler selamlar.

      Sil
  14. Colette hanim bir elimde cimbiz, bir elimde ayna; evin Reisi'nin bir elimde kumanda, kulagimda muzik umurumuzda mi dunya moodundaki ev hallerine bayildim.

    Objeleriniz, sizi menun edecek hediyeler konusunda da guzel ip uclari veriyor. Malum hediye sezonu geliyor, bakalim zaman bize daha neler neler gosterecek :))

    sinderella kiz meyve yarasasiydi u arada, sanirim bu yerdeki minik bortu bocek yiyen consten. Bu garibanlar hakkinda Drakula ile ozlesmis 'aman aman kan emen korkunc yaratiklardir' ya da Vampir onlar Vampir cigliklari haricinde pek de birsey bilmiyoruz galiba.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sevgili Nursun Hanım, bizim evin ahalisi böyle işte. Genellikle keyif modunda olanlar çoğunlukta; bu durumda ben zavallı, külkedisi gibi bitmez tükenmez işlerle uğraşıyorum. Neyse ki hareketli olmayı seviyorum..

      Bu tarz objelerle dolu değil evim. Hatta bunlar ilk örnekler. Modern ve oriantalistin dengeli karışımı diyelim:)Sizin tarzınızı da öğrensem iyi olur:))

      Bizim kültürümüzde nedense baykuşlar da uğursuz sayılır ama ben asla buna inanmadım. Almanların bilge kuş diye bayıldığı baykuşları ben de çok severim. Yarasa konusu sizin de belirttiğiniz gibi vampir efsaneleri ile özdeşleşmiş. Saçma ve çok büyük haksızlık bence bu canlı türüne. Tek çekincem kuduz mikrobu taşıma riskleri.

      Sabah sabah ne hoş sohbet tadında bir yorum-yanıt soluklanması oldu:) Yürekten teşekkürler.

      Sil
    2. Bayagi bir gec cevap oldu vallahi cok ozur dilerim. Gece gece olacak artik..

      Ne bileyim benim pek bi tarzim yok aslinda, estetik olan herseyi seviyorum. Bir de hep gecici ve seferi yasadigimiz icin hic bir evi dekore etmek icin zaman ve kafa patlatamadim, baskalarinin evi, baskalarinin esyalari ya da oteller. Dunyayi bir bavula sigdirinca boyle sanirim.

      Yarasalarin kuduz ve baska hastaliklar tasidiklari soylenir ama, zannimca bizim topraklarda bu tur mikrop tasiyan turler fazla yok. Hayvanlarla direkt temasi olan kan emen cinsinin tasidigini tahmin ediyorum. Biz onlarin farkinda degiliz, sessiz sedasiz yasayan canlilar yarasalar.O kadar az farkindayiz ki nesilleri dahi tukeniyor olabilir.




      Sil
    3. Zaman ayırıp yazmanızdır önemli olan. Teşekkürler:)
      Sanırım iş hayatınız seferi olmanızı gerektiriyor. Eh bunun da artıları var tabii ki. İlginç yerleri görmek, farklı kültürleri tanımak gibi. Belli bir tarzı korumak için uğraşıp durmak yerine, dediğiniz gibi estetik ve uyumlu olan parçaları birleştirmek daha eğlenceli ve hoş olabilir.

      Yarasaların, baykuşların ve pek çok değerli türün masumiyetine inanıyorum, kesinlikle korunmaları gerektiğini düşünüyorum..

      Sevgiler, selamlar..

      Sil
  15. Mevsim böyle kalsa, huzur daim olsa:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Mevsim böyle kalmasa da huzur olsun:) Sevgiler..

      Sil
  16. Merhaba,

    Sitenizi yeni kesfettim hemen takibe aldim

    Benimkine de sizi beklerim www.mugekokluatik.blogspot.com

    Sevgiler

    Ates boceginin annesi Muge

    YanıtlaSil

Beğeni ve görüşleriniz benim için çok değerli. Yürekten teşekkürler.