1 Temmuz 2012 Pazar

Begonvilli Ev Halleri

Sıcak! Çok sıcak!!

Ev halkı slow city tarzı yaşıyor. Pek hareket yok anlayacağınız.

Sabahtan öğleye dek oflaya puflaya biraz ev işleri.. Kızlar ve Minik en miskin halleri ile uyumakta.. Akşam biraz bahçe keyfi, hortumla bir güzel yağmurlama vs.. Bolca Ağustos Böceği Musiki Cemiyeti'nin konserleri. İşte böyle geçiyor günler.

Yine de bir şeyler üretmek lazım, öyle değil mi? Örneğin bahçe temalı yastığımız bitti.

Renkler nasıl da bağırıyor ama:)

Mutfakta fazla kalmak istemiyorum bu sıcakta. Dün yaptığım karışık dolmaya eşlik etsin diye Antalya usulü piyaz yeterli akşam için.
Tarifi burada:

Antalya Usulü Tahinli Piyaz


Harika bir kitaba başladım. Ortakçının Oğlu Talip Apaydın''

Söyleşi ile ortaya çıkarılmış bir yaşam öyküsü. Feyziye Özberk hazırlamış. Benim gibi, Köy Enstitüleri'nin yetiştirdiği gerçek öğretmenlere hayranlık duyanlardansanız, bu gerçek yaşam öyküsünü de okumalısınız.

Bu sıcak günlerde bizden bu kadar. Tüm dostlara sevgiler, selamlar Begonvilli Ev'den

4 yorum:

  1. Bu gün öğleden sonra burada esinti kesildi,oysa sabah öyle güzeldi ki ''güzel bir pazar olacak '' diye sevinmiştik . Küdük sabah bir ara sokağa kaçmış,olağan pazar sabahı kedi arama seramonisi yaptık :) Biz de durumlar böyleyken böyle :) Jane yine bulmuş rahat bir köşe ohhh! keyfi yerinde. Komşucupğum Antalya usulü piyaz akşam yemeğinde bence tek başına mükemmel olur .Ben de Antalya'da öğrenmiştim,çok da severim :) Bir Yumak Mutluluk dün bitti ben de bu sabah Bahçemde Yeşeren Umutlar'a başladım. Tam kendini iyi hisset romanı. Orta yaş küçük burjuva kadınlarının yaşantılarına ilişkin -sonu mutlu biten - olaylar ve ilişkiler anlatılıyor.İzmir'den Begonvilli Ev'in tüm canlarına sevgiler!

    YanıtlaSil
  2. Komşucuğum, bu akşam üzeri sohbet nasıl iyi geldi anlatamam. Küdük de mi yaramazlığa başladı:)Bizimkiler biraz sabah biraz da akşam üzeri bahçeye çıkıyorlar, gözüm üzerlerinde olsa da özellikle Colette kurbağa peşinde kayboluyor bazen. O arama telaşını iyi bilirim.
    Burada da az önce ağustos böceklerinin sesi kesildi ve hafif bir rüzgar başladı.
    Piyazı eşim seviyor diye yaptım. Geldiğiniz zaman mutlaka sizlere de yaparım.
    Bahçemde Yeşeren Mutluluk adlı kitap yazın sıkıcı günlerinde okunabilecek hoş bir roman olmalı. Hemen not alıyorum. Keşke gerçek komşular olabilseydik diyeceğim yine. Kitap değiş tokuşları gayet iyi olurdu. Bizden de sizlere sevgiler, selamlar.

    YanıtlaSil
  3. Afiyet olsun.Talip beyi ben ve eşim çok severiz.Kızı Su hanım eşimin akrabası ile evli.iyi akşamlar dilerim.

    YanıtlaSil
  4. Size de iyi akşamlar Nilgün Hanım. Öyle çalışkan ve muhterem insanları tanımak ne büyük mutluluk :)

    YanıtlaSil

Beğeni ve görüşleriniz benim için çok değerli. Yürekten teşekkürler.