26 Nisan 2012 Perşembe

Kastamonu'dan ''Yardım Edin!'' Çığlığı

Fotoğraf temsili

Sevgili dostlar, sokaktaki ve bazen de sahipli olduğu halde yardıma ve korunmaya muhtaç olan canlar için, yakın çevremde bizzat verdiğim uğraşıların yanı sıra sosyal paylaşım ağlarında da elimden geldiğince bir şeyler yapmağa çalışıyorum. Özellikle yuva bulma ve yardım çağrıları için.. Dünden beri Twitter'daki hayvansever dostların bana ilettiği acil bir durum var yine..

Konu şu; Bana anlatıldığına göre; Kastamonu Küre'de yaşayan bir hanım ve baktığı (sayısını bilmiyorum)bir grup köpek, çok zor durumdalarmış. Açlık çekiyorlarmış. Doğal olarak ben bu yardım çağrısı ile ilgilendim, en azından RT yolu ile seslerini duyurmalarına yardımcı olayım diye. Ancak direkt olarak mama gönderebileceğimi düşünmüşler. Olanaklarım şu an çok kısıtlı. Aşağıda baktığım hayvanların tedavi ve mama giderleri beni kısıtlıyor. Bana gelen mesajlar durumun vehametini anlatıyor. Köpekler o kadar açlarmış ki, kuru ekmeğe bile saldırır hale gelmişler. Kadıncağız en son komşularından ödünç makarna alıp haşlamış. Artık özel durumu her ne ise, çok zor durumdaymış. Eğer elinizden bir şey gelirse ve bir kaç kilo da olsa kuru mama göndermek isterseniz bana aşağıdaki mail adresime yazın ve size bu zor durumdaki hayvansever hanımın adres ve telefon bilgilerini vereyim. Boş yere isim ve adres teşhiri olmasın diye böyle yapmayı uygun buldum.
begonvilliev@gmail.com
İlgilenen dostlara şimdiden yürekten teşekkürler..

7 yorum:

  1. Çok üzüldüm. İnanın öyle çok yardım edebilmeyi isterdim ki. Maalesef ben de evdekilere ve mahalledekilere anca yetişebiliyorum. Rabbim daha fazla imkan verirse inşallah daha fazla bir şeyler yapabilirim.
    Şimdilik anca facebook profilimde bu yazıyı paylaşabiliyorum:(
    Duyarlı yüreğinize en içten sevgilerimi gönderiyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sağol canım. Yürekten inanıyorum. Öyle ters bir zamana geldi ki elim kolum bağlı şu an. Ancak derneklere durumu iletip acil yardım çağrısında bulundum. İnşallah sesimizi duyarlar.

      Sil
    2. İnşallah.
      Sevgiler.

      Sil
  2. selamlar:)
    twitterda 140 karaktere sıgdırmak mumkun değil.sevgili begonvıllı Ev size cok tesekkur ederim Kastamonuda ki Seniz Hanım adına bu duyuruyu yaptığınız için. Sizin de ne kadar HAYCAN ( hayvan demeye dilim varmıyor ) dostlarımıza yardım ettiğinizi biliyorum.

    Kısaca Kastamonu konusunu size soyle özetleyebilirim. 6 sene once mail gruplarından bir mail aldım. Kastamonu' daki haycansever bir hanıma yardımla ilgili. Hemen aradım bir adagım vardı gercekleşti. Horoz koc kesip yemektense kedi kopek beslemek daha mantıklı gelmiştir her zaman bana
    Şeniz Eti Madenden emekli br hanım.Unıversite mezunu gorgulu bilgili. Kastamonuda annesine ait evde yaşıyor yanlizbaşına. bu maceraya yanlızlığını gidermek ve kendine bir hayat arkadaşı olarak bir kopek seciyor beslıyor ve hepimizin yasadığı empati yeteneğine hadsafhada ulaşıyor:(

    Küre kucukbir kasaba. İnsanları hayvandan sadece menfaat sağlamak adına haberdarlar. Sevgi ilgi yada yaşam hakkına saygı gibi nitelikleri olmayan insan demeye dilim varmadığı iki ayaklılar. Gel zaman git zaman sokaklarda kopekler vurulmaya başlanıyor. Zehirlenmeler alıp başınıgidiyor. Şeniz hanım dayanamıyor 1 vurulmuş kopek 2 zehirlenmiş kopek yardımcı olmak ve onları korumak için bahcesine alıyor.Sonra zaman içinde dovulen işkenceye uğrayan kopekler ... Bahçe geniş buyuk.bu arada koyluler Şeniz hanıma cephe alıyor. sen pissin, kopek bakıyosun, girme dukkana gibi psikolojik baskıya başlıyorlar. bu arada kopek sayısı 45 e ulaşıyor. Zaman zamanbahçesine zehirli et atıp kaçıyorlar kopekler zehirleniyor. O gece hiç unutamam kadının bir elinde telefon sabaha karşı bir elinde yoğurt bir sağdaki kopeğe bir soldaki kopeğe biraz ilerdekine bahcenin aşağısındakine yoğurt yedirmeye calışıyor ve ağlıyor. Bu arada Şeniz hanım darp ediliyor komşusu tarafından Mahkemeler davalar...Gittim gordum herseyi biliyorum. 6 senedir yardımcı olmaya calışıyorum.Valilikten tutun,kaymakamlığa, orman bakanlığı,askeriyeye kadar telefonla gorustum.Pekçok hayvan korumacı dernekle... askeriyenin yemekleri ciftcilere veriliyor,buyuk baş ve kucuk baş hayvanlar için.valilik biz karışmayız diyor belediyey gonderiyor belediye barına için butcemiz yok diyor,kaymakam benim sekreterim bile yok telefonlara ben bakıyorum diyor butce yok diyor falan falan... çözümsüz kalınıyor kısaca.
    Bu arada hayvanların doyması için kadıncagız yiyecek bulması gerek. fırına, bakkala borcu cok. Sutcu koyluye de:(vermiyorlar nakit para getirmeyince... borclarınmeblağası yuksek mümkün değil kapatılamaz.

    hergun devlet hastanesinden(toplum sağlığı)belediye veteriner işlerinden, karakoldan, savcılıktan ekipler geliyor gidiyor.Amaç;kasabalı rahatsız bu kopekler yokedilmeli...İki lokma yemek isteyen ve o bahceden cıkmayan kopeklerden herkes rahatsız,havlıyorlar şikayet, bahcenin dısına cıktı saldırdı şikayet, kumesimizi parçaladılar şikayet.en son bahcesine olmuş fare ve tavuk atarak kadına iftirada bile bulundular.

    Kötü bir yer Küre:( Şeniz hanım tek başına savasıyor orda. Emekli maaşı yetmıyor,kışın tup alamadığı için 2-3 ay banyo yapamıyor su ısıtarak siliniyor sadece:( bahceden topladığı kırpık agac parcalarını yakıyor sobada yakıyor ve ustunde yemek pişirip cay demliyor.

    Hep aynı şey her konuşmamızda ''ne olur bu kopeklerı bir yerlere alın bir barınaga gecici ben kendimi toparlayana kadar,....''mumkun değil heryerle gorusuldu ama kimse istemiyor.veteriner işleri ilgilenmiyor buyuk başlar onemli etı sutu derisi zavallıların.bilmiyorlarda zaten kedi kopek sağlığı. kısırlaştırma için cok uğraştım mumkun değil ekipman bile yok.yazacak cok sey var ama, bu kadarı durumu anlatmaya yetecektir sanırım.
    Sevgili Begonvilli Ev bu cok guzel bir fırsattı bunları anlatabilmek bunu sağladıgınız için tekrar teşekkurler.

    bir not: cok fazla facebook ta yayınlanmamasını rica etti seniz hanım cunku sonra başı belediyeyle ve diğer mercilerle belaya giriyor. sen bizi ihbar ettin goruceksın gununu diyerek:((( aman ne olur facede paylaşmayın:((( korkuyor cok
    sevgiler
    nazli neurem

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Nazlı Hanım, lütfen gmail adresime kısa bir şeyler yazın. Bu hanımefendiyle ilgili daha işe yarar bir çözüm bulmalıyız. Düşündüğüm bazı şeyler var. Maille daha rahat anlaşabiliriz. Sevgiler, selamlar..

      Sil
  3. Ah kuzular.
    Mesaj attım sana.

    Kolay gele.
    Üzüntülü anne Çiğdem

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hemen bakacağım mesajıma. İlgilendiğin için teşekkürler..

      Sil

Beğeni ve görüşleriniz benim için çok değerli. Yürekten teşekkürler.