17 Ocak 2012 Salı

Gediz Halkının Büyük Sıkıntısı


Ah bu ülkenin sıkıntıları saymakla bitmez. Bir kaç gündür de Gediz halkını helak eden BÜYÜK SORUN!! yüzünden üzüntüler içindeyim. Kütahyanın Gediz ilçesinde  yaşayanların önemli bir sorunu var  sevgili okurlar. Samsun'da bomba uzmanı olarak eğitilmiş ve sayısız başarıları olan bir köpeğe Gediz adı verilmiş. Şimdi bu  rezalet durumda ne yapsın Gedizliler? Nasıl yaşasınlar bu hakaretle? Zaten belediye başkanı da  geçtiğimiz günlerde tv'de haber programında konuştu. Bu çok üzüntü verici durumun derhal düzeltilmesi için  restini çekti kahramanca!..
Görüyorsunuz sevgili okurlar, benim insanımın ne büyük dertleri var. O köpek, aslında hayatı gözden çıkarılmış bir varlık. Çünkü nasıl bir eğitim alırsa alsın yaptğı iş bombalarla, patlayıcılarla ilgili. Sonuçta bir canlı ve gerçek bir bombayla karşılaştığı zaman saniyelerle sınırlı bir şansı var. Bu işe onu yönlendirenler ise kendi güvenliklerini sağlamak isteyen insanlar. İlçelerinin adı bir köpeğe verildi diye  kıyametleri koparan insanlar keşke gerçekten hassas olmaları gereken konularda; örneğin  her canlının yaşam hakkına saygı, türlerin korunması, çevre kirliliğine çözüm arayışı, sosyal ve kültürel yozlaşmaya çare, kültür eksikliğini giderme, çocuk eğitimi,  vb gibi  daha başka onlarca  konu ve artık git gide yoldan çıkan durumlar için aynı titizliği gösterseler. Köpek o kadar aşağılık bir varlık ki onlara göre, diğer bu sorunlar solda sıfır kalıyor ve  ilçenin adı  verilmiş bir köpek  onları geriyor.  Gerilmeyin Gedizliler gerilmeyin, gerilecek pek çok durum var  etrafınızda..

9 yorum:

  1. ne denirki, ne denilebilir! yazıklar olsun

    YanıtlaSil
  2. Nasıl bir düşünme şekli bu, şaştım kaldım:(

    YanıtlaSil
  3. İnanılıcak gibi değil şaka gibi.

    YanıtlaSil
  4. Ne var bunda? bu kadar güzel bir canlıya isimleri verilmiş. mantıklı düşünemiyorlar galiba..o canlının kendi canını tehlikeye atıp insanlara ne kadar yararlı olacağını idrak etseler bu tür olaylar olmaz :(

    YanıtlaSil
  5. gerçekten yazıklar olsun... ben bu insanları anlayamıyorum ve hiç bir zaman da anlayamayacağım sanırım...
    bu zihniyette olanlardan hayvanlara bir de duyarlı davranmalarını beklemek de hata olur... ne desem bilemedim...

    YanıtlaSil
  6. ne kadar komik bir belediye başkanı bu kadar zavallı olabilir.keşke köpek kadar akıllı,sadık ve terbiye edilir gibi olsaydı.utanç verici,gedizlileri bu başkana oy verdikleri için kınarım.

    YanıtlaSil
  7. Aaa yeni gördüm ben bu haberi . O halde '' ey Ankaralılar adınız bir kediye hatta keçiye verimiş ,haydi ayaklanın bir Gedizliler kadar olamadınız !'' demeli ve İran 'ı adı kediye verildiğinden ,Labrador Adaları'nı ,Pekin şehrini de adlarını köpeğe verdiklerinden dolayı cıks cıks sesleriyle kınamalıyız ! Hey ülkem insanı komiksin sen komik !!!

    YanıtlaSil
  8. meselelerinin köpeğe Gediz adı verilmesi oldğunu hiç sanmıyorum..bir aklıevvel giden böylece gündeme oturmayı planlamıştır geri kalanı da ardına takmıştır.. belediye başkanı'nın arkasında duranlar da hem bunlardan hem de başkan diyorsa doğru diyordur diyerek düşünmeden alkış tutanlardır.. bunlara diyecek lafım yok ama Başkan'a yakıştıramadım ve kendisini kınıyorum..Bir Belediye başkanından daha fazla duyarlılk beklerdim gündeme gelmek için böylesi konulara hiç ihtiyacı yok aslında..

    YanıtlaSil
  9. Paylaşıyorum demekden başka bir şey diyemiyorum:(

    YanıtlaSil

Beğeni ve görüşleriniz benim için çok değerli. Yürekten teşekkürler.