17 Aralık 2011 Cumartesi

Historia De Un Amor

Yıllarca dönüp dönüp aynı şarkıyı dinler mi insan?


Eğer, ''İşte bu benim şarkım'' diyebileceğiniz şarkı ya da şarkılar varsa dinler tabii ki..

Historia de un Amor ( Bir Aşk Hikayesi ) Bir adamın eski bir aşk  hikâyesini anlatan bu şarkının bestesi Panama'lı besteci Carlos Eleta Almaran'a aittir.
Carlos Eleta Almaran bu besteyi, kardeşinin eşini kaybetmesinin ardından yapmıştır. Daha sonra şarkı ile aynı adı taşıyan 1956 Meksika yapımı sinema filminde,bu eser tema müziği olarak kullanılmıştır. Sözleri genel olarak,bir erkeğin aşık olduğu kadını kaybetmesinin ardından çektiği acı ve hüzünü anlatır. Günümüze kadar birçok müzisyen ve şarkıcı tarafından icra edilmiştir. Bunlardan bazıları; Guadalupe Pineda, Julio Iglesias, Nana Mouskouri, Perez Prado, Laura Fygi, Iva Zanicchi, Eydie Gormé & Trio Los Panchos, Pedro Infante, Dalida, Ana Gabriel, Luis Miguel, Los Angeles Negros gibi isimlerdir. Guadalupe Pineda'nın muhteşem yorumu farkedilmemesi imkânsız güçle dinleyicileri cezbetmektedir.
Kaynak Sayfa Burada

 Muhtemelen daha önce de bu şarkıdan söz edip dinletmişimdir de.. Olsun, 1950lerden kalma bu şarkı doğrusu hak ediyor  bu ilgiyi ve sevgiyi..  Zaten  söylemeyen  kalmamıştı  bir zamanlar, hala  da  çok seviliyor.. Ben  nedense  eskilerini seviyorum en çok, Pedro İnfante yorumu gibi.

Orijinali İspanyolca olsa da ben Fransızca versiyonunu tercih ediyorum. Fransızca, şarkılara nasıl da ince bir hüzün katar, nasıl da yakışır. .. Bir de sözler böylesine duygusal olunca.

Sözlerini anlamasanız dahi bunun acıklı bir aşk hikayesi olduğunu şarkı başlar başlamaz seziyorsunuz.. Hikaye bilindiktir bilinmesine ama şarkı içinize işler. Anılarınız da varsa bu şarkı her dinleyişinizde ağlatabilir,

"Artık yanımda değilsin hayatım ve ruhumda sadece yalnızlık var. Artık seni göremiyorsam, tanrı bana daha çok acı çektirmek için seni sevmemi sağladığındandır.. Sen hep benim varoluş sebebimdin, sana tapınmak benim için bir dindi; senin öpücüklerinde bana aşk ve tutkuyu getiren sıcaklıkla karşılaşmıştım.. Bu eşi benzeri olmayan bir aşk hikayesi, tüm iyiyi ve kötüyü anlamamı sağlayan, hayatıma ışık veren ve sonra o ışığı söndüren; ah, nasıl da karanlık bir hayat! Senin aşkın olmadan yaşayamam.."

İşte  böyle  bir kırık aşk hikayesi anlatır bu güzelim şarkı.  Ee hadi  ne duruyorsunuz ,  siz  de dinleyin..(Luz Casal'dan)

Tık

Pedro Infante yorumu burada

3 yorum:

  1. Ah bu şarkı anneciğimin şarkısı. Ve her dinlediğimde ben de aynı duygu, coşku ve heyecanı yaşıyorum. Paylaştığınız için teşekkür ederim.
    Sevgilerimle.

    YanıtlaSil
  2. Ah ,ben de ne çok severim bu şarkıyı ! Çok güzeldir çook... Teşekkürler ve iyi pazarlar sevgili komşum :)

    YanıtlaSil

Beğeni ve görüşleriniz benim için çok değerli. Yürekten teşekkürler.