7 Aralık 2011 Çarşamba

Fetih 1453


Merakla beklediğim film şubatta vizyona giriyormuş.
Faruk Aksoy'un üç yıldır üzerinde çalıştığı  yapım bugüne kadar çekilmiş en yüksek bütçeli yerli sinema filmi olma özelliği taşıyor.

 Fetih 1453, 17 Şubat'da vizyona giriyor.
Ayrıntılı Bilgi Burada

Fatih Sultan Mehmet'in İstanbul'u fethini konu alan  Fetih 1453'ün ilk tanıtım videosu yayınlandı.

Fetih 1453'ün bütçesi 17 milyon dolar. Bunun 10 milyon doları  sadece İstanbul'un fethi sahnesine harcanmış. 25 bin figüran ve 2 yıllık çekim süresi. Toplamda belki 3dk olacak 5 günde çekilen bir dövüş sahnesi.
Filmde 3 adet gerçek boyutlu gemi yapılmış, surlar inşa edilmiş. Kostümlere 44 bin metre kumaş harcanmış. Mancınıklar inşa edilmiş.
Fragmanını gördüm, tek kelime ile muhteşem sahneler..

Belirtmeden geçemeyeceğim; bu güne dek bazı yabancı yapımları izlerken(Örneğin Braveheart) sahnelerin  etkileyiciliği karşısında büyülenip ''bizde  yapamıylar'' dediğim olmuştu ama bu filmin fragmanını izlerken çok daha iyisinin yapıldığını gördüm. Bir de sinemada izlesem neler hissedeceğim kim bilir...
Buradan İzle

4 yorum:

  1. Tarihimizi anlatan filmleri severim. Vizyona girdiğinde kaçırmamalıyım. Sevgiler.

    YanıtlaSil
  2. Ben de merakla bekliyorum. Muhteşem Yüzyıl'da aradığımı bulamamıştım,tabii o bir dizi sonuçta ama umarım hayal kırıklığına uğramayız sevgili komşum.Biz de artık çok güzel filmler çekebiliyoruz ,tarihi film çekmenin zamanı da gelmişti zaten.

    YanıtlaSil
  3. Merhaba:)Bu filmi izlerken küçük bir yavru kedi göreceksiniz, işte o kedicik benim oğlumun kedisi Duman:)O zaman minik bir yavruydu, şimdi kendinin üç tane yavrusu var..Siz kedileri çok seviyorsunuz diye paylaşmak istedim..Selam ve sevgilerimle Zehr@

    YanıtlaSil
  4. Çok büyük paralar harçanmış
    umarım değmiştir.
    İzleyelim bakalım vizyona girmesini sabırsızlıkla bekliyorum.....

    YanıtlaSil

Beğeni ve görüşleriniz benim için çok değerli. Yürekten teşekkürler.