30 Aralık 2011 Cuma

Dinlerin Kardeşliği

Az önce tv haberlerinde izledim.

Antalya Belek'te, cuma namazında cemaat camiye sığmayınca insanların bir bölümü namazlarını kilisede kılmışlar. Hava yağışlı olduğu için dışarıda kılınamamış ama çareler tükenmiyor. Bomboş kilise hemen caminin yanıbaşında..

Belek'te Dinler Bahçesi denilen bir yer var. Ben de geçen yıl görmüştüm. Orada cami, kilise, sinegog bir arada. Dinlerin kardeşliği esasından yola çıkılarak yapılmış. Ayrıca caminin imamı da İngilizce ve Almanca biliyor, ziyaretçi turistlere rehberlik de yapıyor.

Antalya Müftüsü Mahmut Yeleser, kilise içerisinde namaz kılmanın herhangi bir sakıncası olmadığını ve kiliselerin temiz olduğunu söylemiş.Yeleser, ''Cemaatimiz de seccade sererek kılıyor namazını. Kilisedeki resim ve şekillerin de ibadeti engellemesi söz konusu değildir'' demiş.

14 yorum:

  1. Güzel bir haberdi. ne güzel dinlerin kardeşliği...

    YanıtlaSil
  2. aslında dinlerini yaşayanların birbirleri ile sorunu yok asıl sorun dinler üzerinden politika yapan politikacılar.

    YanıtlaSil
  3. İnsanlar kavga etmek isteyince her şey bahane olabiliyor ne yazık kiHülya Hanım. Din, dil, ırk gibi..

    Serpil Hanım, bu sözünüzü ayakta alkışlarım ben.. Çok güzel söylediniz.

    YanıtlaSil
  4. doğru. işte dar beyinli, sabit düşünceli, bildiğinden şaşmayan insanlar kavga etmek isterse herşey bahane olabilir onlar için.

    YanıtlaSil
  5. çok ğüzel.olması ğerekende bu zati..

    YanıtlaSil
  6. ne güzel...
    bu kardeşçe hava hep sürsün...
    mutlu yıllar:)

    YanıtlaSil
  7. bende izledim ve işte budur dedim bunu yapabiliyorsanız sevgi adına güzellikler adına bir adım atılmıştır.
    ahhh ah bide şu aklıevvel politikacılar işin içine bir girmese süper olacak

    YanıtlaSil
  8. Antakya'da yaşayan biri olarak söylüyorum. Antakya'da müslümanı hristiyanı yahudisi alevisi hepimiz hep birlikte yaşıyoruz ve çok güzel geçiniyoruz. Birbirimizle hiçbir sorunumuz yok. Cami de var sinagog da. Ayrıca tam 3 mezhebin ayrı ayrı kiliseleri de var. Ortodoks, katolik ve protestan. Bu kiliselere gittiğimizde kardeşlerimiz hoşgeldiniz diyerek karşılıyorlar. Aslında doğru; inançlarımız, dillerimiz yaşam tarzlarımız farklı olsa da hepimiz kardeşiz. ..

    YanıtlaSil
  9. Great post however I was wondering if you could write a litte more on this topic? I'd be very grateful if you could elaborate a little bit further. Cheers!

    YanıtlaSil
  10. çok güzel bir haber, çok güzel bir uygulama, kapıyı açanlar da o kapıdan girenler de farklıların bir arada nasıl yaşanabileceğini çok iyi gösterdiler ..anlayanlara..

    YanıtlaSil
  11. Mutlu yillar Begonvilli Ev'cim. Butun dileklerin gercek olsun. Huzurlu saglikli ve mutlu bir yil gecirmen dilegiyle.

    Sonsuz sevgiler.

    YanıtlaSil
  12. İnsanız sonuçta :) ne güzel. Mutlu yıllar dilerim.

    YanıtlaSil
  13. çok güzel bir haber, mutlu yıllar:))

    YanıtlaSil

Beğeni ve görüşleriniz benim için çok değerli. Yürekten teşekkürler.