8 Ekim 2011 Cumartesi

Straw Roof / Saman Çatılı İngiliz Evleri

İngiltere ve Galler'de, geleneksel saman çatılı köy evlerine hayranlık duymaktayım. Bana masalları çağrıştırıyor. Görsel olarak çok güzel olsalar da ''acaba ne kadar dayanıklıdır?'' sorusu hep aklıma gelmiştir.

Araştırdım ve buldum. Bu işin gerçek ustaları tarafından yapılan orijinal çatılar yenilenmeksizin 50- 60 yıl dayanmaktaymış. Bu süre de azımsanmayacak kadar uzun bir zaman dilimi.







8 yorum:

  1. Benim de bayıldığım evler:))
    Bu evler Avrupa`da pek çok yerde var, oldukça maliyetli diye biliyorum. Her yiğidin harcı değil yani:))

    YanıtlaSil
  2. Ah sevgili komşum ahhh! Hani The Holiday diye bir film vardı Kate Winslet'in bayılmıştım ben ona. Böylesi bir cottage'ı vardı da evleri değişmişlerdi Cameron Diaz ile . İngiltere'de bu evlerin binbir çeşidini görüp bayılmıştım, kardeşime ''neden böyle bir evde oturmuyorsunuz''diye sormuştum. Onlar da ''evlerin eski olduğunu bir çoğunda ısıtma problemi olduğunu ve içlerinin dıştan göründüğü kadar sevimli olmadığını ''söyleyip hayallerimin masal evlerinin hiç de kullanışlı olmadığı konusunda beni ikna etmişlerdi. Ama olsun ben onları hala çok seviyorum.Tanrı'nın yeşilini değil ama güneşini esirgediği İngiltere'de bu evler masallardan fırlamışcasına meraklılarının elinde yaşamaya devam ediyor. Bir daha gidersem İngiltere'ye sizin içinde bakacağım onlara bol bol. Sevgiler ve iyi hafta sonları!

    YanıtlaSil
  3. Ne güzeller :) masallardan fırlamışlar gibi, gerçekten.
    Apartman hayatından nefret eden biri olarak; tepesinde çatısı olan her eve hayranım.

    YanıtlaSil
  4. Muhteşemler bunlar varken ben apartman falan yapmak istemiyorum

    YanıtlaSil
  5. çok hoş insanı masallar diyarına sürüklüyor ilk bakışta beton gibi dümdüz görünüyorlar. Ben de dayanıklılığını merak ederdim oldukça uzunmuş.

    YanıtlaSil
  6. evler gerçekten çok güzel... fotoğrafları da güzel çalışılmış...
    50-60 sene uzun bir süre... demek bayağı dayanıklılarmış...
    güzel paylaşım ve bilgi için teşekkürler...
    sevgilerimle...

    YanıtlaSil
  7. Bego, bunlar masaldan fırlamış gibi. Bu arada geçen Yeşil İş konferansında dinledim. Antalya'da Güneş Ev projesi varmış, bununla ilgili bir post sipariş edeyim bari sana! Belediyeyi tebrik ediyorum buna öncülük ettiği için.

    YanıtlaSil
  8. Ah bak özledim şimdi bu güzel evlerin arasında bisikletimle dolaştığım günleri, kitapçıları v.s.

    50-60 yıl ha.

    Özlemiş anne Çiğdem

    YanıtlaSil

Beğeni ve görüşleriniz benim için çok değerli. Yürekten teşekkürler.